To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

Anonymous - Pią Lip 08, 2011 16:19

Off-Topic:
Fea napisał/a:

Vissnia, indżoj;) - http://www.student.ipfw.e...hallmark00.html
lofciam cię i pcitulam za to, wspaniałe! :mrgreen:

Ninek - Sob Lip 09, 2011 15:40

Komu Doga? :roll:

Dwulatek. Właścicielka mocno chora, dom potrzebny na wczoraj.
Pani została właścicielką 'z musu'. Jej syn wziął szczeniaka od cygana, który szedł utopić pieski. Nie wiedział na co wyrośnie mała kulka a mieszka z żoną i dziećmi w maleńkim mieszkaniu. Pies trafił do matki - ponad 60 letniej kobiety, max 160cm wzrostu i chyba mniej niż 50kg wagi... Pani musi iść do szpitala z podejrzeniem nowotworu, a powiedziała, że nie pójdzie dopóki pies nie znajdzie nowego domu - nie ma z kim go zostawić.

Fea - Nie Lip 10, 2011 03:11

Niesamowity pies, aż trudno uwierzyć, że z takiego źródła... Ninek, dowiedz się o nim więcej, puszczę info dalej. Jaki ma stosunek do dzieciaków i innych zwierząt? To domowy pies? W ogóle nie wchodzi w rachubę jakiś hotel dla zwierząt? Ludzie na dogo chętnie się angażują w pomoc w takich sytuacjach.

Jadę dziś po suk. Za trzy godziny powinnam wstawać, a nie mogę zasnąć z nerwów. Fak. Najgorszy będzie sprint do Arkad po kaganiec, bo nie mam odpowiedniego, a dzisiaj nie zdążyłam kupić, bo mnie przetrzymali w pracy. Cud będzie, jak zdążę w półgodzinnej przerwie między autobusem a busem.

falka - Nie Lip 10, 2011 06:32

Fea, czekam od 6 :D
Fea - Nie Lip 10, 2011 08:10

A weź, właśnie się okazało, że potrafię przespać godzinę z nieustannie dzwoniącym budzikiem przy uchu ;p Wyłażę z domu za dwie godziny. Dobrze w sumie, bo będę mogła w spokoju kupić ten kaganiec.
Ninek - Nie Lip 10, 2011 09:54

Fea, na razie napisałam na molosach i do fundacji sos dla zwierząt, mają osoby 'dział' dla dogów.
Ja totalnie nie mam możliwości zająć sie intensywnym szukaniem. Nie ma mnie w domu 4-5 dni w tygodniu a pozostałe dni mam tak zawalone robotą, że nie wiem w co ręce włożyć.

Nie wiem jaki jest jego stosunek do dzieci czy kotów. Z panią rozmawiałam chwile i już sama nie wiedziałam o co pytać. Jak ją znowu spotkam to będe pytała dalej.

Lavi - Nie Lip 10, 2011 12:04

Pytanie do dziewczyn, które zajmują się strzyżeniem psów:
Czy kupię dobrą maszynkę za 150 zł na kudły cocker spaniela? Zlikwidowali mi psiego fryzjera 7km ode mnie i najbliższy jest jakieś 50 km i stwierdziłam, że chyba bardziej opłaca mi się kupić maszynkę i golić go samej... Do trymowania juz mam zakupione rzeczy, tylko została maszynka... A to chyba najgorszy problem. Pomożecie mi dobrać maszynkę? On ma straszne kudły po zimie a na uszach w niektórych miejscach ma ubite takie małe grudki, których nie moge rozplątać ani szydełkiem ani grzebieniem ani niczym.

[Edit]

Myślałam o tej: http://allegro.pl/tytan-2...1671132118.html

satanka666 - Nie Lip 10, 2011 18:50

Fea, jak znajdziesz chwilę to daj znać jak tam :)
Fea - Nie Lip 10, 2011 19:39

Ano tak :D

Jezu, ledwie weszłyśmy, a to mi się już na łózko wpakowało i leży i dogorywa. Ja też dogorywam, leżę obok. Jaka ona jest wielka, matko, będę musiała się przyzwyczaić, na zdjęciach wyglądała na mniejszą, przy nodze wygląda na mniejszą, a jak się rozwali w wyrze, to nagle robi się długa na kilometr. Zaraz wszystko streszczę, tylko się ogarnę, bo obie jesteśmy obrzydliwe i brudne.
W każdym razie mission completed.

agacia - Nie Lip 10, 2011 20:40

Ale fajna :serducho: Ja to nie wiem skąd te adopcyjniaki wiedzą do czego łóżko służy :twisted:
A my z Runą mamy mały sukces :) Z musu została dziś godzinę leżąc w jednym miejscu i wcale nie pod drzwiami :) Oczywiście przed tym poszlismy z psami na długi spacer.

falka - Nie Lip 10, 2011 20:58

Fea, law law :serducho: ona jest śliczna :)
AngelsDream - Nie Lip 10, 2011 21:33

Fea, :serducho:

My brudni i szczęśliwi po spacerze z Tess. Baaj trochę wkurzający był, Michał wyszedł z siebie :roll: , ale potem już było super, a ganiający z Joy Celar to widok chwytający za serce.

Fea - Nie Lip 10, 2011 21:51

Śliczna, ale chuda i biedna. Na widok moich sąsiadów rozpłaszczyła się na ziemi i nie chciała wstać. I muszę pilnować jedzenia, bo zeżarła całą paczkę naraz, wystarczyło, żebym tylko wyszła z pokoju na chwilę. Teraz leży na podłodze wyluzowana i miamle suszone ucho. Nie zdziwiłabym sie, jakby mi rzygnęła w nocy.
Moja rodzina już ją kocha, mama leciała do niej przez ulicę pipcząc z zachwytu, babcia karmiła ją z ręki. Nie ogarniam, po co w takim razie przez kilka dni robili mi koszmarne afery, ale dobra.
I merda już do mnie ogonkiem, jak przychodzę, słabo i nieśmiało, ale merda, a w oczach ma najczystszą nadzieję.

Lavi - Nie Lip 10, 2011 22:03

Fea, śliczną masz psinę :serducho:
Anonymous - Nie Lip 10, 2011 22:18

Fea napisał/a:
a jak się rozwali w wyrze, to nagle robi się długa na kilometr
wiesz co, TO potrafią nawet jamniki.;) :D

Sucz śliczna. :serducho: