To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

Vaco - Nie Sie 23, 2015 14:20

mmarcioszka, u mnie też nie jest, a pojawiła się mini mini iskierka nadziei, że urodzi się dla mnie zajebiaszczy szczenior i nie wiem co robić :P
cane - Nie Sie 23, 2015 14:22

mmarcioszka, łączę się z tobą w bólu - też chciałabym 2 psa, ale warunków niet :roll:
Vaco - Nie Sie 23, 2015 14:35

U mnie to już nawet nie chodzi o warunki, ale musiałabym zmienić trochę styl życia żeby dostosować się do malucha, a nie wiem czy całkowita zmiana nie będzie dla mnie zbytnim szokiem. No ale ciąża potwierdzona jest, za miesiąc rodzą się w Ostravie maluchy... Na szczęście jest ewentualność że żadnej suczki nie będzie, albo że cena wyniesie jakieś "sto milionów" i wtedy zgodnie z planem szczeniak pojawi się w 2016-2017 roku :P
Zaraz wilczek i noxa będą się ze mnie śmiały bo wiedzą o co chodzi :P

mmarcioszka - Nie Sie 23, 2015 15:40

Vaco, a co to za szczenior :> ?
I co tam u rudego pieseła? Może jakieś foty?

Vaco - Nie Sie 23, 2015 16:00

mmarcioszka, rudy pieseł jak podrósł miał bardzo napięte stosunki z Dusty (ta starsza sunia co odeszła w zeszłym roku). Miałam głupia nadzieję że jak będzie przy niej szczenior wyrastać to będzie wszystko ok, ale niestety jak stał się mężczyzną to jej nienawiść do wszelkich huskopodobnych wyszła na zewnątrz i przez jej zachowanie sam Rudas zaczął być agresywny w stosunku do innych. Chodziło o to że jak Dusty była mała to ją strasznie przestraszyły 2 husky w lesie, one chciały się bawić a ona myślała że to był atak. Próbowaliśmy długo, różnymi sposobami aż w końcu gruby musiał zamieszkać osobno u moich wujków (wujek ex myśliwy, leśniczy z ogroooomnym ogrodem i mnóstwem wolnego czasu). No a jak Dusty umarła to bezczelnie byłoby ich prosić żeby psa oddali "bo już drugiego nie ma" :/ Poproszę o jakieś nowe foty, bo braciszka to podglądam czasem na fotkach, jak się wyleguje w ogrodzie :serducho:

A szczenior to chodzi o bigiela oczywiście :P
tata : http://www.spotless.pl/zenit.html
mama : https://www.facebook.com/...=message_bubble

mmarcioszka - Nie Sie 23, 2015 16:08

Vaco, nie dziwię się już, że czaisz się na szczeniaka po takich rodzicach :serducho:
Vaco - Nie Sie 23, 2015 16:23

No właaaaaśnieee i co ja mam robić ;(
Patos - Nie Sie 23, 2015 17:04

Nakasha faktycznie sytuacja ciężka... a nie myślałaś nad jakimś petsitterem, który codziennie weźmie Nemo na 2-3h na spacer? Zawsze to jakaś alternatywa.

mmarcioszka ja z ras północnych tylko i wyłącznie samoyedy :) Pozostałe uwielbiam - oglądać :D Świetne samoyedy i malamuty ma hodowla Glow of the Snowy Star z okolic Bydgoszczy. Cudownie zsocjalizowane psy pracujące, ich maluszków "nie popsuć" ;)

Vaco ja każdego mojego psa brałam tak trochę "na dziko" zastanawiając sie czy to na pewno dobry czas ;) Okazuje się, że przy fajnym psie wszechświat sam się nagina i pomaga wszystko poukładać ;)

mmarcioszka - Nie Sie 23, 2015 19:13

Jeśli w ogóle zdecydowałabym się na szczeniaka, to zapewne byłby to husky z hodowli Takuna ;)
Zdecydowanie wolałabym adoptować jakiegoś 2-4 latka. A jeszcze bardziej chciałbym wybić sobie z głowy kolejnego psa (przecież mnie ciągle nie ma i nawet nie lubię psów, Czarek to wyjątek :P ).

