To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

agacia - Pon Wrz 21, 2015 14:14

Ja karmiłam Nutra Nuggets z jagnięciną i było ok. Gdyby nie podnieśli jej ceny to dalej bym ją dawała psom.
noovaa - Pon Wrz 21, 2015 21:43

Siedzą moje dzieci z kamieniem na podłodze ...
... i się orzechami obżerają.

mmarcioszka - Pon Wrz 21, 2015 22:24

noovaa wspomnienia z dzieciństwa :serducho:
Oluś - Pon Wrz 21, 2015 22:56

Ech, muszę się wyżalić.
Ta cieczka to jakiś koszmar. Nie idzie normalnie wyjść na spacer, bo kundle się wręcz przyklejają do suki. Nie wychodzimy na długo, więc pies niewybiegany = na sikupach ekstytacja level kosmos, a w domu łażenie w kołko. Ja nerwowa, bo kundle wiecznie za nami łażą. Jak jednego chciałam odgonić to nie trafiłam i cios otrzymała Gaja = do ekstytacji doszedł jeszcze strach i brak zaufania. Do klatki schodowej trzeba ją wciągać na siłę, daje przy tym koncert jakbym ją tłukła nie wiadomo czym, sąsiedzi patrzą na mnie jak na zwyrola.
Załamka, mam dziś jakiś kryzys. Nigdy więcej nie chcę już suki. :(

jokada - Wto Wrz 22, 2015 08:48

olus_165, dasz radę, wysterylizujesz, bedzie spokój

wiem co przechodzisz, ja u mojej suczy wytrzymałam 3 cieczki, wymiękłam jak sie musiałam kopać z bezpańskim mixem malamuta który na mnie skakał
a suki nie mogłam nawet postawić na trawniku żeby siku zrobiła, i musiałam 15 min samochodem do lasu wyjeżdżać na spacer

przetrwacie, potem będzie lepiej :)

Sorgen - Wto Wrz 22, 2015 09:16

Dzięki laski :P Coma się właśnie do cieczki zbiera a ja się szykuję jak na wojnę :twisted: Testował ktoś te wszystkie tabletki i dezodoranty maskujące zapach? Błagam powiedźcie że działają :P
noovaa - Wto Wrz 22, 2015 10:09

olus_165, trzymaj się ... minie i będzie z głowy :)

Dla bezpieczeństwa, jeśli latają tam duże psy samopas, zawsze możesz się w gaz pieprzowy uzbroić ( albo armatę jak wolisz :P ).

Sorgen, czytałam dobre opinie ... ale sama nic nie testowałam. Nasza pierwsza i jedyna cieczka przeszła w miarę gładko ( choć spacery były bardzo ograniczone )... Najgorsze co nas spotkało, to ja, niosąca westopodobną bestię pod pachą 2 bloki dalej do właściciela .. co to nie zauważył nawet że mu pies znikł, taki pochłonięty ploteczkami był ^^ ..

mmarcioszka, ja nie pamiętam żeby mój Orion jakoś lubował w orzechach jak byłam mała... Ale oglądanie dziewuch jak razem rozpracowują orzechy, było bardzo przyjemne ;) .

ema0505 - Wto Wrz 22, 2015 13:17

Pojechaliśmy na weekend do rodziców chłopaka zobaczyć szczeniaki. Jakbym mogła, to bym z nimi spała :serducho: . Teraz, to już nie wiem, którego malca będziemy adoptować.

Wideorelacja. Uwaga, można dostać cukrzycy :P
https://youtu.be/xbVKOQ9_TzA

jokada - Wto Wrz 22, 2015 14:02

ema0505, ale słodycz - to z bialą mordką :serducho:
ema0505 - Wto Wrz 22, 2015 14:23

jokada, Właśnie jeśli mielibyśmy się decydować ze względu na wygląd, to bedziemy brać tego chłopaka. Za jakiś czas jak pojedziemy znów, to już wyraźnie będzie widać charaktery, wtedy wybierzemy ;) . Robiliśmy ważenie. Najmniejsza suczka ważyła 1100g a chłopiec 1500g mając 14dni. Chyba spore psiaki będą?
wilczek777 - Wto Wrz 22, 2015 14:53

Sorgen nie wiem jak teraz składowo Nutra Nuggets ale japro suczydło jadła to dłuższy czas i sprawdzało się bardzo fajnie.

olus_165 spróbuj jakiegoś neutralizatora do zapachu cieczki - moja znajoma ze szkolenia kupiła takie cudo i na buldożce działało dobrze (próbowaliśmy na szkoleniu i pies nie wyczuł puki nie podeszły psy do siebie).

ema0505 śmieszny ten z białą mordeczką :D Bedą średnie psiaki na pewno - rozmiar 'labrador' :P Już teraz u maluchów widać różnice w reakcjach na bodźce - przyglądajcie się :)

Nie wiem czy wszyscy na fb widzieli notkę z zawodów rally- o i top speed doga. Zapraszam https://www.facebook.com/...collies?fref=ts

ema0505 - Wto Wrz 22, 2015 15:11

wilczek777, tak, już teraz widzieliśmy ale wiadomo, że jak już będą słyszeć, widzieć i biegać, to wszystko będzie wyraźniejsze ;) już nie mogę się doczekać wizyty w październiku ^^
Lama - Wto Wrz 22, 2015 20:02

Zarejestrowałam się w ZKwP. I już mi powiedziano, że w związku z nową ustawą się raczej w Polsce od 1 stycznia nie powystawiamy... :roll:
Lavi - Wto Wrz 22, 2015 20:17

Lama, a co to za ustawa?
Lama - Wto Wrz 22, 2015 20:58

No ta cała nowelizacja ustawy o ochronie zwierząt. Podobno ma wejść zakaz wystawiania psów z ciętymi uszami/ogonami. Nie wiadomo jeszcze, czy na 100% będą podchodziły pod to importy, czy tylko psy z Polski, ale raczej wszystkie.
Pan w Związku Kynologicznym stwierdził, że jak mój Drak ma cięte tylko uszy i ogon, a jajca całe, to nie koniec świata. :roll:
Czyli musimy iść w sport i wystawy zagramaniczne.
Na rozgrzewkę jedziemy 4 października na wystawę do Rybnika i 11 do Zabrza. Jak będzie w miarę ok, to pojeździmy do końca roku, a od stycznia się zobaczy.