Archiwum - Psiaki XIX
Kahl - Pią Sie 29, 2014 20:25
Corgiiiiiiiiiii <3 przystojniacha!!!!
agutka84 - Pią Sie 29, 2014 20:27
Sorgen ile twoja pannica ma w kłębie? może łaskawie fotkę wrzucisz
Lavi - maleństwo wygląda jak fenek
wilczek777 - Pią Sie 29, 2014 20:31
Astro cudny jest! Te uszy! Zakochałam się...
mmarcioszka - Pią Sie 29, 2014 22:25
Ogólnie nie lubię psów, a małe rasy już kompletnie mi się nie podobają - tak myślałam, bk Astro jest przecudny Chyba muszę osobiście poznać jakiegoś corgi
jokada - Pią Sie 29, 2014 23:09
Corgi nie sa małe
one co najwyżej sa niskie
mmarcioszka - Pią Sie 29, 2014 23:24
jokada, dla mnie wszystko poniżej 15-20kg jest małe
Nakasha - Sob Sie 30, 2014 18:46
Dla mnie wszystko poniżej 30 kg jest małe.
A corgi są prześliczne, te uszka.
Sorgen - Sob Sie 30, 2014 18:57
agutka84 kurcze a wiesz że nie wiem ile ona w kłębie ma Poszukam miarki w domu i zmierzę gada. Wśród znajomych suk jest zazwyczaj najwyższa. A foty tak na szybko to są tu https://www.facebook.com/...6245051?fref=ts
I na tym forum stary temat gdzie są foty jak szczylem była http://www.forum.bulterie...php?f=32&t=3563
edyta: znalazłam miarkę Delta ma 49 cm w kłębie. Mierzyłam z 10 razy bo się gadzina kręciła i wyniki skrajne odpadły a resztę uśredniłam Tak więc dosyć realny wynik mi powinien wyjść.
agutka84 - Nie Sie 31, 2014 10:14
świetna jest figurka jaką lubię u bulków czyli zwarta i masywna a nie kulka na wykałaczkach po prostu piękna
Jest sporo wyższa od mojej ... teraz ja muszę moją dokładniej zmierzyć bo jak pamiętam miała ok 41-42 cm
Sorgen - Nie Sie 31, 2014 10:39
Ja lubię taki typ u bulla jak byl 30 lat temu Fakt że leb ma fatalny ale wyraz rasy ma zachowany wiec ok Szkoda tylko że poza wyglądem Malo terrierza jest.
A co do bulli na wystawach większość suk waży też kolo 27 kg a są jakieś 5-7 cm niższe I to niestety sam tłuszcz jest, psy zasapane po jednej rundzie na ringu Malo kto coś z psem ćwiczy bo wtedy ma za dużo mięśni na wystawę i podkasany brzuch co u psów wystawowych niemal nie występuje
wilczek777 - Nie Sie 31, 2014 10:41
Cudna Delta jest! Ta kropa na grzbiecie
Chwaliłam się na facebooku ale tutaj też się pochwalę:
Spotkaliśmy w autobusie Panią na wózku inwalidzkim (stwardnienie?), która chciała przywitać się z piesłem. Nes była bardzo grzeczna, przywitała się i nawet pozwoliła się pogłaskać (oczywiście co za dużo to nie zdrowo ). Wywiązała się miła rozmowa no ale przystanek przerwał nam pogawędkę. Dumnam z Nes bo spisała się na medal. Pieseł wow taki kulturalny!
Jestem bardzo zadowolona bo generalnie na "obiekty nie pasujące do obrazka" Nes potrafi zaszczekać. W tym przypadku uznała, że ani kółka jej nie przeszkadzają, ani specyficzny wygląd człowieka na wózku. Nessie głaskania nie lubi ale na swój sposób okazała, że "hej fajni ludzi - mili jesteście" kładąc się tuż obok (przerabiając to na pzytulaśnego psa to tak jakby na kolana wlazł ).
agutka84 - Nie Sie 31, 2014 16:10
Sorgen-o tak wystawy to wielkie kalectwo
ale w Sopocie wyskie miejsce otrzymała suczka ok 3 letnia, figurka rewelacyjna, mięśnie widoczne,szczupła no ekstra no i mega terierza, skakała na ringu wysiedzieć nie mogła chętna zabawy i biegania. łba niema fatalnego.. przynajmniej lepiej widzi moja to ma dopiero gekoni łeb, w dodatku sporo za mały
ja sobie nie wyobrażam żeby moja warzyła nawet te 25 kg, ma 20,5 i wygląda jak kulka a 25 to gorzej niż ciężarny jamniczek
katasza - Nie Sie 31, 2014 22:10
Dawno nie bylo moich pieselkow, to sie chwale
Bedzie ktos z was na wystawie w Zielonej Górze, 21 września?
agutka84 - Pon Wrz 01, 2014 08:23
Katasza- fajne towarzystwo
Nakasha - Pon Wrz 01, 2014 11:36
katasza, śmieszne są.
Wczoraj po południu wybraliśmy się na 2,5 godzinny dogtrekking w lesie. Przez zdecydowaną większość czasu psiaki były przypięte do mnie na linkach i uczyliśmy się równego chodzenia w 3 psy.
A w pewnym momencie... idę sobie lasem, wychodzę na łączkę... i tabliczka: "teren wojskowy wstęp wzbroniony".
Gonimy się
Shira
Nemo
Nala
|
|
|