Archiwum - Psiaki XIX
Lavi - Wto Sie 26, 2014 14:23
Ninek, tak wiem ale mój ma teraz takie humory na spacerach, że potrafi się zaprzeć nogami, siąść i nie idzie i już. Albo się położyć z miną ,,no ciągnij mnie, nie chce mi się już iść" Jakby coś takiego na ringu odwalił to bym spłonęła tam
Ninek - Wto Sie 26, 2014 14:30
Lavi napisał/a: | Ninek, tak wiem ale mój ma teraz takie humory na spacerach, że potrafi się zaprzeć nogami, siąść i nie idzie i już. Albo się położyć z miną ,,no ciągnij mnie, nie chce mi się już iść" Jakby coś takiego na ringu odwalił to bym spłonęła tam |
To trzeba zaplanować 'reakcję z jajem' na taką ewentualność a nie płonąć ze wstydu
Oglądałam ostatnio kompilację 'łamania nóg' na pokazach mody i strasznie mi się podobała reakcja modelki, która po upadku po prostu zaczęła się śmiać i zaczęła bić sobie brawo - widownia zrobiła to samo
wilczek777 - Wto Sie 26, 2014 14:49
To jest świetny moment żeby wystawić szczyla! Raz, że żadnej kompromitacji nie będzie bo maluchom duuuużo wolno Kwestia chociaż chwili bez ruchu, biegania na ringówce i pokazanie zęboli ale to też jak będzie się bał to wyrozumiały sędzia potrafi na trawie klęknąć by szczylka nie straszyć z góry.
Edytka
Ja strasznie ubolewam, że się nie wystawialiśmy z maluszkiem bo teraz już na ringu musi być kultura w miarę. Poza tym bardzo mnie zniechęciły opinie, że pieseł przy dobrych wiatrach może dostanie jakąś średnią ocenę... Nie motywuje to do wystawiania. Sędzia który będzie w poznaniu bardzo patrzy na ruch i sposób wystawiania a u nas to leży (ruch bo Nes albo idzie albo gna...)
agacia - Wto Sie 26, 2014 14:50
Lavi, miesiąc to dużo dla szczeniaka i już pomału możecie ćwiczyć. Poza tym wiadomo, że szczylki są niesforne i nie muszą prezentować się jak championy, bardziej chodzi o przyzwyczajenie malucha do wystaw. W ogóle fajnie, że zrobili klasę dla takich maluszków.
Lavi - Wto Sie 26, 2014 15:02
Właśnie świetna sprawa, że na międzynarodowej można wystawić szczenię od 4 miesiąca:)
No i kurcze bardzo byśmy chcieli ale poczytałam i dochodzą jeszcze koszta...
Bo nie zwróciłam uwagi, do kiedy są zapisy. A zapisy są do 9 września. Przy czym do 6 się wysyła zgłoszenia (i przy zgłoszeniu trzeba też posłać kopię rodowodu?).
Nie mamy wyrobionego rodowodu jeszcze, dodatkowo za jego klasę wpłaca się 70 zł. A w tym miesiącu go wzięliśmy do domu i już wydaliśmy grubo ponad tysiaka, przez co żyjemy na resztkach do wypłaty.
I kurcze szkoda mi rezygnować przez brak pieniędzy (myślałam, żeby nawet pożyczyć od rodziny, chociaż i tak ostatnio się zapożyczałam przez mniejszą aktywność w pracy) a z drugiej strony wiem, że jak do terminu zgłoszeń chcielibyśmy wyrobić i rodowód i opłacić jego klasę to pójdzie ponad 200 zł na to. A to już dużo patrząc na to ile nam zostało i ile ten miesiąc już pochłonął..
