O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro
amusia - Czw Sie 25, 2011 16:09
Nie, nie z holenderskich, tak ten związek, nie olałam tylko odpisałam na takie samo pytanie na innym forum i nie będę się powtarzała.
Mika29 - Czw Sie 25, 2011 16:10
A, czyli odpowiedź na pytanie z jakich hodowli, to "z rożnych"...
Oli - Czw Sie 25, 2011 16:14
Sysa napisał/a: | Czemu nie wstąpisz do istniejacego w Polsce stowarzyszenia? | bo jej nie przyjmą
amusia - Czw Sie 25, 2011 16:17
Sysa napisał/a: | Amusia, ja też mam kilka pytań, skoro można skorzystać z okazji, ze się odzywasz.
Czy szczurki, ktore teraz sprzedajesz będą miały prawdziwe rodowody? Mozna się doczytać, że one sa po 3-letnim samcu z adopcji, więc skąd rodowód? Będzie wypisany ręcznie?
Piszesz, że brat ojca miotu umarł ze starości, a przeciez można znaleźć info, że go uśpiłaś. Czemu?
Na czym się skupiasz przy rozmnażaniu szczurów?
Popierasz akcje R=R. Czemu nie wstąpisz do istniejacego w Polsce stowarzyszenia? |
Prawdziwe rodowody nkv.
gdzie doczytałaś że z adopcji??
Co za różnica jak wypisany, pseudo piszą na komputerze to ja mogę ręcznie.
Uśpiłam go gdyż umierał ze starości, nie chciałam przedłużać jego cierpienia. Skayven zmarł 4 dni temu również ze starości [*] Pokrył cudem, mimo że próbowałam nie widziałam zainteresowania, po stracie jego brata dałam do do dziewczyn żeby nie był sam, i pokrył.
Na długowieczności,
Popieram dlatego jestem w NKV a nie nigdzie. W SHSR nie będę bo nigdy nie chciałam być, nigdy nie składałam dokumentów, nie podoba mi się atmosfera, wolę nie wchodzić w kooperacje w PL, nie są mi potrzebne szczury SHSR wiec nie muszę w nim być, w NKV mam szersze horyzonty. A członkowie SHSR i tak nie przestrzegają regulaminów i mają słabe szczury.
błąd poprawiony - Lavi
Mao - Czw Sie 25, 2011 16:18
amusia napisał/a: | nie olałam tylko odpisałam na takie samo pytanie na innym forum i nie będę się powtarzała |
Moim zdaniem jednak olałaś, bo na gryzonie.info nie otrzymałam odpowiedzi, a trudno, bym specjalnie szukała Cię na wszystkich forach, na jakich się udzielasz. Myślę, że dobry hodowca odpowiada do znudzenia na te same pytania, by rozwiać wątpliwości potencjalnych chętnych; ja tego krycia 3-letnim samcem nie rozumiem i mam prawo, bo nie jestem hodowcą i długo nim nie będę, nie mam też szczęścia posiadania samców liczę więc na odpowiedź na gryzoniach
Cytat: | po stracie jego brata dałam do do dziewczyn żeby nie był sam, i pokrył. |
Dodałaś do DZIEWCZYN pełnojajecznego samca? Lol, i to jest hodowca
więcej nie mam do dodania, ten cytat mi mówi wystarczająco dużo.
Mika29 - Czw Sie 25, 2011 16:19
A odpowiedź z jakich hodowli masz swoje świetne szczury również jest wyczerpująca..
amusia - Czw Sie 25, 2011 16:21
A chciałam zapytać czy na sps jest coś o moich kotach, bo gdzieś jest i wiem to od Angels-Dream ale nie mogę znaleźć.. Bardzo mnie to ciekawi co tam jest.. O moich pięknych licencjonowanych kotach ze wspaniałych odznaczonych cenionych linii.