Nakasha - Nie Sie 23, 2015 20:42

Patos, w Białymstoku o petsittera ciężko i obawiam się, że koszty by nas przerosły, szczególnie teraz. A raz na kilka dni wychodzimy z nimi na "spacer", tzn. idziemy za wioskę, na łąki, psy biegają... my pomalutku się wleczemy mały kawałek. Tuż za wioską są puste pola i łąki, psiaki na nich szaleją, ale to dalekie od ustrukturyzowanego spaceru. Shirze i Nali to wystarcza, ale Nemo nie.

Zresztą to nie chodzi o ilość ruchu, nie tylko. Nemo po prostu strasznie się podnieca, niezależnie od tego, jak bardzo by nie był zmęczony. On cały świat odbiera jako strasznie podniecający. ;)

Np. gdy przychodzą goście, on piszczy, jęczy, skomle, skacze, biega, szarpie się, trzęsie z ekscytacji, wyje i trwa to długo.... Nie umie się uspokoić. Jeśli goście są w domu, on przez pół godziny biega od drzwi wejściowych do balkonowych, skacze na drzwi, drapie je, rzuca się na okna, ujada, itp. Jeśli goście są na podwórku, skacze na nich, biega wokół, piszczy. Jeśli jest na smyczy, szarpie się, szczeka, trzęsie się. Po pół godzinie, jeśli wszyscy siedzimy i się nie ruszamy, to potrafi się położyć i leżeć. Ale wystarczy, że ktokolwiek wstanie, pójdzie gdzieś, a cały cyrk zaczyna się od nowa. To jest po prostu straszne... Najgorzej jest jemu. :(

Przed moją ciążą aż tak nie było. Podniecał się, ale powoli wyciszał po 10 minutach. Teraz to trwa o wiele dłużej. Mam nadzieję, że uda nam się nad tym później pracować... Już tyle z nim zrobiłam, a przez te 8 mc prawie wszystko się zmarnowało. Ech.

Kilka zdjęć z łąkowego biegania:

Lavi - Nie Sie 23, 2015 20:48

Kurde tak piszecie o drugim psie, że już i ja chcę szczeniaka w domu :lol: Mamy już wybraną hodowlę, która będzie miała powtórkę miotu pod koniec 2016 roku. I właśnie - miała już miot z tego skojarzenia, szczeniaki wyszły boskie, jeden nawet chyba do USA poleciał pracować... Hodowczyni pierwsza klasa, szczeniaki od małego pięknie socjalizowane, oswajane z hałasami, stymulowane, cud miód i orzeszki... Tylko jeszcze tyyyle czasu do tego miotu :roll:

A my się pochwalimy, dziś byliśmy na międzynarodowej w Sopocie, Astro zgarnął złoto :DD Jeszcze tylko wystawa krajowa jedna z oceną doskonałą i mój maluszek będzie miał młodzieżowego championa :DD Mam nadzieję, że we Włocławku nam wpadnie to ostatnie złotko :]
No i byliśmy ostatnio na sesji z Moniką Krzemińską, wygraliśmy ją za bezcen na jakimś bazarku dla psiaków. Monika wspaniała (okazało się, że razem z Kali na początku Astro łaził na Obi do Aśki Hewelt :D ), zdjęcia przecudne. Sami zobaczcie:

http://i1168.photobucket....zpsg0x3f8gu.jpg

http://i1168.photobucket....zps53o1mv9o.jpg

http://i1168.photobucket....zpsszl5wqqt.jpg

http://i1168.photobucket....zpss0f1lraz.jpg

Nakasha - Nie Sie 23, 2015 21:55

Ja tam jestem za drugim psem. :DD Fajnie jest mieć 2 psy. :)

Lavi, gratuluję i śliczne zdjęcia! :)

noovaa - Nie Sie 23, 2015 22:08

Lavi, świetne fotki :serducho:
Nakasha, ja i nasz behawiorysta też jesteśmy za drugim psem ... na przeszkodzie stoi mąż ^^ (choć chyba i dobrze )

Lilo kudląca nowiutką narzutę .... ogolę kiedyś cholerę na łyso :P

mmarcioszka - Nie Sie 23, 2015 23:01

Lavi, gratki :) Zdjęcia świetne.
Gamabunta - Nie Sie 23, 2015 23:26

Off-Topic:
noovaa,śliczna narzuta! :lol:

Lilo też oczywiście cudowna. :mrgreen: :serducho: