O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro
wojsza - Śro Sie 31, 2011 23:27
Off-Topic: | Auć aż mnie zabolało tak to poważnie zabrzmiało |
Vaco - Śro Sie 31, 2011 23:49
Karena napisał/a: | EpKee ale buuu! a były emocje jak w programie 'Trudne sprawy" |
no dlatego ja wracam już do oglądania YT, bo za mało napisaliście. Żeby nie było mega offtopa to ja z chęcią bym się dowiedziała, z jakich zaj*bistych hodowli są te szczury, bo może bym się skusiła na jakieś laski dla moich chłopców
edt: a tak właściwie, ciekawe czy ten holenderski klub może wyciągnąć jakiekolwiek konsekwencje za podszywanie się pod ich członka.
Mao - Czw Wrz 01, 2011 00:10
Vaco, na ten temat jest cała burza na gryzoniach, ktoś podpytał się na pw i wynika z tego, że amusia się nie podszywa, nawet sama wkleiła jakiegoś maila po holendersku (niderlandzku) od nich. Pozwolę sobie zacytować kawałeczek:
Cytat: | Jouw N.K.V. lidmaatschapsnummer is NKV00519. |
Nie wiem dokładnie, co to ten lidmaatschapsnummer.
Chyba nie skleciłaby sama maila w tym języku, chociaż ja jej nie znam i nie wiem, co potrafi
W dodatku ta osoba, która się podpytywała twierdzi, że rozmawiała z kilkoma członkami N.K.V i wychodzi na to, że wszystko jest legalne
Oli - Czw Wrz 01, 2011 00:20
Mao, http://mymemory.translate...aatschapsnummer
Vaco - Czw Wrz 01, 2011 00:25
chyba numer członkowski, ale czy u nich bycie członkiem = bycie pełnoprawnym hodowcą? cholera wie
Mao - Czw Wrz 01, 2011 00:42
Oli, dzięki
Vaco, pojęcia nie mam. W sumie ona sama pod mailem napisała, że to (mail) potwierdza jej członkostwo, ale poza tym zapiera się, że ma legalną hodowlę. N.K.V. podobno wprowadza hodowców z opóźnieniem, dlatego nie ma jej na stronie. Poza tym dziewczyna, która rozmawiała z członkami N.K.V. napisała, że amusia prowadzi legalną działalność hodowlaną.
LalaAla - Wto Paź 25, 2011 20:21
A ja nie na temat.. Przeraziło mnie lekko ogłoszenie z allegro. Jak w dziale żywe zwierzęta wpiszecie sobie SZCZUREK DUMBO FUZZ SAMIEC to pokazuje się ogłoszenie, w którym maluch wygląd koszmarnie na tle swojej siostry.. Panikuję czy naprawdę wygląd on marnie? No i jeszcze likwidacja hodowli 44x dumbo rex z Bydgoszczy.. Ecchh.
Kasia_89 - Wto Paź 25, 2011 20:31
Ło matko... Toż to jest ledwo żywe jak dla mnie, różnica rozmiarów nie porównywalna, oczka ma zamknięte a czarnulka otwarte. Albo ściema że to jego siostra albo sama nie wiem.
Jeny...
klauduska - Wto Paź 25, 2011 22:19
brak słów. masakra!
ten fuzz wygląda na ledwo żywego
Asmena - Wto Paź 25, 2011 22:28
ŻE NIBY ONE SĄ Z JEDNEGO MIOTU?!
Nashi - Wto Paź 25, 2011 22:42
Nie wygląda na to, żeby miał przed sobą długie życie...
Kasia_89 - Wto Paź 25, 2011 22:51
Może faktycznie to tylko ściema, że są z jednego miotu i maluch jest młodszy od "siostry".
Asmena - Wto Paź 25, 2011 22:53
No ja mam ogromną nadzieję, że to siostra z jednej matki, a nie z jednego miotu... W życiu nie widziałam takiej różnicy między maluchami. Może hodowcą nie jestem, ale zawsze chętnie oglądam zdjęcia maluchów. Różnice były zauważalne, ale nie tak kolosalne!
Niamey - Wto Paź 25, 2011 22:53
dziewczyny, zgłoście aukcję, najlepiej zrobić to tak, żeby móc wpisać, że wystawione na sprzedaż zwierzę jest ewidentnie chore/upośledzone.
LalaAla - Śro Paź 26, 2011 11:12
Ja nie zdążyłam jej zgłosić, aukcji już nie ma. Któraś z Was to zrobiła? Maluch wyglądał koszmarnie, jak można sprzedawać na allegro maluchy w takim stanie i jeszcze zachwalać..
|
|
|