To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

Lavi - Pią Sie 22, 2014 22:50

Czy drżąca łapka może wskazywać na robaki u psa? Astro drży przednia łapa jak siedzi albo stoi. Przez sen to się nie dzieje (bądź tego nie zauważyłam). Gdzieś czytałam, jak szczeniaki są zarobaczone to może drżeć łapucha.
Jeśli nie robaki to co może być przyczyną drżącej kośpyry? :)

wilczek777 - Pią Sie 22, 2014 23:08

Nessie się trzęsła po zabawach czasem z przeciążenia systemu :P Tak serio w kwestii robali - Nes po odrobaczaniu tabletkowym była niby cacy po czym wyrzygała dwa zwinięte żyjątka. Po dawce odrobaczania na kark po godzinie oddała na przystanku tzw. makarony ku mojej załamce i obrzydzeniu czekających <pieseł taki uroczy> Nie na wszystkie pasożyty działają standardowe tabsy więc warto zbadać piesła pod kątem różnych robali.
Lavi - Pią Sie 22, 2014 23:11

wilczek777, w badaniu kału to wyjdzie czy tam tylko te podstawowe wyłażą?:> Jeśli tylko podstawowe to jakie badania na inne robić?
Oluś - Sob Sie 23, 2014 00:48

Przepraszam, że zaspamię Wam w połowie dyskusji, ale byłam dziś ze znajomą i jej suką na spacerze by zrobić małą sesję zdjęciową. I po prostu muszę się pochwalić fotami. :serducho:

Oto Tequila:

Niesamowicie spokojna jak na szczeniora, wszystko łapie w mig i kocha wodę, nie przepuści nawet kałuży. :lol:

agutka84 - Sob Sie 23, 2014 09:19

w badaniu kału wykaże każdego kryjącego się robala ;) musi to być próbka z kilku dni.

Przypomniało mi się jak zaraz po adopcji wpadliśmy do znajomej z białą ta u niej nachlała się duuużo wody i w końcu się "ulało" wraz z żywymi kręcącymi się glistami :roll: widok był paskudny w dodatku musiałam to coś posprzątać fuuuuj trauma na całe życie :twisted:

Sorgen - Sob Sie 23, 2014 10:26

Mojej suce jedna łapa drży jak siedzi albo stoi i powodem jest miękki nadgarstek. Od szczeniaka właśnie tak miała, dodatkowo widać było jak szła szybkim krokiem że ta łapka tak jakby wiosłuje na bok właśnie od nadgarstka w dół. My sprawę olaliśmy bo myśleliśmy że tak ma być, teraz już wiemy że nie :? Dawaj preparaty na stawy, wywary z kurzych łapek i postaraj się żeby pies nie łaził po śliskich powierzchniach typu kafle, panele. Przy okazji tych dodatków w diecie uchi mu będą nadal ładnie stały podczas wymiany zębów bo wtedy niestety ucho lubi się załamać.
Lavi - Sob Sie 23, 2014 10:34

Sorgen, my mamy tylko kafle i panele w mieszkaniu, hodowczyni też tak miała... Kurcze to kupię jakieś preparaty na stawy i mam w zamrażalce kurze łapki to dziś mu ugotuje.
Sorgen - Sob Sie 23, 2014 10:43

To postarajcie się żeby psiak nie biegał dużo po mieszkaniu (wiem że trudno będzie), podawaj coś z glukozaminą plus galaretę z łapek (łapki walą koszmarnie podczas gotowania). Po tygodniu powinno być widać już pierwsze efekty. Na robale przy okazji tez warto zbadać bo utrudniają wchłanianie między innymi wapnia.
wilczek777 - Sob Sie 23, 2014 12:37

Nessie dostaje ArthroFos - jest tani a skład niezły. Maluszkowi starczy na długo - kurze łapki jak najbardziej - poza tym dobrze wchodzą jako przysmak :)
Lavi - Sob Sie 23, 2014 14:59

Właśnie mieliśmy dziś mu dać skrzydło kurze surowe ale może ugotuje łapki i dam mu jedną ugotowaną do schrupania:) A na ArthroFos zerknę:)

Sorgen wiem, że walą, bo sama je lubię ,,obgryzać" więc i w mojej diecie się pojawiają :D Dodatkowo jak robię galaretę to zamiast żelatyny gotuje kurze łapki i wodę mieszam z mięskiem i warzywami i zostawiam do stężenia:)

wilczek777 - Sob Sie 23, 2014 15:26

Ja podaję dosyć często surowe - łapki znikają w mgnieniu oka, kacze skrzydła to hit, jakoś wątroba surowa nie wchodzi marudzie jednej :|

olus_165 przecudna psina! Ile ma?

Lavi - Sob Sie 23, 2014 17:50

A my dziś w Sopocie byliśmy na wystawie międzynarodowej, dopingować starszemu bratu i cioci na ringu :D Oczywiście zachwyty szczeniakiem były okrutne, strasznie ludzie lgnęli do nas, każdy chciał zdjęcie z Astro i pogłaskać. Efektem tego jest trzecia godzina snu psiaka :DD Ależ mi go wymęczyli :serducho: :serducho:
wilczek777 - Sob Sie 23, 2014 18:15

Lavi szczeniory w takich miejscach to sensacja dla ludzi :P Jak Astro znosił te czułości od obcych?
Lavi - Sob Sie 23, 2014 18:28

wilczek777, z radością :) Do każdego podchodził sam nawet, merdał bezogonową dupką i kładł po sobie uszka tak jak to robi, gdy się z nami wita jak przychodzimy do domu. Wcale nie był wystraszony, z zainteresowaniem obwąchał starszego brata, którego dopiero poznał, obszczekał ciotkę, gdy ta próbowała go do parteru sprowadzić i wtórował w szczekaniu na innego psa, który przechodził i z warkiem od razu obszczekał gromadę pembroków :D
Jednym słowem bardzo ładnie się sprawował. Była hodowczyni na wystawie i na jej widok dostał ataku radości, wyściskali się i wycałowali :D A Iza opowiedziała mi trochę o wystawach, porozmawiałam z jej znajomymi i jak dobrze pójdzie, to pojedziemy w październiku do Poznania :DD
Kupiłam kurduplowi obróżkę z batmanem od Mysmo art&more :DD

wilczek777 - Sob Sie 23, 2014 18:44

Lavi to świetnie! Nes nie jest miziakiem i ku wielkiemu smutkowi po chwili witania odwraca się od ludzi dupką :P My myślimy nad Poznańską wystawą ale... nie wiem czy jestem w stanie przygotować tego dupka do niej. Jeszcze stać w miejscu... może ale chodzenie na ringówce to jest jakaś wyższa szkoła magii i czarodziejstwa! Łatwiej nauczę jej volutów z frisbee niż pokazowego truchciku na tej lince wisielczej.
Boska obroża! Motyw mi się zawsze podobał no ale ahhh... mam dziewczynkę więc nie wypada :P