Archiwum - Psiaki XXI
wilczek777 - Nie Cze 14, 2015 21:46
noovaa co się stało z oczkiem? Grudkowe zapalenie trzeciej powieki?
noovaa - Nie Cze 14, 2015 21:54
Tak wygląda z tego co czytam... ale cichutko mam nadzieję że kot ją zadrapał i do jutra przejdzie ... Jestem pewna że do 16:00 ( do spaceru ) nic tam nie było. Teraz oko mruży i wydaje mi się lekko opuchnięte pod okiem.
wilczek777 - Nie Cze 14, 2015 22:48
noovaa mam nadzieję, że to tylko uraz mechaniczny jakiś i szybko dojdzie do siebie. Nes miała podejrzenie jako szczeniak właśnie "grudek" stąd pomysł, że może to. Z drugiej strony teraz czas pylenia traw itd. wiele psów reaguje opuchlizną oczków.
noovaa - Nie Cze 14, 2015 22:56
No jak mam drugiego alergika-hipochondryka w domu, to się zapłaczę ... Mój m. teraz "umiera na katar".
wilczek777 - Nie Cze 14, 2015 23:04
noovaa marudzi o zatkany nos po czym maurdzi, że mu się z nosa leje. Drapie oczy potem chodzi wygląda jak ćpun. Generalnie co chwilę słuchać "smarrrk, smarkk wsioorb"?
noovaa - Nie Cze 14, 2015 23:11
"A!Psik !!! A!Psik !!! A!Psik !!! A!Psik !!!.... EEEEeeeee Yyyyyyy CHRRrrrrrr AAAAAAhhhhhh UUUUUhhhhhhh" - tyle gadki z nim.
I tak .. trze oczy 15 minut, po czym jęczy że go pieką ..
Albo otwiera okno, po czym stęka że niepotrzebnie ...
Wczoraj poszedł wykosić podwórko, odpalił kosiarkę, kichnął, zgasił i "EEEEEeeee AAAAHhhhhh YYhhhh wsiorb nie dam rady.."
Sorgen - Nie Cze 14, 2015 23:31
Psom można podawać alertec, w okresie pylenia traw stosuję u Delty i jest o niebo lepiej z oczami. Może jak latała po trawach to zapaćkała pyłkami, weź jej to oko przemywaj czymś Moje sucze obie mają oczy przecierane po każdym spacerku i dzięki temu pozbyłam się zaczerwienionych patrzałków u nich.
noovaa - Pon Cze 15, 2015 07:03
Oko cudownie ozdrowiało
Będę obserwować, ale póki co zwalam winę na kota ... ewentualnie wlazła w pokrzywy
wilczek777 - Wto Cze 16, 2015 21:11
Umieram powoli na zawał...
Mamy szczególnie przyglądać się temu zwierzątku:
Świetnie rokuje dla nas, wisi na szarpaku, jest dość uległa, zrównoważona, fajnie reaguje na bodźce (nawet w wielkim 'strachu' nie wyłącza się). Ma fajne popędy.
Ewentualnie możemy zerkać na żywszą siostrzyczkę:
Jakoś w weekend zajedziemy postawimy sobie laski i zobaczymy jak 'chemia' i co nam pasuje. Jako, że mam na hotelu szczyla 5 miesięcy labradora to skłaniam się ku Faye bo to wyjątkowo grzeczna dziewczynka a Nessie potrzebuje takiego towarzystwa. Zobaczymy.
Porcja nowych zdjęć: https://www.facebook.com/...e=3&pnref=story
Lama - Śro Cze 17, 2015 09:46
Słodziaki! Ja bym brała spokojniejszą, dwie wariatki w bloku to zło. Chociaż druga sunia jest prześliczna i ma iskierkę w oku.;)
wilczek777 - Śro Cze 17, 2015 14:25
Lama właśnie ze względu na pobudliwość Nessie druga musi mieć niższy lvl świra Druga jest przeurocza i aktualnie najmniejsza! Faye waży 2580 a Siri 2350 !
cane - Śro Cze 17, 2015 15:19
A mi się Faye podoba... gdybym chciała teraz nowego psa - brałabym ją w ciemno [zwłaszcza, że rasa jedna z moich ].
W Siri coś mi zdecydowanie nie odpowiada.... Tylko nie pytajcie co, bo pojęcia nie mam - to po prostu na 100% nie byłby pies dla mnie
Lama - Śro Cze 17, 2015 16:28
Cytat: | Tylko nie pytajcie co, bo pojęcia nie mam - to po prostu na 100% nie byłby pies dla mnie |
A ja mam zupełnie inne odczucia - tak na pierwszy rzut oka to Siri jest mega, ma iskierki w oczach. Pewnie będzie świrkiem. No ale ja się już w jednym świrku zakochałam, mając dwie nadpobudliwe suki, pewnie wyskoczyłabym z balkonu.;)
Dlatego też codziennie lampię się w moje spokojne i poważne cudeńko:
Mam nadzieję, że Falka mi go nie nakręci i będzie normalny.
wilczek777 - Śro Cze 17, 2015 18:09
Chyba nie ma zdjęcia gdzie Faye by tak bezczelnie patrzyła w obiektyw. Trochę taka dama na tych zdjęciach heh. Przy dobrych wiatrach jutro sobie obmacam.
Lama spokojne i poważne tylko na zdjęciach a jaki to diabeł może być
Lama - Czw Cze 18, 2015 08:27
wilczek777 napisał/a: | Lama spokojne i poważne tylko na zdjęciach a jaki to diabeł może być |
Nie, nie, nie! Drakul będzie grzeczny i kropka.
Dopiero na tym drugim zdjęciu widać, jaka Faye jest ładna. Ja bym ją brała, spokojna i ładna, więcej do szczęścia nie trzeba.;)
Powiedzcie mi - jak wybiera się ringówkę? Kompletuję wyprawkę.
|
|
|