To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

Sorgen - Sob Lip 02, 2011 13:16

No boskie są boskie. Ostatnio w Krakowie prawie ukradłam dwie suki. Hehe tak małe że bez problemu pod pachę można wsadzić i uciekać :twisted: Za kilka lat pewnie się takie cudo u mnie pojawi. Do tego czasu raz że ceny trochę spadną a dwa że typ się wyrówna bardziej bo teraz minuta minucie nie równa.
Szura - Sob Lip 02, 2011 14:26

Ja na zawodach agility prawie raz ukradłam bodajże wnuczę Drago (Seayess HOT LOVE), którego w necie śledzę od szczenięctwa i jak go poznałam na żywo, to prawie padłam z wrażenia. :serducho: :mrgreen:

Ten szczeniak, któego widziałam, to chyba po Trojce, ale nic sobie uciąć nie dam.

H. - Sob Lip 02, 2011 14:28

Szura, wygooglałam, piękny jest!
yoshi - Sob Lip 02, 2011 16:34

Wiecie jak to jest ;) pies, psu nawet tej samej rasy nie równy ;)
furburger - Sob Lip 02, 2011 19:35

dałam psu do posłuchania wycia Baaja najpierw kręcił głową a po chwili zaczął wyć razem z nim :D
AngelsDream - Sob Lip 02, 2011 19:46

Swoją drogą, wiecie, że rozwyty pies to nic dobrego? Żeby potem nie było na nas. :D My i tak wychodziliśmy z gorszych rzeczy, trzeba przyznać z sukcesami, choć nie zawsze.

Dobrze jednak, że może do nas przyjść gość, a Baaj całą wizytę siedzi u siebie w klatce i nie szczeka, nie marudzi ani nie robi cyrku (oprócz momentu wejścia, ten jest jeszcze zbyt nakręcający) - zazwyczaj drzemie. Niestety, patent nie działa, jeśli ktoś przyjdzie z psem, a przynajmniej nie z każdym psem, o.

furburger - Sob Lip 02, 2011 19:50

mój pies wyje jedynie wtedy gdy słyszy wycie karetki straży czy policji ;P
Ninek - Sob Lip 02, 2011 20:43

Moje suki wyją, jak jakiś pies w okolicy wyje.
Tym sposobem ostatnio zaczęło się od beagla mieszkającego pod nami, później dołączył sie husky zza ściany, później moje suki i Fox, następnie shih tzu za drugą ścianą i labek 2 piętra wyżej. No po prostu dom wariatów. Wszyscy sąsiedzi z tego lali :lol:

Minął pms i wróciły też chęci do pracy, cierpliwość i trzeźwe, optymistyczne patrzenie na pewne sprawy. Żeby jeszcze rodzina nie psuła tego stanu.
Wróciliśmy z 40 minutowego biegania za patykami (drugiego dzisiaj) Ciągłe, szybkie bieganie. Majka padła zaraz za drzwiami a Fox zajął sie ganianiem kotów. Nie wiem jak moge go zmęczyć, żeby był spokój chociaż na godzine - on ma adhd :P

AngelsDream - Sob Lip 02, 2011 20:46

Ninek, jeśli pies jest nerwowy i pobudliwy, to bieganie, zwłaszcza za "aportem", tylko go rozkręci. Takie psy powinno się męczyć od głowy, wyciszać, uczyć opanowania. Baaja nie zmęczysz bieganiem luzem, ale jak się położysz i zaczniesz równo oddychać, przyjdzie i zdrzemnie się obok, wyłączając niektóre "partie" mózgu. Ja bym próbowała dotrzeć do psa przez współpracę na opanowanie, a nie przez męczenie fizyczne, chyba że w trakcie treningu komend lub na ciągłym kontakcie.
Ninek - Sob Lip 02, 2011 21:29

AngelsDream, ja wyznaje zasade, że psu jest potrzebny przede wszystkim ruch.
Udało mi sie go totalnie zmęczyć 2 razy dopiero, ale sie udało. I dopiero wtedy można z nim pracować. Bez wybiegania jest to nieosiągalne.

Nie ma sie z kim bawić więc już sie uspokoił i tylko sie snuje po domu.

AngelsDream - Sob Lip 02, 2011 21:38

Ninek, ale ruch może polegać np. na szybkim marszu na smyczy, na kontakcie.

Wtedy pies się też męczy, a wykorzystujesz zupełnie inne pokłady energii. Ja bym przynajmniej spróbowała, no chyba że zaszła mega zmiana i Fox już nie ma problemów z zachowaniem.

Ninek - Sob Lip 02, 2011 22:08

AngelsDream, musiałabym chodzić ze 4 godziny, żeby sie choć troche zmęczył. A chyba nikt normalny nie ma 4 godzin na jednorazowy, codzienny spacer.
agacia - Sob Lip 02, 2011 23:23

Rudy Czorcik śpi :serducho:

magnes - Sob Lip 02, 2011 23:24

Łojeeej :serducho: :serducho: :serducho:
H. - Nie Lip 03, 2011 02:34

Ninek napisał/a:
Tym sposobem ostatnio zaczęło się od beagla mieszkającego pod nami, później dołączył sie husky zza ściany, później moje suki i Fox, następnie shih tzu za drugą ścianą i labek 2 piętra wyżej.
ojesu :D
agacia, zachwycająca psina :serducho: