Archiwum - Psiaki vol. VI
babyduck - Pią Sie 21, 2009 20:24
Czy ktoś z was słyszał o próbach pasienia dla szwajcarów?
Zakładam, że nie trzeba od razu kupować stada bydła, tylko są jakieś kluby, które maja takie stada wspólnie? Wiem, że jest coś takiego jak Próby Instynktu Pasterskiego - czy trzeba się do tego jakoś przygotowywać? Znacie jakieś stronki o wypasaniu poza forami BC i Aussików?
Tess, liczę na Ciebie
Fauka - Pią Sie 21, 2009 20:39
www.lary.boo.pl - aktualkę zrobiłam w newsach, Larym i wystawach
babyduck - Pią Sie 21, 2009 20:52
Fauka, będziecie na klubówce w Wawie? Jeśli tak, to pewnie się spotkamy - przyjdę kibicować mojemu ulubionemu biszkoptowi
Fauka - Pią Sie 21, 2009 21:02
babyduck, oczywiście że będziemy, nie odpuszczę sobietylu retrieverów w jednym miejscu chętnie cię poznamy na żywo
AngelsDream - Pią Sie 21, 2009 22:50
Mycie usuwa kamień, który już jest, o ile myje się codziennie, twardą szczoteczką.
Fea - Nie Sie 23, 2009 16:43
Psiuń ogrodowy, bardzo szczęśliwy i latający, wreszcie bez smyczy i kagańca. Ja też jestem przeszczęśliwa, tylko że mnie na szczęście nie widać.
babyduck - Nie Sie 23, 2009 17:40
Fej, jakie Ty masz piękne Futro! Ja się domagam więcej zdjęć. http://www.fototube.pl/ob...237jp2.jpg.html - pełnia szczęścia, uwielbiam psy w takim stanie.
nutaka - Nie Sie 23, 2009 17:40
ale mu sie morda śmieje : D
Tygrys - Pon Sie 24, 2009 14:35
Fej, zazdroszczę...
Fauka - Pon Sie 24, 2009 20:09
babyduck, http://www.dogomania.pl/forum/f142/ tutaj masz wszystko chyba o pasieniu.
babyduck - Pon Sie 24, 2009 22:34
Fauka, dzięki, czytałam to już i niestety nie znalazłam odpowiedzi. Najbliższe seminaria z pasienia są przeznaczone dla borderów. I chyba generalnie w Polsce za psy pasące uważa się bordery i aussiki, a zapomina o tych do bydła.
Dzisiaj był mega długi spacer. negra jak zwykle podłaziła pod nogi, aż w końcu TŻ ja niechcący przydepnął. matko, ile ona narobiła pisku i skowytu! Myślałam, że co najmniej noga złamana. Wyła kilka minut, nie można jej było uciszyć. ja już w myślach opracowywałam najkrótszą drogę do całodobowego weta. I nagle przestała, wstała i poszła dalej Panikara jedna. Noga oczywiście cała, tylko trzeba było odpowiednią scenkę zrobić.
falka - Wto Sie 25, 2009 08:27
babyduck, o lol panika całkiem jak u szczura
Fauka - Wto Sie 25, 2009 11:08
To moje 30 kg bydle na widok olejku do łap (strasznie mu pękają) kuli ogon, kładzie do tyłu uszy i chowa się z zakamarki w które nawet kot ledwo wchodzi, co prawda wchodzi mu tylko łeb ale nie przeszkadza mu to
AngelsDream - Wto Sie 25, 2009 19:53
Jesteśmy po półtoragodzinnym treningu. O boru. Nie mam słów, żeby opisać mój podziw dla trenera i dla tego, co sama włożyłam w Baaja. Jaki był szok, że on równa nawet, kiedy się zwolni, a z panem Jerzym był idealny. Pal pies pieniądze - warto. Wyszło na moje. I teraz nie odpuszczę. Najlepiej zainwestowane 100 zł, jakie wydaliśmy.
babyduck - Wto Sie 25, 2009 20:36
Filmiki:
fascynacja rowerem
w parku
Jakość nie powala (komórka), ale chyba widać, gdzie łeb, a gdzie ogon.
|
|
|