Ech, dylematy;)
Muszę pogadać z Tżtem. No i jeszcze kwestia dojazdu do Poznania. Mały się dopiero przyzwyczaja do jazdy i trochę się obawiam ponad 4h podróży. Z Gdańska do Sopotu jadąc ze mną na wystawę w celach rekreacyjnych, zasadził stres kupola w aucie i piszczał całą drogę jakbym go w środku ze skóry obdzierała.
wilczek777 - Wto Sie 26, 2014 16:42
Lavi nie wiem czy przy maluszku czasem nie można startować na numerze metryki/rodowodu bez wyrabiania... najlepiej w ZKwP zadzwonić i zagdac.
agacia - Wto Sie 26, 2014 20:21
Dla maluchów potrzebny jest nr rejestracyjny, który dostajesz jak zgłaszasz psa w ZK, a przy rodowodzie na zgłoszeniu piszesz "w przygotowaniu" i tyle, ale to i tak wiąże się z kosztami. No i na każdą wystawę termin zgłoszeń jest mniej więcej do miesiąca przed wystawą.
Lavi - Wto Sie 26, 2014 20:42
agacia, właśnie o tym piszę. do 9 września muszę zapłacić i za wyrobienie rodowodu, nie wiem czy za składkę członkowską też, czy mogę to uregulować potem + jeszcze 70 zł za zgłoszenie psa na wystawę... No ale zobaczymy. Szkoda, żeby nam okazja śmignęła koło nosa z powodu kasy
agacia - Wto Sie 26, 2014 21:45
Jak przyjdziesz do ZK się zapisać to wątpię by ci przepuścili składkę A jeszcze będziesz musiała zapłacić wpisowe, za rejestracje psa i rodowód. We Wrocławiu skladka to 70zł, rejestracja 30, wpisowe 30 i rodowod 50. Droga ta zabawa w wystawy "Za moich czasów" udział w międzynarodówce kosztował 80zł chyba, a z suką i tak na większość wystaw jeździłam jak była już weteranką i udział miałyśmy za darmo
Sorgen - Śro Sie 27, 2014 12:07
No chyba jest tak jak agacia pisze, my z tego powodu nigdy nie wyrobiliśmy rodowodu Delcie. Wiedzieliśmy że jest słaba i pomimo oddziału i międzynarodówki u nas w mieście odpuściliśmy temat. Nie twierdzę że na wystawę jedzie się tylko wygrywać ale żeby robić komuś za tło i podbijać ilość psów w stawce i do tego za to płacić to jakoś nam się nie spieszyło Zwłaszcza że nie chcieliśmy jej hodowlanki wyrabiać bo w naszym odczuciu tylko by rasę psuła Choć kilku hodowców mówiło żeby zrobić hodowlankę i trzaskać szczeniaki no ale taki styl hodowania nam nie odpowiadał...
Lavi - Śro Sie 27, 2014 12:38
My chcemy zrobić z Astro repa i wystawy są nam potrzebne, poza tym zawsze chciałam mieć psa, którego mogłabym wystawiać a hodowca mówi, że psiak rokuje super wystawowo i że sama będzie nam podrzucać wystawy pod nos. Do Poznania też z nią miałabym jechać:)
U nas składka członkowska to koszt 70zł, wpisowe 30 zł, rejestracja psa 30 zł i rodowód krajowy, nostryfikacja, wpis do Księgi Wstępnej to koszt 50 zł. Więc razem 180 zł...
Nakasha - Śro Sie 27, 2014 14:22
Mi też hodowca proponował, żeby po Shirze mieć szczeniaki i zrobić jej hodowlankę, ale ostatecznie się nie zdecydowaliśmy. Prawie całe jej rodzeństwo będzie rozmnażane, więc akurat żadna szkoda.
agacia - Śro Sie 27, 2014 19:59
W sumie jak ci na tym Poznaniu nie zależy to ja bym poczekała ze zgłaszaniem się do ZK do przyszłego roku, by za te 4 miesiące składki nie płacić.
My za kilka lat chcemy beaucerona i też chciałabym go wystawiać, ale patrząc na ceny wystaw pewnie będzie to kilka razy w roku tylko.
Trzynastka - Śro Sie 27, 2014 20:13
Podrzucę i tu:
http://allegro.pl/friskie...4539466752.html
http://allegro.pl/purina-...4553947307.html
My niestety jesteśmy zmuszeni gotować, bo Mańkowi nie służy suchy pokarm...
Ninek - Śro Sie 27, 2014 20:28
Trzynastka, taki suchy to żadnemu psu nie służy
Drugi link nie działa (usuń kropkę na końcu).
|
|
|