To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

Lama - Śro Wrz 16, 2015 20:11

Dzisiaj po powrocie z pracy zastałam mojego pięknego storczyka na (już świętej pamięci) legowisku Fali. Ceramiczna doniczka w kawałeczkach, kawałeczki w całym mieszkaniu. Przy okazji wybuchu storczyka zginęła również moja ładowarka do telefonu.
Wzięłam psiury na spacer do parku, żeby się wybiegały, to może już nic nie eksploduje. Na nieszczęście moje biedne psy zostały zaatakowane przez potwora z bagien i wróciły do mnie całe w błocie. W domu musiałam je przymusowo wykąpać. Drakul dał się pięknie wyszorować, ale w czasie kąpieli Falki wybuchło mu w pysk jej posłanie. Nie wiem, co się dzieje z tymi legowiskami - na szczęście Drak cały i zdrowy (nawet bardzo, jak weszłam do pokoju, to uciekał z prędkością błyskawicy).
Tak go te dzisiejsze eksplozje zmęczyły, że godzinę żebrał o żarcie. I wyżebrał dodatkowe pół porcji. Ze szczęścia się zeszczył. Biegł i lał, zaczął w dużym pokoju, przebiegł przedpokój i skończył w pokoju Filipa.
Teraz, zmęczony wydarzeniami, zasnął na łóżku. Falka jest smutna, bo kochała swoje posłanie, i z tego żalu położyła się obok Draka (czego stara się nie robić, bo Rumunem się lekko brzydzi).

Jedynym plusem jest dzisiaj rodowód, który godzinę temu odebrałam. Tak się ucieszyłam, że chciałam go pokazać koleżance już na poczcie... i się mi oddarł lewy dolny róg. :roll: Mam nadzieję, że w oddziale nie będą mi robili problemów, bo skleiłam go przewspaniale. Chcę już spać (ale nie mam gdzie, bo łóżko zajęły psy). Aż się boję wyjść jutro do pracy...

noovaa - Śro Wrz 16, 2015 20:28

Nawet rodowód eksplodował ? ;/ ... Nie macie jakiegoś nowego sąsiada bombowca w okolicy ?
Oluś - Śro Wrz 16, 2015 20:42

Boru, niech ta cieczka już się skończy...
Mało suki bez mózgu, teraz nie idzie już normalnie wyjść nawet na sikupę, bo zaraz cała wataha ściąga, jeden z adoratorów wystaje mi pod drzwiami i drze ryja, no koszmar. Nigdy więcej.

Ninek - Śro Wrz 16, 2015 21:05

Lama, biedne psy, takie niebezpieczne życie mają :( :lol:
Lama - Śro Wrz 16, 2015 21:08

noovaa napisał/a:
Nie macie jakiegoś nowego sąsiada bombowca w okolicy ?

Nie, tylko parę z dzieckiem, które ma problemy z zasypianiem - szczekanie Drakula raczej mu w spaniu nie pomaga, ale jak dotąd sąsiedzi są wyrozumiali... Albo mi się tak tylko wydaje i stąd te eksplozje.
Drakul jest tak perfidny w niszczeniu, że masakra. Resztki znosi na legowisko Falki i próbuje ją w to wrobić. Biedna Fala ma już dosyć Rumuna, nawet nie chce z nim wychodzić na spacery.
Za dwa tygodnie zaczynamy szkolenie z posłuszeństwa, tym razem grupowe. Równolegle będziemy się szkolić indywidualnie u innego szkoleniowca. Może to pomoże Drakulowi rozładować napięcie. :P

Cytat:
Lama, biedne psy, takie niebezpieczne życie mają :( :lol:

No, a tak się śmiałam z wybuchowej Comy. Mam za swoje.;)

Sorgen - Śro Wrz 16, 2015 23:42

Hahaha z zamachów na życie Comy się nabijalas to masz za swoje :twisted: U nas wybuchy ustały przynajmniej chwilowo ;)
Oluś - Czw Wrz 17, 2015 06:57

Gaja uciekła! ;( Wywinęła mi się z obroży i poszła w las! ;( A za nią całe stado psów. Ogłuchła na komendy, teraz liczy się tylko wolność. Nie wiem czy wróci, może tak właśnie było poprzednim razem kiedy to ja ją znalazłam. ;(
cane - Czw Wrz 17, 2015 07:50

olus_165, :glaszcze: . Porozlepiaj ogłoszenia, zostawiaj jedzenie i wodę w miejscu gdzie ją widziałaś po raz ostatni... szukaj maleńkiej :glaszcze:
noovaa - Czw Wrz 17, 2015 07:55

olus_165, ogłoszenia koniecznie, wydarzenie na FB z dokładnym miejscem ucieczki ... wracaj tam często, zostaw jej jedzenie ... może jakiś swój ciuch pachnący. Być może będzie tam wracać ( podobno często wracają ). Poproś kogoś do pomocy, przeczesujcie teren .. trzymam kciuki, żeby się znalazła ... idzie zima, nawet jeśli bardzo chce, nie powinna zostać "wilkiem".
cane - Czw Wrz 17, 2015 08:19

Można jeszcze poszukać jakiegoś małego erotomana i z nim po okolicy łazić - taki każdą sukę wystawi :twisted: .

No i koniecznie obdzwoń okoliczne schroniska i straż miejską - niech mają zgłoszenie.

Ninek - Czw Wrz 17, 2015 09:21

Zgłaszaj gdzie się da i szukaj. A później szybka kastracja.
Oluś - Czw Wrz 17, 2015 15:52

Mam ją, czekała pod naszym blokiem. Sama podeszła, nie musiałam jej nawet specjalnie żarcia pokazywać. Ech, nastraszyła mnie ta wariatka. :evil:
Dzwoniłam już do weta, jakoś za miesiąc będziemy się umawiać na kastrację.

noovaa - Czw Wrz 17, 2015 16:00

olus_165, super wiadomość! Szelki i obroża + 2 smycze to czasem niezły pomysł, wiesz ? :P
cane - Czw Wrz 17, 2015 16:22

olus_165, to dobrze :mrgreen:
Tygrys - Czw Wrz 17, 2015 17:44

olus_165, oby się nie okazało, że już ją jakiś "amant" dorwał. :P