[ Dodano: Czw Sie 25, 2011 16:23 ]
Mao napisał/a: |
więcej nie mam do dodania, ten cytat mi mówi wystarczająco dużo. |
A jedno zdanie wyżej mówi że krycie było planowane i nie zależnie od tego czy by pokrył czy nie.. nie było wynikiem wpadki a przemyślanej decyzji i mimo chęci krycia nie doczekałam się go w planowanym terminie ale później. Gdyż kryłam w pierwszej kolejności jego bratem samicę b.e beige i siamese - bo miał rzadki kolor. B.E beige, Skayvenem kryłam moje obie Blue.
błąd poprawiony - Lavi
Bel - Czw Sie 25, 2011 16:23
amusia napisał/a: | Uśpiłam go gdyż umierał ze starości | jeżeli umierał ze starości to nie rozumiem potrzeby usypiania go? chyba, że był chory i żeby skrócić jego cierpienia starość nie boli sama w sobie jeśli o tym nie wiesz
amusia napisał/a: | po stracie jego brata dałam do do dziewczyn żeby nie był sam, i pokrył. | to mu dostarczyłaś atrakcji nie ma co... zabzykał się dziadek na śmierć. Bomba. W dodatku brawo za rozmnażanie z głową. Wiesz na czym polega hodowla? Na tym by łączyć danego samca z daną samicą. A nie wrzucić jednego samca do klatki z samicami i dać mu się wyżyć. Genialnie
Błąd poprawiony - Lavi
amusia - Czw Sie 25, 2011 16:26
Ze starości nie umiera się raz 2, raz 2 umiera się na pęknięcie tętniaka albo na mycoplazmozę a moje szczury jej nie miały, Kazik stracił nagle siły i nawadnianie nie pomagało, rano następnego dnia go uśpiłam bo miał ogromną wolę życia ale był słabiusi, i tak wygląda umieranie ze starości.. Domyślam że wypowiada się hodowca - specjalista od krycia, którego szczury nie umierają ze starości a jedynie na raka i problemy oddechowe.
Mangusta - Czw Sie 25, 2011 16:27
Dziewczyny, nie dyskutujcie z amusią bo to nie ma sensu każdy kto choć trochę poszukał w necie zna jej wybryki, a ona i tak będzie opisywać swoje pokręcone argumentacje. na nieszczęście zwierząt jej się nie przegada za nic.
amusia - Czw Sie 25, 2011 16:27
Ajć i uwierz mi wiem na czym polega krycie..
Pająk - Czw Sie 25, 2011 16:28
amusia napisał/a: | Ajć i uwierz mi wiem na czym polega krycie.. |
Ano, pewnie wiesz, w końcu to trudne nie jest. Ale nie wiesz co to odpowiedzialne krycie i hodowla najwyraźniej.
amusia - Czw Sie 25, 2011 16:29
Bel - Czw Sie 25, 2011 16:31
amusia napisał/a: | Ze starości nie umiera się raz 2 | poczytaj sobie wątki różnych osób, którym szczury umarły np. we śnie. Właśnie ze starości.
amusia napisał/a: | 2 umiera się na pęknięcie tętniaka albo na mycoplazmozę | mam rozumieć, że wszystkie szczury na to umierają?
Słuchaj weź to na logikę. Masz dziadka. Jest zdrowy tylko stary. Mówisz mu "ej dziadek wiesz co? wezmę Cię i uśpię. Kij z tym, że może Ci zostało kilka lat jeszcze życia. Umierasz powoli to ja Cię już poddam eutanazji".
amusia napisał/a: | Domyślam że wypowiada się hodowca - specjalista od krycia, którego szczury nie umierają ze starości a jedynie na raka i problemy oddechowe | hodowcą nie jestem. I fakt, moje szczury przeważnie umierały na raka ale wiesz co? wszystkie były z adopcji i nie ja przyczyniłam się do ich życia. Tylko właśnie takie osoby jak Ty
Sysa - Czw Sie 25, 2011 16:47
amusia napisał/a: |
gdzie doczytałaś że z adopcji??
|
Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój profil na FB, bo lubię poznać rozmówcę.
I tam we wpisie z 16 kwietnia piszesz, że to staruszki z adopcji, a dalej 20 maja, że gdyby nie adopcja to by się nadawali do wzmacniania linii. A dzisiaj sprzedajesz dzieci z jednego z nich. Zresztą w samym ogłoszeniu pisze, ze samice są rodowodowe, a o samcu cisza.
Jeśli się mylę, to gdzie można obejrzeć potwierdzony rodowód samca?
Szczur ze starości umiera sam. Tak jak człowiek.
Czemu szczury SHSR są słabe i jak objawia się nieprzestrzeganie regulaminów? Jaki jest regulamin NKV?
I też jestem ciekawa jakie to hodowle z Holandii. Czemu ich szczury są lepsze od polskich?
|
|
|