Archiwum - Psiaki XI
Anonymous - Wto Lip 12, 2011 20:14
bu, akurat jadę nad morze w tym czasie, a wzięłabym ją piszcząc z radości;(
yoshi - Wto Lip 12, 2011 21:48
Sorgen! no wiesz czuje się dotknięta że o mnie nie pomyślałaś Toudi się z Delty bardzo ucieszy A Delta i na zadowoloną się wydawała jak z Toudim siedziała, szczególnie gdy na łóżku się kotłowały!:P
agacia - Wto Lip 12, 2011 22:33
Lavi, może napisz pw do Palatiny. Ona sie zajmuje strzyżeniem psów
Anonymous - Wto Lip 12, 2011 23:22
Sorgen napisał/a: | 11-19 sierpnia. | strasznie żałuję, zawsze chciałam ją wziąć, ale dziś mi przesunęli termin urlopu i to do połowy sierpnia właśnie. Nigdy się nie załapię na bullka.
Primexa poszukam i poczytam, dzięki.
Niamey - Wto Lip 12, 2011 23:45
Szczeniaczki przyszły na świat Są trzy pręgowane pieski i jedna biała suczka z łatkami na oczach
Mamą została Fuji Lider oraz Ch.Zolfo della Cadormare
tata miotu i jego rodowód:
Piesek nr 1
piesek nr 2
suczka nr3
piesek nr 4
Sorgen - Śro Lip 13, 2011 01:48
Piękny pies, bardzo mi się jego muskulatura podoba. W rodowodzie szczeniaki ciekawie mają Jak to jest z białymi znaczonymi bokserami, mogą mieć prawa hodowlane czy nie? Pytam bo w różnych rasach to się zmieniało jakiś czas temu.
yoshi nie miałam śmiałości Cię prosić o niańczenie suczydła właśnie dlatego że już ją miałaś i wiesz jak upierdliwa potrafi być Zwłaszcza w łóżeczku Czyli co? Bierzesz ją? Gdyby Cię miała rodzina z tego powodu z domu wywalić to oferuję mieszkanko z pełną lodówką w Hucie.
marla, viss trzymam Was za słowo i jak yoshi będzie miała wreszcie dość Deltofony to potfffora dostaniecie
furburger - Śro Lip 13, 2011 08:21
aaa jakie prosiaczki!!
pamiętam jak mój był taką małą świnką ajjj
marzę o białym bokserze ;o
Anonymous - Śro Lip 13, 2011 10:24
Niamey, sunia jest powalająca!!!
quagmire - Śro Lip 13, 2011 10:32
Jakie cudne blazedy
Ale biała suczka jest naj, naj naaaaj
Sysa - Śro Lip 13, 2011 10:49
Ale małe bokserki fajnie wygladają! Zdrówka!
Niamey - Śro Lip 13, 2011 10:53
Sorgen, pies jest naprawdę fajny, a przy okazji ma rewelacyjny charakter - bardzo spokojny zrównoważony, grzeczny. W dodatku już wrócił do Grecji, więc w Polsce nic więcej nie będzie krył, a rodowód ma naprawdę ciekawy.
Białe cały czas nie mogą mieć praw hodowlanych, chociaż w Niemczech powstał klub białego boksera i starają się o uznanie tej odmiany
Biała sunia jest prześliczna, najchętniej bym ją ukradła i schowała do klatki ze szczurami
satanka666 - Śro Lip 13, 2011 10:54
Niamey, gratulacje ja oczywiście też ślinię się do białego suczydła
yoshi - Śro Lip 13, 2011 12:11
Sorgen napisał/a: |
yoshi nie miałam śmiałości Cię prosić o niańczenie suczydła właśnie dlatego że już ją miałaś i wiesz jak upierdliwa potrafi być Zwłaszcza w łóżeczku Czyli co? Bierzesz ją? Gdyby Cię miała rodzina z tego powodu z domu wywalić to oferuję mieszkanko z pełną lodówką w Hucie.
|
NO COŚ TY!!! Michał jak mu powiem na pewno się ucieszy ciągle ma zdjęcia jak z Toudim i Delciochem w trójkę spali i wszystkim się chwali ze spał z bullem na szyi i przeżył
A cudnie się składa, bo moi rodzice wyjeżdżają na Woodstock 4 sierpnia, potem nad morze i na mazury, nie będzie ich całe dwa tygodnie do 18 Więc z Deltą się praktycznie miną
Niamey śliczne szczeniaki, lubię boksery z białym na pysku Mam wrażenie że coraz więcej rodzi się białych bokserów. Tzn. Nierzadko pojawiają się one w miotach. Strasznie mnie to zastanawia bo przecież nie kryje się psów białych z innymi.
