To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

Narowista - Wto Maj 24, 2011 17:44

Może cavalier king charles spaniel?
Lavi - Wto Maj 24, 2011 17:46

Ninek, czarne podpalane ;)

http://www.spaniele.worta...01222951732.jpg

Oczywiście to cocker spaniel angielski. Ale inne spaniele też chyba mają takie kolory;)

sachma - Wto Maj 24, 2011 18:03

Springer Spaniel?

Ninek napisał/a:
akie spaniele bywają czarno-białe z brązowym

to tricolor ;)

L. - Wto Maj 24, 2011 18:24

Kasia_89, bo to jest posokowiec :)

Dimi, to maleństwo jest od Ewy ? : > Czy skądinąd bierzesz?

Ninek - Wto Maj 24, 2011 18:34

Narowista, akurat cavaliera ciężko nie odróżniać ;)

No to wygląda identycznie jak Springer, tak jak myślałam, tylko nie mogłam znaleźć tego umaszczenia.

Jak on sie bawi z moją suką :lol:

yoshi - Wto Maj 24, 2011 22:40

cocker spaniele też mogą być tricolorowe ;)

Kasia_89 - Wto Maj 24, 2011 22:55

L., wiedziałam! <33

Mój kundel jest mieszanką Posokowca z...Czymś i kij wie czym :D

Ninek - Śro Maj 25, 2011 09:48

Nie chciałabym mieć psa, który by za mną nie tęsknił :roll:

Ten gnojek dalej za mną łazi. W domu czuje sie jak u siebie, spał u mamy w łóżku, na kocyku w nogach. Kompletny bezstres - jakby mieszkał tu od zawsze.

Popołudniu idziemy szukać chipa, bo wreszcie jest czytnik chipów w jednej lecznicy w mieście.

olus0312 - Śro Maj 25, 2011 09:52

Ma ktoś może jakiś sprawdzony sposób jak nauczyć 6-miesięcznego szczeniaka zostawania w domu? Dodam, że wszystkie próby typu zostań, Pani wróci za 10 min. itp. kończą się fiaskiem. Również próby zostawienia go samego po dłuuugim spacerze nie dają rezultatu :roll: Myśleliśmy, że poszczeka i popiszczy 5 minut i mu się znudzi, ale mały jest uparty i cały czas ujada. Dodam, że wzięliśmy go z hodowli jako 5 miesięcznego szczeniaka i jest z nami prawie 4 tygodnie. Mam nadzieję, że z czasem się nauczy...
Ninek - Śro Maj 25, 2011 10:15

olus0312, a w domu, jak mieszkańcy są, jak sie zachowuje? Potrafi zostać w jednym miejscu, gdzie nie ma żadnych ludzi?
Bo jeśli nie, to wg mnie najlepiej zacząć właśnie od tego.

Angels pewnie coś poradzi ;>

EDIT
No jeszcze tego brakowało, żeby mały smród pilnował mnie przed moją własną suką :roll:
Do spania wybrał sobie podłoge pod moim biurkiem i nie pozwala podejść mojej suczy.

olus0312 - Śro Maj 25, 2011 10:23

Ninek, nie. Nawet jak śpi i usłyszy, że wychodzimy do kuchni to budzi się i leci za nami. Dziś rano przed wyjściem do pracy zostawiłam go w przedpokoju i zamknęłam drzwi od pokoju. Mógł łazić po całym domu, tylko nie mógł wejść do pokoju, w którym my byliśmy. Piszczał i drapał w drzwi. Później przestał, ale nie ruszył się spod drzwi na krok.
Ninek - Śro Maj 25, 2011 10:29

olus0312, no to koniecznie musicie pracować nad tym, żeby zostawał sam gdy jesteście w domu.
Koniecznie powinien opanować komende zostań, bo to ułatwia prace. Może kupcie mu konga i zamykajcie z nim w innym pokoju?

Ten spanielowaty gnojek też sie zrywa jak tylko wstane i łazi za mną. Ale zostaje w domu bez problemu, chyba za sprawą moich suk - po prostu ma w tym czasie towarzystwo.

olus0312 - Śro Maj 25, 2011 10:39

Diler ma mnóstwo zabawek, ale gdy zamykamy go w pokoju i sami wychodzimy do kuchni, też zaczyna niesamowicie wyć. Ręce mi opadają, bo to naprawdę jest bardzo uciążliwe. Nie mówię, że chcemy go zostawić samego na cały dzień, ale chociaż żebyśmy mogli wyjść razem po zakupy :roll:
Ninek - Śro Maj 25, 2011 10:41

olus0312, zabawki zabawkami, ale jak do konga napchacie czegoś super dobrego, to pies powinien sie zająć.

A zabawek dużo na raz też nie powinien mieć, bo sie nimi szybko znudzi.

olus0312 - Śro Maj 25, 2011 10:44

Będziemy próbować... Pies ma czas do października, żeby się nauczyć, bo później mój chłop wraca do pracy. Bylismy w psim przedszkolu i usłyszeliśmy, że się nie nadaje :( Teraz wybieramy się na szkolenie, ale już gdzie indziej.