To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

Anonymous - Pią Lip 15, 2011 21:37

quagmire napisał/a:
Ja chcę z Viss oglądać bichony ;)
będę w niedzielę. :* Już ci pw skrobię.
sachma - Pią Lip 15, 2011 21:42

brakuje im przede wszystkim masy :P są małe i delikatniejsze niż średniaki, nie czujesz tego na rękach, nie czujesz na kolanach, są bardziej (nie bardzo! ale bardziej ;) ) szczekliwe i bardziej narwane niż średniaki i miniatury. i bardzo nie podobają mi się ich słabe i małe pyski. my byśmy takiego psa zdeptali/zgnietli..
Journey - Pią Lip 15, 2011 21:47

Erato, wstawiłam to zdjęcie poprzez forum :)

Niemniej jednak mamy happy end - psiak już w nowym domu :serducho: :mrgreen:

Lazanka - Pią Lip 15, 2011 21:52

ale fajny Lenny :) Tzn fajniejszy będzie jak odrośnie te 0.5 cm i prześwity znikną ale i tak mi się podoba chłopak! No i dla mnie meeega zaskoczenie bo on po goleniu pyszczek ma jak nasza Iskra - taki wyżłowaty właśnie :) Myślałam ze pudlowe pyski są inne - no ale raczej nieczęsto widzi się pudla aż tak obciachanego :mrgreen:
babyduck - Pią Lip 15, 2011 22:32

Lenny łysy wygląda wspaniale! Tak dostojnie. Mógłby taki zostać :serducho:
Sirius - Pią Lip 15, 2011 22:36

Haha...!
Ty jako wady pokazujesz to, co dla mnie jest zaletą (no może poza szczekaniem ale jak się ma 2 w porywach do 3 sheltie w domu to szczekanie niestraszne).

Kiedyś na wystawie widziała pięknego toya w kolorze czekolady i się zachwyciłam. Jednak nie na tyle, żeby zrezygnować z sheltie czy border collie na rzecz pudla. ;)

sachma - Pią Lip 15, 2011 22:41

Sirius napisał/a:
Kiedyś na wystawie widziała pięknego toya w kolorze czekolady

na brązy trzeba uważać - wszystko jest pięknie do 3-4roku życia.. a potem.. no cóż.. wyblakła szmata - trzeba bardzo dobrze wybrać linię i oglądać psy na żywo, bo mało kto aktualizuje na stronach zdjęcia brąza kiedy zaczyna blaknąć ;)

babyduck napisał/a:
Tak dostojnie

mi się wydaje jakiś taki smutny..
ale zyskał na szybkości i zwrotności.

yoshi - Sob Lip 16, 2011 01:05

Shama Lenny z pomponami jest cudowny :) Bez - łysawy ;) ale pysk równie śliczny :) Podziwiam Twoją pracę którą wkładasz w pompony i nie dziwie się Twoim łzą gdy je ścinałaś ;)
H. - Sob Lip 16, 2011 03:02

sachma, w życiu bym go nie poznała :shock: :shock: :shock:
Journey, regulamin :wink: Prosimy o miniatury, żeby osoby z wolniejszym laczem rowniez mogly swobodnie korzystac z forum.

mrófka - Sob Lip 16, 2011 03:33

Lenny jeszcze szybszy :> toż to torpeda z turbodoładowaniem nawet z loczkami jest :-P
tak czy siak wygląda cudnie :serducho:
jestem zakochana po uszy w jego charakterze i osobowości :serducho: :serducho:
a bez loczków wygląda jak łyżew ;)
usilnie proszę rzucić mu od ciotki butelkę, tam gdzie tylko mu się zachce ..
nawet w błotko, przynajmniej teraz nie będzie kołtunów :mrgreen:

sachma - Sob Lip 16, 2011 03:37

mrófka, rzucę butelkę :) na pewno się ucieszy :D bo teraz kupiłam zapas piłek tenisowych i ciągle piłki i piłki - odmiana mu się przyda :P

mrófka napisał/a:
Lenny jeszcze szybszy :> toż to torpeda z turbodoładowaniem nawet z loczkami jest :-P

o wiele! dziś byliśmy w szoku, jak mu piłkę Seba rzucił! leciał aż się kurzyło! no i zwrotny jest bardziej i refleks się poprawił (grzywa nie przysłania mu świata to widzi lepiej :P )

mrófka - Sob Lip 16, 2011 03:45

wyobrażam sobie jaki on to dopiero teraz musi być jedwabisty w dotyku :zakochany:
sierść miał iście aksamitną więc skórę musi mieć jedwabistą..
wywaliłabym męża z łóżka w takim układzie i wolała przytulać przez sen pudela :DD

w takim razie to błyskawica.. nie uwierzę, że może być szybszym niż jak go poznałam..
to niemożliwe :P

sachma - Sob Lip 16, 2011 03:46

mrófka napisał/a:
wywaliłabym męża z łóżka w takim układzie i wolała przytulać przez sen pudela :DD

Ja nie muszę Seby wywalać - Lenny śpi między nami :P oboje lubimy się do niego tulić :D
a w dotyku jest boski! cieplutki jak fuzz, gładki i delikatny :)

mrófka - Sob Lip 16, 2011 04:02

no i już chyba wiem jakiego kiedyś piesa będę miała :-P
takiego zwariowanego wariata w dodatku fuzziego to bym tuliła zamiast męża z miłą chęcią :D

sachma - Sob Lip 16, 2011 04:15

tylko że pudle to się w łóżkach rozwalają :P trzeba mieć duże wyro :P Lenny najbardziej lubi rozwalić się między nami, leżąc na plecach z rozwalonymi na boki łapami :P no i oczywiście głowa na poduszce :D a jak mu za ciasno to się przewraca z boku na bok i nas łapami przesuwa :D trzeba przywyknąć - ja przyzwyczajona bo śpi ze mną od malucha, ale Seba potrzebował tygodnia żeby się przyzwyczaić :P ale po pierwszej nocy już nie chciał go z łóżka wywalać :P