To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

Ninek - Czw Wrz 17, 2015 18:33

Na pewno dorwał, może nawet nie jeden, skoro cała zgraja za nią biegała.
mmarcioszka - Czw Wrz 17, 2015 21:56

olus_165, najważniejsze, że się znalazła :serducho:
Ninek - Sob Wrz 19, 2015 08:05

Szukam karmy dla starej suki.
Vega ma 18 lat, ostatnio strasznie chudnie. Miewa problemy z wypróżnianiem.
Szukam jej jakiejś kalorycznej karmy, z drobnymi chrupkami. Najlepiej żeby pies musiał jej zjeść jak najmniej, bo Vega coraz częściej odmawia jedzenia.
Do tej pory jadła Bosha (różne smaki), fajnie jakby nowa nie była jakoś dużo droższa ale od biedy mogłoby być coś w przedziale cenowym totw (Fox je).
Poratujcie. Nigdy nie szukałam karmy dla emerytki.

noovaa - Sob Wrz 19, 2015 08:41

Ninek, Brit i brit care mają niskie dawkowania ...
Mimo wszystko, u nas jedynym sposobem by Lilo zjadła przyzwoitą ilość karmy, jest rozmieszanie jej dokładnie z jedną łyżką puszki.

Ninek - Sob Wrz 19, 2015 11:01

U nas z dosmaczaniem jest problem bo psy są trzy. Fox po większości puszek ma sraczke a Majka po kilku dniach dosmaczania nie tknie samej suchej...
A u Vegi to chyba nie do końca kwestia tego, że jej nie smakuje tylko zwyczajnej starości, je strasznie wolno, długo gryzie. Już się zastanawialam nad moczeniem jej karmy. W paszczy wszystko ok, poza tym, że zęby strasznie starte. Przymierzamy się do badań ale z nią to trudna sprawa bo niewyobrażalnie histeryzuje u weta, aż się zapowietrza i sinieje :/

Sorgen - Sob Wrz 19, 2015 18:35

U mnie sprawdzał się Markus przy starej suce, zalewałam ciepłą wodą i szybko robiła się z tego papka dosyć mocno pachnąca. Chyba też kaloryczny jest dosyć bo Delta na niej tyła więc stosowałam ją głównie zimą :)
noovaa - Nie Wrz 20, 2015 15:23

Fotka z rąsi :P

Lama - Nie Wrz 20, 2015 16:47

Wróciłam ze szkolenia i napiszę tylko, że mam zaje***tego psa. :mrgreen:
A za tydzień pierwsza obrona. :twisted:

Szczurówka - Nie Wrz 20, 2015 21:45

Powiedzcie mi czy istnieje taka rasa psa której szkodzi mięso(wszystkie rodzaje)? Bo pewna dziewczyna(moja znajoma) u mnie na FB pod moim postem o karmach dla psów twierdzi że ona ma rase której szkodzi mięso (grzywacz chiński) i może tylko tego psa karmić karmą Pedigree która ma 4% mięsa i co jakiś czas tylko rybę dać :mrgreen: Jak dla mnie to jest głupie i śmieszne :p
jokada - Pon Wrz 21, 2015 07:33

Rasa, na pewno nie.

Mogą sie zdarzyć skrajnie alergiczne jednostki ktore są na jakies tam rodzaje miesa alergikami. Ale na pewno pedigree to jest ostatnie gowno ktore powinny takie psy jesc...
Przy skrajnych alergikach wlasnie najczesciej szuka sie takiego miesa, takiego rodzaju, ktore pies bedzie tolerował i ktore bedzie podstawą diety.

noovaa - Pon Wrz 21, 2015 08:10

Widać krzyżowali psy z łysymi szczurami tak długo, aż powstał chiński grzywacz, który zapotrzebowania odziedziczył po szczurze ( skład pedigree strasznie mi właśnie szczurzą karmę przypomina, tylko zamiast krewetek, jest kurczak, bo taniej ).

Nie ma ras psów, które nie są psami... każdy pies, powinien jeść mięso.

Layla - Pon Wrz 21, 2015 08:37

Szczurówka, wyłączyłam sobie powiadomienia z tej dyskusji na FB bo mi ręce opadły :P
Szczurówka - Pon Wrz 21, 2015 10:27

Dzięki wam za odpowiedzi :)

jokada, Ja też uważam że pedigree, chappi, puffi i inne marketówki to gówno, przecież ona twierdzi że pedigree ma witaminy i jej pies ma ładną sierść po nim :lol:
Więc skoro jej pies może jeść tylko rybę to powinna szukać dobrej karmy na bazie ryby a nie karmić psa psim fastfoodem :roll: Jak dla mnie to że pies nie może jeść mięsa nie jest usprawiedliwieniem by karmić go śmieciem. A ryba od czasu do czasu to za mało jak dla mnie :roll:

noovaa,
Cytat:
Nie ma ras psów, które nie są psami... każdy pies, powinien jeść mięso.

Popieram :mrgreen:

Layla, LUBIĘ TO :mrgreen:

noovaa - Pon Wrz 21, 2015 10:54

Rybny Taste Of The Wild pewnie by mu spasował ... Co więcej, na tak małego pieska, to serio jest właściwie żaden wydatek kupić droższą, dobrą karmę. Ileż przecież zjada taki szczur ?
Sorgen - Pon Wrz 21, 2015 11:29

Ejj a karmi albo karmił ktoś nutrą nuggets albo gold? Zastanawiam się nad zakupem dla suk. Od przybycia Comy jadą głównie na Lukullus i Delta super ale z Comy się futro sypie cały czas pomimo supli różnych.