O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro
L. - Pon Sie 15, 2011 17:07
ona założyła dokładnie myszoskoczków ;p
i tam miała też myszy ;p
i jak widac wsadziła tez szczury.
[ Komentarz dodany przez: karola: Pon Sie 15, 2011 17:16 ]
Poprawiłam literówkę.
Mangusta - Pon Sie 15, 2011 17:52
miała też węże, ale szybko się ich pozbyła, miała świnki morskie, chciała kombinowac z egzotycznymi gryzoniami a nawet akwarystyką morską. Ogólnie u niej rotacja zwierząt jest spora.
mikuś - Pon Sie 15, 2011 17:59
Szczerze, to chyba jakaś patola .
noovaa - Pon Sie 15, 2011 18:06
Ale nie wydaje mi się, żeby miała większą sprzedaż przez te rodowody ... wydaje mi się że to coś w stylu: " Ja Wam pokażę ... zrobię co zechcę, a Wy możecie mi nagwizdać ".
Manta - Śro Sie 17, 2011 11:10
hodowla szczurow Amusi jest zdaje sie zarejestrowana w holenderskim zwiazku
myszy juz nie hoduje, ale zwiazek dalej dziala,
Lavi - Śro Sie 17, 2011 13:11
Co nie zmienia faktu, że nie jest odpowiedzialnym hodowcą i jest u nas skreślona;)
Manta - Śro Sie 17, 2011 13:15
Lavi, tego nie kwestionuje tylko wyjasniam, ze szczurow nie ma zarejestrowanych na swoj zwiazek.
L. - Śro Sie 17, 2011 14:18
a ja nie wiem czy w ogóle w holandii jest prawnie działający związek od szczurów
amusia - Czw Sie 25, 2011 15:09
Owszem jest, moja hodowla zarówno myszy jak i świnek i szczurów jest w NKV i nie mam z tym problemu.. a co do akwarystyki to miałam gupiki tak dla siebie, i ogółem mam akwarium w domu rodzinnym a nawet staw ale ani w jednym ani w drugim nie ma morskiej wody
Nakasha - Czw Sie 25, 2011 15:30
Jeszcze niedawno nie było w Holandii związku hodowców szczurów, zarejestrowanego w sądzie. Nie wiem, czy coś się zmieniło.
Amusia chciała hodować jeszcze myszoskoczki i psy, no i hoduje koty, myszy i kto wie co jeszcze, więc ta rotacja jest duża.
amusia - Czw Sie 25, 2011 15:39
chciałam i mam do tego prawo, ludzie mają po 10 ras psów a ja nie moge 4 rodzajów gryzoni??
[ Dodano: Czw Sie 25, 2011 15:41 ]
L. Nakasha.. to sprawdzcie, ja wiem za co płaciłam i mnie to usatysfakcjonowało. Czyżby zazdrość o poziom tamtejszych hodowli które nie chcą wam sprzedawać szczurów i myszy??
Mao - Czw Sie 25, 2011 15:44
Myślę, że raczej nie, bo poziom naszych nie jest wcale zły
Mika29 - Czw Sie 25, 2011 15:47
A z jakiej hodowli masz swoje rodowodowe szczury?
Mao - Czw Sie 25, 2011 16:00
Mika29, patrząc na wątek w tej sprawie na forum gryzoniowym nie sądzę, że otrzymasz inną odpowiedź niż taka, że z hodowli holenderskich. Miło byłoby, gdyby amusia podała jakieś przydomki.
Off-Topic: | Ja na przykład tam na moje pytanie nie otrzymałam w ogóle odpowiedzi, a byłoby bardzo fajnie, gdyby taki dobry hodowca mi na nie odpowiedział. Wolał jednak olać, bo nie wierzę, że nie zauważył. Cóż... |
amusia, to ten związek?
Sysa - Czw Sie 25, 2011 16:08
Amusia, ja też mam kilka pytań, skoro można skorzystać z okazji, ze się odzywasz.
Czy szczurki, ktore teraz sprzedajesz będą miały prawdziwe rodowody? Mozna się doczytać, że one sa po 3-letnim samcu z adopcji, więc skąd rodowód? Będzie wypisany ręcznie?
Piszesz, że brat ojca miotu umarł ze starości, a przeciez można znaleźć info, że go uśpiłaś. Czemu?
Na czym się skupiasz przy rozmnażaniu szczurów?
Popierasz akcje R=R. Czemu nie wstąpisz do istniejacego w Polsce stowarzyszenia?
|
|
|