To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

Lama - Pią Wrz 04, 2015 11:21

wilczek777 napisał/a:
Lama, My tak dlugo czekalismy na rodowod Nessie ze w pewnym momencie przeszlo mi przez mysl ze mam bardzo drogiego kundla. :lol:

Przez chwilę też tak myślałam. Że nie dość, że brzydal, to jeszcze papierów brak.;) Hodowczyni odebrała wczoraj rodowody, w poniedziałek je wyśle. Mają dojść w ciągu tygodnia.
Co nie zmienia faktu, że zgłoszenia na klubową dobermanów są przyjmowane do dziś, a na CACIB we Wrocławiu - do poniedziałku. Czyli zonk, bez oddziałowego numeru rejestracyjnego nie mogę psa zgłosić. ;( Nie wiem, czy warto go rejestrować w połowie września, bo niewiele już tych wystaw będzie w tym roku. Na Wrocław i Łódź byłam bardzo napalona. Bliższe krajówki też już przepadły...

Sorgen - Pią Wrz 04, 2015 12:31

Olej już ten rok, jak masz kasę to podjedź z nim na jakieś bliższe wystawy w roli widza. Na Wrocław psów nie wpuszczą i tego pilnują ale na innych wystawach na polu zazwyczaj nie ma problemu jeśli się ma książeczkę zdrowia. Jeśli masz możliwość zabierz psa na jakąś halę żeby się z pogłosem i tłokiem oswoił (my byliśmy np. na zawodach halowych karate).
No i ładuj kasę w szkolenie żebyś jak skończy określony wiek mogła do egzaminów przystąpić bo bez tego z repa guzik.

My z Comą szlifujemy już komendy do BH :mrgreen: Szkoleniowiec twierdzi że już by zdała na takim poziomie ale za młoda jest żeby podejść do egzaminu.
Na elementach obrony też sobie ładnie radzi, gryzak już ładnie łapie, przeszkoda trójkątna na maksymalnym ustawieniu to jej ulubiona zabawa aż Witek był zdziwiony że tak ładnie na nią wbiega :mrgreen: Huśtawka już "oswojona" więc będziemy na niej ćwiczyć no i niedługo zaczniemy coś z tropienia. W szoku jestem że bull tak szybko łapie :mrgreen:

Lavi - Pią Wrz 04, 2015 13:57

A my w niedzielę ruszamy do Włocławka na ostatnią wystawę Astro w tym sezonie :mrgreen: Jeśli zdobędzie tam złoto, zostanie młodzieżowym championem :serducho:
agacia - Pią Wrz 04, 2015 14:31

Sorgen, ja zawsze we Wrocku na wystawę wchodziłam z niewystawianym psem i problemu nie było. Sprawdzali tylko szczepienie na wściekliznę. Zawsze tam dużo osób wchodziło ze swoimi psami tak tylko by popatrzeć.
wilczek777 - Pią Wrz 04, 2015 19:04

Sorgen chyba dumna jesteś z młodej co? Fajna bulina Ci rośnie :)

Na 'naszą' międzynarodówkę całym stadem przychodziliśmy robić zajęcia w rozproszeniach w ramach szkolenia a psy wystawowe łapały klimat przy ringach. Taki natłok psów to jednak spore wydarzenie i młodego warto zapoznać i nauczyć co i jak.

jokada - Pon Wrz 07, 2015 11:42

Z przygodami, bo z przygodami, ale udało mi się zapisać z oboma psami na zawody Rally-o w Grodzisku

teraz przydadzą się wszelkie ilości kciuków żeby poszło dobrze, i żeby nie lał deszcz :-P

tremę mam znowu, bo to pierwszy start z Floreczką, a dziewczę jest pyskate
a za pyskowanie tez punkty odejmują :-P

życzymy sobie przynajmniej takiego wyniku jak w Łodzi ;)

wilczek777 - Pon Wrz 07, 2015 14:38

jokada będzie kciuków moc wielka!
ema0505 - Pon Wrz 07, 2015 17:14

Mój chłopak pojechał dzisiaj na pogrzeb dziadka. Chciał mieć coś po dziadku. Powiedziałam, żeby wziął jakąś figurkę, czapkę albo chociażby długopis. A on przywiózł psa... Tak więc na najbliższych kilka miesięcy jestem przymusowym psim DT.
Poznajcie Pimpusia

mmarcioszka - Pon Wrz 07, 2015 19:07

ema0505, może nie tylko DT skoro to po dziadku :> ?
Lama - Pon Wrz 07, 2015 21:50

ema0505, Pimpuś cudny, zostawcie go sobie na pamiątkę.;)
ema0505 - Pon Wrz 07, 2015 21:51

mmarcioszka, DT na pewno ;) pieska bierze mama chłopaka (bo uważa, że to tak, jakby dziadek przy nich był). Teraz nie może jednak ze względu na to, że jej suczka urodziła wczoraj 10maluchów i byłoby to niebezpieczne dla nich. I w sumie dla Pimpka też, bo matka zapewne bronilaby dzieci. Dlatego do czasu wyadoptowania szczeniaków i wyterylizowania suczek w tamtym domu będziemy DT dla Pimpusia. :P
wilczek777 - Wto Wrz 08, 2015 14:54

ema0505 czyli możesz się już wprawić w 'mam psa' :P To jak? Za 7 tygodni już wszystko musi być gotowe dla malucha :D
ema0505 - Wto Wrz 08, 2015 16:44

wilczek777, No właśnie taki między innymi był cel, żeby się wprawić w ten tryb życia ;) . A na malucha czekamy z niecierpliwością, tylko jedno mnie zastanawia - jak z 10 słodkich szczeniaków wybrać tego jedynego?
I jeszcze jedno pytanie - czy są jakieś korzyści zdrowotne z kastracji psa? Czy trzeba? Czy warto?

H. - Wto Wrz 08, 2015 17:53

Hej, możecie nam polecić jakąś niezniszczalną zabawkę dla psa? :wink: Tora to suka cane corso, każdą zabawkę prędzej czy później porywa na strzępy :x
noovaa - Wto Wrz 08, 2015 17:56

H., ale przecież w zabawie zabawką, chodzi o to by ją zabić ... bo później dostaje się nową, a nowsze zawsze są fajniejsze :P .

Ja zabawki nie do zniszczenia, chowam kiedy nie używamy ;) , bo Lilo mniejsza, ale nie niszczy tylko piłek.