To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro

kormoran - Pon Lut 20, 2012 14:46

Off-Topic:
Mnie o łatkę chodzi :serducho: Pearla nigdy na żywo nie widziałam, a na zdjęciach mi wyglądają jak beżowe :oops:

smeg - Pon Lut 20, 2012 14:46

kormoran napisał/a:
Temat o pseudo jest zamknięty, więc wkleję tutaj niekwestionowanego miszcza hodowli szczurzej :mrgreen:
http://tablica.pl/oferta/...lue-IDLymz.html
A wy się martwicie jakąś amusią ;)

O, jak po drugiej wylince, to pewnie już duże :mrgreen:

Oli - Pon Lut 20, 2012 14:47

kormoran, to husky, łatka zniknie szybciej niż myślisz ;)
AngelsDream - Pon Lut 20, 2012 14:55

Czemu przez tyle lat nikt mnie nie uświadomił, że szczury przechodzą wylinki? :twisted:
baradwys - Pon Lut 20, 2012 15:08

kormoran napisał/a:
Mnie o łatkę chodzi :serducho:
więc sklepom zoo też pogratulujmy ;) tam husky jest na pęczki :D
Druga wylinka? ale suuuper, też chcę takiego fuzza :serducho: mój jest łysy jak kolano :(

Kasik - Pon Lut 20, 2012 15:22

AngelsDream napisał/a:
Czemu przez tyle lat nikt mnie nie uświadomił, że szczury przechodzą wylinki? :twisted:

No kurde, patrz, mnie też :P :rotfl:

Ale mi i tak bardziej podoba się:
Cytat:
dumbo (sterczące wysoko osadzone na bokach uszka)
No, wreszcie rozumiem, co to jest szczur dumbo! :lol:
mmarcioszka - Pon Lut 20, 2012 16:08

A czy temu holenderskiemu związkowi nie przeszkadza to, co robi Amusia?

Off-Topic:
Tak, ja nic już nie wiem o szczurach, jakieś łatki nie husky, wylinki i wysoko osadzone na bokach uszy dumbo...

Martuha - Pon Lut 20, 2012 16:15

A Wy się dziwicie,że tylko pseudohodowców jest,co się dziwić,jak Wam nie udało stworzyć szczura,który przechodzi wylinki,wstyd moi drodzy,wstyd :DD Ubawiłam się po pachy to czytając
http://tablica.pl/oferta/...ory-IDDrRr.html o.O

wuwuna - Pon Lut 20, 2012 16:16

mmarcioszka napisał/a:
A czy temu holenderskiemu związkowi nie przeszkadza to, co robi Amusia?
To jest poboczny związek małych zwierząt futerkowych, który również zrzesza farmerów, wydaje mi się, że właśnie takie związki nie kontrolują hodowców/członków, bo mają inne cele.
mmarcioszka - Pon Lut 20, 2012 16:19

wuwuna napisał/a:
To jest poboczny związek małych zwierząt futerkowych, który również zrzesza farmerów, wydaje mi się, że właśnie takie związki nie kontrolują hodowców/członków, bo mają inne cele.

Super, czyli nic nie można zrobić :]

wuwuna - Pon Lut 20, 2012 16:23

mmarcioszka napisał/a:
Super, czyli nic nie można zrobić
mmarcioszka, nie wiem, na razie czekam na odpowiedz od pani sekretarz.
Ci członkowie, których znam nie należą do administracji i niewiele wiedzą.

Martuha - Pon Lut 20, 2012 16:25

Hmmm wydaje mi się,że może i nie kontrolują,bo nie mają jak,ale jak się konkretną osobę zgłosi to chyba powinni jakoś odpowiednio zareagować ?
wuwuna - Pon Lut 20, 2012 16:28

Martuha napisał/a:
Hmmm wydaje mi się,że może i nie kontrolują,bo nie mają jak,ale jak się konkretną osobę zgłosi to chyba powinni jakoś odpowiednio zareagować ?
Martuha, ja właśnie na to liczę.
Nakasha - Pon Lut 20, 2012 17:38

Amusia sama pisała, że jej związek nie kontroluje jej stylu rozmnażania, ani tego komu sprzedaje szczury.

Szczury husky są bardzo popularne. Pearle wcale nie są trudne do wyhodowania. A skarmianie części miotu uniemożliwia jakąkolwiek kontrolę zdrowia. Ale Amusi to nie przeszkadza, sprzedaje szczury i myszy na karmówkę i ma z tego kasę. :(

kormoran - Wto Lut 21, 2012 15:18

Off-Topic:
Czuję się zobligowana do złożenia oświadczenia, że wcale nie jestem debilem, który nigdy nie widział szczura husky :mrgreen: A plamka o której mówię to ta między oczami a nie standardowa "huskowa". I jest słodka :serducho:

Skoro nie można amusi nic zrobić przez jej związek, to może by po prostu zastosować negatywny PR? Jakieś oferty na allegro z linkami do adopcji szczurów, plus gratis opowieść o jej "hodowli" żeby się ludzie nie nabierali? Wystawienie aukcji to chyba 10 groszy, napisać wszystko w 4-5 zdaniach żeby ludziom jeszcze chciało się pisać i efekt na pewno jakiś by był. Tylko komu chciałoby się w to bawić ? :P