Archiwum - Psiaki XXI
wilczek777 - Śro Wrz 09, 2015 19:19
Lavi zaciekawiłaś mnie z tą agresją - tzn. wiem, że te psy ostro działają miedzy sobą i generalnie są ostre ale to jest cecha rasy (kiedyś już gadałyśmy o tym). Raczej teraz widuje się psy o delikatniejszej psychice a jak wyłazi z nich prawdziwy kotlet to wielki szok
Ja w bulldogach kompletnie nie siedzę ale z tego co wiem to są amerykańskie, staroangielskie (odtworzone) i generalnie jakieś linie cuda (jak w borderach co jeden to inny) jakiś konkretnie typ Ci się podoba? W ogóle kopara mi opadła bo kotlet to jednak pastuch i w człowieka się patrzy, ciało dość sportowe ma. Nie chcecie dalej ciągnąć sportów?
noovaa właśnie mnie oświeciło, że szczeniaka nie kąpałam a chłodno się robi. Muszę ją do wanny wsadzić tak o żeby kąpieli nauczyć jako takiej... jak ja to cholera zrobię jak schylić się nie mogę za bardzo a japro puknie się w łeb ( z serii 'po co szczeniaka męczysz').
noovaa - Śro Wrz 09, 2015 19:22
wilczek777, To ja mam łatwiej .. mam ogromną kabinę prysznicową Wlazłam z Lilo i kucnęłam przy niej .
Swoją drogą, była wyjątkowo dzielna. Nie podobało się, ale nie próbowała wyjść, nie jęczała i nie trzęsła się tym razem.
Ja ją męczę, bo strachy strachami .. ale jak pies śmierdzi, jakbym jej zapomniała zakopać 2 tygodnie temu .. to już czas
H. - Śro Wrz 09, 2015 19:40
Lavi, obczaję
wilczek777, do samodzielnej zabawy, na spacerze rzucamy sobie patyki
Sorgen, dziękuję bardzo! pokażę TŻ i coś wybierzemy
mmarcioszka - Śro Wrz 09, 2015 20:32
noovaa napisał/a: | ... ale jak pies śmierdzi, jakbym jej zapomniała zakopać 2 tygodnie temu .. to już czas |
Oluś - Śro Wrz 09, 2015 21:25
Gaja mi cieczki dostała i mam przerąbane na spacerach. Suka z małpim rozumem i ganiające za nią psy. Jak tylko przyjdzie odpowiedni czas i jej kondycja pozwoli to ją wycinam.
Sorgen - Śro Wrz 09, 2015 21:54
H. Ty nie dziękuj tylko foto suki dawaj!
H. - Śro Wrz 09, 2015 22:10
Sorgen, ale tak jedno?
wilczek777 - Śro Wrz 09, 2015 22:25
H. moja reakcja na badyle - patyki są niebezpieczne i samo nagradzające Zobacz może coś z Bionic i Nylabone
olus_165 jak mnie to cieszy, że mam w miarę nie pachnące suki. Mika w ogóle nie pachnie a Nes dopiero w czasie płodnych i krótko... I tak musiałam żwirem rzucać w amanta który lazł za nami
cane - Śro Wrz 09, 2015 23:06
wilczek777 napisał/a: | kotlet to jednak pastuch i w człowieka się patrzy, ciało dość sportowe ma. |
oświećcie mnie jakiej rasie mówicie?
Bo cały czas przed oczami mam schabowego na czterech łapach, czającego się na jakieś niewinne owce
wilczek777 - Śro Wrz 09, 2015 23:11
cane australian cattle dog
cane - Śro Wrz 09, 2015 23:15
Aaaa... faktycznie, kotlet schabowy na czterech łapach
Pućka - Czw Wrz 10, 2015 14:18
cane, myślałam, że tylko ja taka niedouczona, też wyobrażałam sobie schabowego:D
Co do trwałych zabawek polecam czarnego Konga, "nie do zjechania", ale ma jedną wadę, strasznie śmierdzi gumą, ale to tak, że aż głowa boli.. Gotowałam go kilka dni w wodzie z kostką rosołową, żeby nabrał innego zapachu, lub stracił ten gumiasty, ale się nie udało.. Właśnie przez ten mocny zapach, Remus nie bardzo go lubił.. wyjadał ze środka co było i zostawiał..
A jeszcze się pochwalę znów, Precelek mój został Młodzieżowym Championem Polski:) Od listopada zaczynamy dorosły championat Niby taka błahostka, ale cieszę się jak głupia
No i powoli rozglądamy się za drugim..
I jeszcze pytanie, mówicie że dana linia niesie np. padaczkę, agresję itp.. Skąd to wiecie? Przecież hodowcy zazwyczaj ukrywają takie fakty, na stronach hodowli są tylko dane, że dysplazje i inne ok.. ale skąd wiadomo, że ta konkretna linia niesie coś "niedobrego".. Przecież wprost nie zapytam hodowcy co tam złego w jego liniach..
Lavi - Czw Wrz 10, 2015 14:51
wilczek777, ano tak mi napisała hodowczyni:
,,Natomiast jesli chodzi o minusy tak do zycia w rodzinie to maja w sobie spora tendencje do agresji i dominacji, zwłaszcza wobec innych psów. Niektóre zachowania maja dosyc ekstremalne, dosc łatwo sie nakrecają , sa reaktywne. Katle generalnie jako rasa nie sa najłatwiejsze i naqjczestszy problem jest własnie z agresja."
Pućka, hodowca, który nie myśli o hodowli jako tylko o zysku, a też o tym, co stanie się z jego psami, gdzie trafią i czy poradzą sobie z nimi przyszli właściciele, nie ukrywa takich informacji. Bo chce znaleźć jak najlepsze domy psiakom, a nie oddać agresora do rodziny z dzieckiem a potem niech pies się błąka, oddawany z ręki do ręki. Przynajmniej ja takich spotkałam, którzy bardzo szczegółowo mnie wypytywali o plany. Może na dobre hodowle trafiałam?
Sorgen - Czw Wrz 10, 2015 15:32
Czy ktoś ma albo macał legowisko tego typu http://doogi.eu/#/Legowiska-dla-psow/ ? Miałabym kilka pytań bo przymierzam się do zrobienia takiego testowo
jokada - Czw Wrz 10, 2015 15:50
tez bym chętnie pomacała
kiedyś myślałam żeby moim zrobić (w hoteliku gdzie Tobi zostawał u UK były takie)
jest sporo instrukcji i fotek po wygooglaniu 'pipe dog bed'
|
|
|