Archiwum - Psiaki XIX
jokada - Nie Wrz 14, 2014 23:47
jedno zwierzątko oporządzone
drugie czeka na fachową dłoń
bo futra ma 3 razy więcej
lada chwila oddaję piesy na czas urlopu do rodziców
(zawsze się trochę tym denerwuje)
oba będą wykąpane, wyczesane maksymalnie
a odbiorę pachnące ziemią, skoszoną trawą i godzinami spędzonymi w ogródku
nadające się znowu do kąpieli
Pućka - Pon Wrz 15, 2014 14:50
jokada, ale przynajmniej szczęśliwe:)
Chwaliłam się na fejsie, pochwalę i tu.. Remus zdobył w ostatnią sobotę I lokatę w klasie młodszych szczeniąt i zgarnął Najlepsze Młodsze Szczenię w Rasie. Mieliśmy tylko jednego konkurenta, którego wystawiała jego hodowczyni i zarazem profesjonalna handlerka, więc to podwójne zwycięstwo:) To już jego druga wygrana, pierwszą zdobył w sierpniu w Toruniu, konkurując ze swoją siostrą z miotu:) Wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy i jego budowa może się z czasem zmienić, ale i tak cieszę się jak cholera
mmarcioszka - Pon Wrz 15, 2014 18:02
Pućka, gratuluję
A więc jednak Remus?
wilczek777 - Pon Wrz 15, 2014 19:10
Miało być Pumba prawda?
My jesteśmy po seminarium frisbee w Annówce. Wiedza wiadrami, atmosfera super psy takie, że śliniłam się non stop i bym kradła. Do tego szczeniaczki czterotygodniowe Fantastycznie było.
noovaa - Pon Wrz 15, 2014 19:46
Dziewczyny....
Mam pytanko odnośnie pierwszej cieczki
Czy jeśli wystąpi cieczka ukryta, będzie widać na pierwszy rzut oka opuchnięty srom ? Czy dowiem się dopiero jak zacznie dopuszczać samców ?
Ogólnie, chodzi o to, że ostatnio często się liże i być może więcej sika. Na osiedlu suczki cieczkują i są samce którzy próbują już kryć wszystko co się rusza... Więc to słaby wyznacznik, ale...
Wydaje mi się, że Lilo jest ostatnio bardziej poddenerwowana. Zdarzyło jej się w nocy nie poznać córki i warknąć w ciemności na zbliżającą się sylwetkę, zanim młoda się odezwała. Ostatnio, tj. od może 3 dni, mała też kłapie zębami na niektórych chłopców, próbujących powąchać jej tylną połowę... nie robiła tego do tej pory absolutnie
Czy takie zmiany mogą zachodzić na długo przed cieczką ?
Pućka, gratulacje
wilczek777 - Pon Wrz 15, 2014 20:30
noovaa Nessie jakiś czas ma takie odpały z poddenerwowaniem i wylizywaniem się. Też więcej podsikuje. Najlepszy wyznacznik, że coś się zbliża to warkot kiedy się tknie tyłka nie tak albo jak ją kolega na semi nosem 'tam' dotknął - urwała mu łeb
agacia - Pon Wrz 15, 2014 20:46
wilczek777, codziennie jadąc do pracy przejeżdżam przez Czekanowo mijając znak Annówka Kiedyś się zastanawiałam co to i się pozytywnie zdziwiłam jak już sobie wygooglałam
noovaa - Pon Wrz 15, 2014 20:46
No właśnie ostatnio kłapie na chłopców jak ją tam wąchają ... nawet na swoich kolegów. Wczoraj z mężem podobno dobrego kumpla w trakcie zabawy pogoniła. To nie w jej stylu
wilczek777 - Pon Wrz 15, 2014 21:10
agacia warto tam wstąpić Jak nie bordery to stado haszczaków na emeryturze Cię przyciągnie
noovaa to znaczy, że coś nie halo ale np. u Nessie już długo to trwa.
Nakasha - Pon Wrz 15, 2014 21:11
Tia, Shira bynajmniej nie kłapała na samce. Niestety bardzo jej się podobało, dlatego trzeba było mocno jej pilnować.
Ninek - Pon Wrz 15, 2014 22:06
Mojej suce takie warczenie i kłapanie już zostało po pierwszej cieczce, nawet jak jej w danym momencie nie ma - żaden pies nie może jej wąchać. Jak ma cieczkę to w ogóle masakra, żaden pies nie ma prawa podejść.
Pućka - Pon Wrz 15, 2014 22:33
Dzięki:) Miał być Pumba i przez chwilę był (miesiąc może), ale postanowiliśmy zmienić, bo nie dość, że często mylono go z suczką, to w dodatku będzie kiedyś dużym, dostojnym, inteligentnym psem, więc to imię byłoby trochę infantylne.. Chciałam mu dać imię adekwatne do jego cech:) Tata (miłośnik motoryzacji) jak usłyszał, że ma być Remus to aż krzyknął, że tak ma zostać, bo "Remus" to producent hiszpańskich tłumików do motocykli.. Konradowi też się spodobało, więc tak zostało:) A tata do psa nie był przekonany, więc tym bardziej musiało zostać:)
jokada - Wto Wrz 16, 2014 12:57
sweeet
tu więcej
http://www.viralnova.com/...h-bull-terrier/
Sorgen - Śro Wrz 17, 2014 15:32
Bullinka
noovaa - Śro Wrz 17, 2014 20:06
|
|
|