To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

Sysa - Czw Cze 30, 2011 10:38

agacia, Twoja psica mi się dzisiaj śniła, że biegała u nas po parku... Ma super kolor! :mrgreen:

Fea, gratuluje dopsienia.

satanka666 - Czw Cze 30, 2011 10:51

Fea, agacia, gratuluję, fajne psiska :)
agacia - Czw Cze 30, 2011 12:01

Sysa, moze gdzies kiedys biegala, bo bywała w Warszawie :) Ona jest idealna :serducho: Na szelkach jak idzie to ma napietą smycz, co dla mnie jest na +, jak ja dzis puscilismy z naszymi to sie odwolala od razu nawet od pogoni za Bercikiem (miala dopieta linke do szelek), nie brudzi w domu i zero w niej agresji jakiejkolwiek. Bylismy dzis z psami nad rzeka, by sie ochlodzily to sobie poplywala troche.
falka - Czw Cze 30, 2011 13:03

agacia, jest prześliczna, ale masz teraz duuuużo futra :)

Fea, twojego piesa nie mogę powiększyć bo mam w pracy wrzutę zablokowaną :/ w domku zobaczę. A mogę spytać co się stało z Jurandem, bo jakoś nie ogarnęłam? :(

L. - Czw Cze 30, 2011 20:30

Fea, jakie cudo! dokładnie wygląda jak trochę wyrośniety szczenior :serducho:
falka - Czw Cze 30, 2011 22:06

Fea, słodka jest, furminator się przyda ;)
Mangusta - Czw Cze 30, 2011 22:41

Krzysia, hahaha :D borze, aż mi się przypomniało jak tragiczne imiona dają zwierzętom w naszym schronisku. Co prawda niektóre są ok, ale jak wymyślają na biegu to argh ;) sama mam ochotę dawać ludziom butem po głowie za każdym razem, jak ktoś śmie nazwać Garego starym imieniem :P

super że bierzesz tą bidę, jest naprawdę prześliczna.

Eruntale - Pią Lip 01, 2011 00:08

Ja zastanwiam się nad psem, ale jest to swoista walka egoizmu z rozsądkiem, mieszkam sama (plus koty) - pracuję, więc nie ma mnie po 8h w domu na bidę, ale mimo wszystko ciągle temat powraca ;) Zastanawiam się też co jest potencjalnym większym wyzwaniem w wychowaniu dla kogoś kto decyduje się na pierwszego psa - czy ze schroniska, czy jednak zdecydować się na psa rasowego- też w kontekście przyzwyczajania do kotów.
Że też muszę wszystko tak roztrząsać ;)

Fea - Pią Lip 01, 2011 00:09

falka napisał/a:
A mogę spytać co się stało z Jurandem, bo jakoś nie ogarnęłam?
Jurand zmarł nagle, nie miałam możliwości zrobienia sekcji, ale prawdopodobnie wet rąbnął się w diagnozie i wysiadło mu serduszko, a nie kręgosłup, jak twierdził na początku. W dodatku weterynarz dobił mi go za dużą dawką środków przeciwbólowych, a jak ściągnęłam innego, to było już za późno, żeby cokolwiek zrobić.
falka - Pią Lip 01, 2011 08:12

Fea, przykro mi.
Anonymous - Pią Lip 01, 2011 09:20

Czy ktoś zna kogos, kto ma psa rasy bolończyk? Plissss, zastanówcie sie, co?
Anonymous - Pią Lip 01, 2011 11:47

znam.
AngelsDream - Pią Lip 01, 2011 12:14

Czy ktoś z Was nakarmiłby tym swojego psa i nie miał wyrzutów sumienia?

Ja właśnie rozważam, czy nie wolałabym swoich psów karmić biedronkowym albo innym marketowym granulatem.

http://www.greenplanet.pl...da9192c4c37f310

Cytat:
BIO Karma dla psa Benevo 15 kg

Cena: 211,00zł
Nr. Produktu:1426

OPIS PRODUKTU:

Kompletna wegetraiańska karma dla psów.

Dla świadomego konsumenta, dbającego o zdrowie i ochronę środowiska. Produkt wolnu od produktów mlecznych, pszenicy, sztucznych zapachów, barwników czy konserwantów.

Skład : soja*, ryż*, jęczmień*, owies*, olej słonecznikowy*, burak cukrowy*, drożdże piwne, minerały, witaminy. * z kontrolowanych upraw biologicznych.

Typowa analiza: białko surowe 20%, błonnik 4%, tłuszcz 12%, popiół 4%
Witaminy i minerały na kliogram: Vit A 10.000 iu, Vit D2 1,500 iu, Vit E (alpha tocopeherol) 80 iu, miedź (jako cupric sulphate) 16 mg.

szyszula - Pią Lip 01, 2011 13:21

od kiedy psy to roślinożercy? :roll:
Journey - Pią Lip 01, 2011 13:28

Dokładnie.

Najzdrowsze i najbardziej lubiane przez psy jest mięso. Ja najbardziej polecam dietę barf.
Karma ''wegetariańska'' u mnie by nie przeszła :wink: