To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

Kahl - Pią Sie 29, 2014 20:25

Corgiiiiiiiiiii <3 przystojniacha!!!!
agutka84 - Pią Sie 29, 2014 20:27

Sorgen ile twoja pannica ma w kłębie? może łaskawie fotkę wrzucisz ;)

Lavi - maleństwo wygląda jak fenek :serducho:

wilczek777 - Pią Sie 29, 2014 20:31

Astro cudny jest! Te uszy! Zakochałam się... :serducho:
mmarcioszka - Pią Sie 29, 2014 22:25

Ogólnie nie lubię psów, a małe rasy już kompletnie mi się nie podobają - tak myślałam, bk Astro jest przecudny :serducho: :serducho: Chyba muszę osobiście poznać jakiegoś corgi :twisted:
jokada - Pią Sie 29, 2014 23:09

Corgi nie sa małe ;)
one co najwyżej sa niskie :P

mmarcioszka - Pią Sie 29, 2014 23:24

jokada, dla mnie wszystko poniżej 15-20kg jest małe :P
Nakasha - Sob Sie 30, 2014 18:46

Dla mnie wszystko poniżej 30 kg jest małe. :D

A corgi są prześliczne, te uszka. :serducho:

Sorgen - Sob Sie 30, 2014 18:57

agutka84 kurcze a wiesz że nie wiem ile ona w kłębie ma :shock: Poszukam miarki w domu i zmierzę gada. Wśród znajomych suk jest zazwyczaj najwyższa. A foty tak na szybko to są tu :D https://www.facebook.com/...6245051?fref=ts
I na tym forum stary temat gdzie są foty jak szczylem była http://www.forum.bulterie...php?f=32&t=3563

edyta: znalazłam miarkę Delta ma 49 cm w kłębie. Mierzyłam z 10 razy bo się gadzina kręciła i wyniki skrajne odpadły a resztę uśredniłam :) Tak więc dosyć realny wynik mi powinien wyjść.

agutka84 - Nie Sie 31, 2014 10:14

świetna jest :serducho: figurka jaką lubię u bulków czyli zwarta i masywna a nie kulka na wykałaczkach :-P po prostu piękna :mrgreen:
Jest sporo wyższa od mojej ... teraz ja muszę moją dokładniej zmierzyć bo jak pamiętam miała ok 41-42 cm

Sorgen - Nie Sie 31, 2014 10:39

Ja lubię taki typ u bulla jak byl 30 lat temu :lol: Fakt że leb ma fatalny ale wyraz rasy ma zachowany wiec ok :wink: Szkoda tylko że poza wyglądem Malo terrierza jest.
A co do bulli na wystawach większość suk waży też kolo 27 kg a są jakieś 5-7 cm niższe :roll: I to niestety sam tłuszcz jest, psy zasapane po jednej rundzie na ringu :| Malo kto coś z psem ćwiczy bo wtedy ma za dużo mięśni na wystawę i podkasany brzuch co u psów wystawowych niemal nie występuje :roll:

wilczek777 - Nie Sie 31, 2014 10:41

Cudna Delta jest! Ta kropa na grzbiecie :serducho:

Chwaliłam się na facebooku ale tutaj też się pochwalę:
Spotkaliśmy w autobusie Panią na wózku inwalidzkim (stwardnienie?), która chciała przywitać się z piesłem. Nes była bardzo grzeczna, przywitała się i nawet pozwoliła się pogłaskać (oczywiście co za dużo to nie zdrowo ). Wywiązała się miła rozmowa no ale przystanek przerwał nam pogawędkę. Dumnam z Nes bo spisała się na medal. Pieseł wow taki kulturalny!

Jestem bardzo zadowolona bo generalnie na "obiekty nie pasujące do obrazka" Nes potrafi zaszczekać. W tym przypadku uznała, że ani kółka jej nie przeszkadzają, ani specyficzny wygląd człowieka na wózku. Nessie głaskania nie lubi ale na swój sposób okazała, że "hej fajni ludzi - mili jesteście" kładąc się tuż obok (przerabiając to na pzytulaśnego psa to tak jakby na kolana wlazł ;) ).

agutka84 - Nie Sie 31, 2014 16:10

Sorgen-o tak wystawy to wielkie kalectwo :(
ale w Sopocie wyskie miejsce otrzymała suczka ok 3 letnia, figurka rewelacyjna, mięśnie widoczne,szczupła no ekstra ;) no i mega terierza, skakała na ringu wysiedzieć nie mogła chętna zabawy i biegania. łba niema fatalnego.. przynajmniej lepiej widzi ;) moja to ma dopiero gekoni łeb, w dodatku sporo za mały :-P
ja sobie nie wyobrażam żeby moja warzyła nawet te 25 kg, ma 20,5 i wygląda jak kulka a 25 to gorzej niż ciężarny jamniczek

katasza - Nie Sie 31, 2014 22:10

Dawno nie bylo moich pieselkow, to sie chwale ;)

Bedzie ktos z was na wystawie w Zielonej Górze, 21 września?

agutka84 - Pon Wrz 01, 2014 08:23

Katasza- fajne towarzystwo ;)
Nakasha - Pon Wrz 01, 2014 11:36

katasza, śmieszne są. :serducho:

Wczoraj po południu wybraliśmy się na 2,5 godzinny dogtrekking w lesie. :D Przez zdecydowaną większość czasu psiaki były przypięte do mnie na linkach i uczyliśmy się równego chodzenia w 3 psy. :D

A w pewnym momencie... idę sobie lasem, wychodzę na łączkę... i tabliczka: "teren wojskowy wstęp wzbroniony". :P

Gonimy się :DD

Shira

Nemo

Nala

:serducho: