O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro
Kasik - Nie Lut 19, 2012 22:14
mmarcioszka napisał/a: | z tego co wiem hoduje też koty... |
i myszy, i świnki, i nie wiem, co jeszcze...
Mangusta - Nie Lut 19, 2012 22:14
mmarcioszka napisał/a: | Niestety chyba tak... Na pewno jest już technikiem, z tego co wiem hoduje też koty... | Wątpię. Amusia nie pierwszy raz ściemnia ze swoją weterynaryjną edukacją, zresztą z tego co wiem to ona chyba wciąż jest za młoda żeby być technikiem. Ile ona ma, 21? 22? Musiałaby chyba ukończyć wieczorowe w jakiejś pipidówie.
mmarcioszka - Nie Lut 19, 2012 22:15
Świnki? O myszach wiem, sprzedaje je rowniez na karmę
Martini - Nie Lut 19, 2012 22:18
Mangusta napisał/a: | zresztą z tego co wiem to ona chyba wciąż jest za młoda żeby być technikiem. Ile ona ma, 21? 22? Musiałaby chyba ukończyć wieczorowe w jakiejś pipidówie. |
Mangusta, nie jest za młoda. Tytuł technika weterynarii daje ukończenie technikum weterynaryjnego, a niekoniecznie studiów. Równie dobrze może mieć wykształcenie średnie techniczne od kilku lat:)
Asmena - Nie Lut 19, 2012 22:19
Wydaje mi się, że jej przynależność do holenderskiego związku jest legalna, ktoś tutaj już to sprawdzał.
Mangusta - Nie Lut 19, 2012 22:22
no to chyba że technikum, ale jakość takiej edukacji jest mocno wątpliwa niestety.
Martini - Nie Lut 19, 2012 22:34
Off-Topic: | Mangusta, nie jakość technikum jest wątpliwa, tylko zakres tej wiedzy jest mniejszy, bo jest to wiedza, którą musi ogarnąć kilkunastolatek, a oprócz tego przygotować się do matury z polskiego i paru innych rzeczy:P
Technikum to nie wyższe studia, daje jakąś konkretną wiedzę na jakiś temat, ale faktycznie, powinno się być świadomym swoich własnych ograniczeń - tu się zgadzam. |
wuwuna - Nie Lut 19, 2012 22:39
Holenderscy hodowcy będę poinformowani, że to oszustka i należy na nią uważać.
Na razie nikt o niej nie słyszał... sprawdzamy z Rene listę członków..
bchadzyn - Nie Lut 19, 2012 22:42
Mangusta, rocznik 1990
nie jestem pewien czy wężami się nie zajmowała...
Mangusta - Nie Lut 19, 2012 23:23
Zajmowała się, ale szybko się jej znudziły i odsprzedała po paru miesiącach. W ogóle ona to raczej typ kolekcjonera, razem z Saphirą kupują zwierzęta i równie szybko się ich pozbywają, gdy coś nie styka.
mmarcioszka - Nie Lut 19, 2012 23:25
Trzeba cos z tym zrobić... Tak nie może byc
AngelsDream - Pon Lut 20, 2012 08:52
mmarcioszka, tak może być, póki w świetle prawa posiadanie zwierząt nie jest przywilejem. Ona może mieć i 500 zwierząt, póki nie dochodzi do rażących zaniedbań. Jej charakter - kłamstwa, kłótliwość czy ogólnie pojęty przedmiotowy stosunek do zwierząt -nikogo nie będzie interesował. Jakąś drogą jest dotarcie do jej klientów i opcja zbiorowego zgłoszenia, choćby i na allegro. Pisze o szczurach rodowodowych, nie wystawia dokumentu, czyli nie spełnia warunków umowy - nie sprzedaje tego, do czego sprzedaży się zobowiązuje, a za co ludzie płacą. Przy czym wystarczy, że wypisze świstki bez żadnej wartości i polskie prawo zacznie kuleć. Bo dowody elektroniczne są u nas wciąż wielkim nowum, o czym wiem z doświadczenia.
furburger - Pon Lut 20, 2012 08:55
kiedyś też małe chomiki miała na sprzedaż, dla mnie najśmieszniejsze jest to że ona ODDA w dobre ręce ale cena zawsze jest podana tego "oddania"
kormoran - Pon Lut 20, 2012 14:28
Ona ma taką przewagę nad prawdziwymi hodowlami, że mieszając "wszystko ze wszystkim" łatwiej jej wychodzą ciekawe znaczenia, czy kolory. Np. ten /CIACH no cudowny <3.
Temat o pseudo jest zamknięty, więc wkleję tutaj niekwestionowanego miszcza hodowli szczurzej
/CIACH
A wy się martwicie jakąś amusią
Na naszym forum nie popieramy rozmnażania szczurów dla zabawy i czystego zysku. Linki do pseudohodowli z zachwytem są tu zbędne - Karena
baradwys - Pon Lut 20, 2012 14:34
Off-Topic: | kormoran, w takim razie musimy grupowo klękać przed Nakotą za jej pearl'e w miocie A |
|
|
|