A co z tą zajęczą wargą?
Sorgen - Śro Lip 13, 2011 16:53
Kocham Cię yoshi kocham kocham nad życie!! Tak się martwiłam co z suką zrobić na czas wyjazdu, już chciałam odwoływać Pragę. Ahh zacieszam jak głupia że ją bierzesz
A co do białych bokserów, mnie mówił facet który jest sędzią że dawniej też się rodziły ale albo były zaraz usypiane albo się hodowcy nie chcieli przyznawać żeby nie było że czyjś rep lub suka hodowlana niesie biały kolor.
Teraz się podejście zmienia więc może stąd "więcej" białych bokserów. Ewentualnie jakiś modny rep niósł biały kolor w sobie a kryć nim było sporo stąd sporo białych bokserów?
yoshi - Śro Lip 13, 2011 19:49
nie ma problemu Ja też się cieszę:D:D:D
Właśnie wiem że kiedyś były usypiane, ale zastanawia mnie jak to jest że ten biały jest tak silnie przekazywany, ze tak często w miocie rodzi się choć jeden biały szczeniak.
Bo przecież u bulli, gdzie biały jest dopuszczalny normalnie, z dwóch kolorowych psów rodzi się mało białych psów, albo w cale.
W miocie po kolorowej Yoko i kolorowym psie na 8 psów urodziły się 2 białe szczeniaki. W miocie po tricolorowej Barracudzie i rudym psie było 5 kolorowych szczeniąt a w nich dwa solidy a matką Barracudy jest biała Audi.
A ojcem, rudego ojca miotu Barracudy też jest biały pies.
A np. po wejściu na stronę klubu boksera, i zaglądnięciu w zakładkę: szczenięta-> mioty urodzone
mamy 10 miotów gdzie k - to kolor, b - to piesek biały
1 - 3k
2 - 1k/1b
3 - 5k/4b
4 - 5k/1b
5 - 7k
6 - 1k/2b
7 - 3k
8 - 5k/2b
9 - 3k
10- 6k
czyli na 10 miotów w aż w 5 pojawiłyt się białe psy. Na 49 szczeniąt, 39 jest kolorowych a 10 białych .
porównując do bulli, gdzie właśnie biały kolor jest dopuszczalny po dwóch kolorowych psach (gdzie nie żadko jeden z rodziców był biały) mamy:
1 - 6k/2b
2 - 5k
3 - 4k/3b
4 - 2k/1b
5 - 3k
6 - 4k/1b
7 - 3k/1b
8 - 7k/1b
9 - 4k
10- 1k/1b
czyli na 10 miotów w 7 pojawia się biały pies. Ale na 49 szczeniąt jest 39 kolorowych a 10 białych.
A nawet w jednym miocie u bokserów jest przewaga białych psów (2) nad jednym kolorowym. Gdzie u bulli to się nie zdarzyło.
Czyli różnica jest tylko w wybranych 10 miotach. U buli aż w 7 pojawiły się białe bulle u bokserów w pięciu. Jednak liczba białych w przypadku bokserów jest duża, bo w przeciwieństwie do bullterrierów w rodowodach bokserów nie ma białych psów.
uch zmęczyłam się szukaniem miotów u bulli gdzie krycie było kolor, na kolor, ale czeska stronka mi pomogła
U buli w przypadku krycia kolorowego psa na białego potrafi być przewaga kolorowych psów, np. jak w przypadku pierwszego miotu białej Pyzy - Dorotki z Autostrady słońca, gdzie po pręgowanym psie urodziło się aż 10 szczeniaków z czego tylko 3 były białe.
|
|
|