To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

wilczek777 - Wto Lip 22, 2014 13:04

Ebia uwielbiam patrzeć i zachwycać się psami ;) Takie mam hobby :P Doceniam moją sucz bo w wielu sprawach przewyższa większość znanych mi psów poza tym to bąbelek mój kochany i tyle. Po prostu widzę, że dużo więcej można by ale wypadkowa jej temperamentu i moich umiejętności dale jak to sama Łęczycka mówi "kupę straszną" ;) Dzięki temu semi mam jednak narzędzia które świetnie na Nessie działają. Mam w głowie teraz, że trzeba zmienić priorytety bo mi pieseł głupkiem zostanie dośmiertnie!
wilczek777 - Śro Lip 23, 2014 19:43

Głuchy borderek double merle o którym pisałam jakiś czas temu znalazł świetny, pasterski domek! HAPPY!
klauduska - Czw Lip 24, 2014 13:05

Czy wie ktoś coś o Landseerach?

Oraz o szkoleniach na psiego ratownika wodnego?

babyduck - Czw Lip 24, 2014 14:22

Zapytaj Majszczur, ona ma bernenkę - ratowniczkę.
Lavi - Nie Lip 27, 2014 08:55

Wczoraj byłam w odwiedzinach u mojego szkraba:) Już coraz bardziej zaczyna przypominać corgi :DD Kilka zdjęć:

Ninek - Nie Lip 27, 2014 10:52

Lavi, ale pokraka :mrgreen: Słitaśny jest!

Używa ktoś aluminiowej klatki transportowej jako domowej? Chciałabym kupić coś uniwersalnego - co na co dzień stoi w domu a na podróż pakuje się w tym psa.
Tylko nie wiem jak się taka klatka sprawi bo żeby zapakować ją do samochodu musi być dość mała (chyba, że wygram w totka u kupię jeepa ;) ).

wilczek777 - Nie Lip 27, 2014 21:17

Lavi jaki śmieszny bąbelek z niego :serducho:

Ninek ja mam klatkę metalową i soft kenel i nie wyobrażam sobie innego wyjścia. Mam dużo -za dużą klatkę w domu - wejdzie do niej labrador spokojnie więc 11 kg piesła ma mega dużo miejsca ale - rozwala się pies na całą długość, chowa swoje skarby typu ucho świńskie, kostka no i nie ma strachu zostawić jej na dłużej bo i woda się zmieści, i pies nie zeżre klatki (Nes takich zapędów nie ma ale widziałam już zmasakrowane metalowe klatki i w szoku byłam).
Soft kennel mamy malutki - dosłownie na styk właśnie na podróż. Wczoraj i dzisiaj jechaliśmy pociągiem - trzeba było i tak ten mały i lekki kennel dźwigać, umiejscowić i wgl. W aucie też potrzebna jest mała klateczka a widziałam, że metalowe niszczą auto (zadrapania na drzwiach ew. bagażniku).

Ninek - Nie Lip 27, 2014 21:34

wilczek777, mój pies mega rzyga w samochodzie więc żadnych szmaciaków nie planuję :P
Klatka w domu miałaby służyć wyłącznie jako miejsce wyciszenia psa, bo on i tak woli leżeć pod ludzkimi nogami. Typowe miejsce np na wizytę gości, itp a nie jako główne miejsce do snu.

wilczek777 - Nie Lip 27, 2014 21:46

Ninek no to dobrać odpowiedni wymiar (sprawdzić i psa i auto ;) ) i wio sklep internetowy. Ja mam aktualnie szmaciaka i kocham go meeega bo jest w porównaniu do metalowej lekki jak piórko. Jak noszę domowy kenel to chłopa wołam bo ciężki diabeł :P
jokada - Nie Lip 27, 2014 22:07

My mamy dużą klatką metalową w domu - na stałe :)

na wyjazdy 'namiot' z zooplusa
fajny, lekki, szybko się składa i rozkłada
i stosunkowo tani
http://www.zooplus.pl/sho...er_namiot/95093

wilczek777 - Nie Lip 27, 2014 22:15

jokada skoro ma być na rzygi w aucie o się chyba u Ninek nie sprawdzi :twisted:
Ninek - Nie Lip 27, 2014 22:53

jokada, ale taki namiot w żaden sposób psa nie zabezpiecza przecież. A mi zależy głównie na tym. Gdyby nie ta kwestia to równie dobrze mogłabym go po prostu w bagażniku wozić (z otwartą półką oczywiście).
Nakasha - Pon Lip 28, 2014 09:19

Lavi, jaki słodziak. :DD

Nie mam doświadczenia z klatkami, nie używamy ich... i szczerze, ja sobie nie wyobrażam, żeby używać klatki w domu...

Ninek - Pon Lip 28, 2014 09:53

Nakasha napisał/a:
i szczerze, ja sobie nie wyobrażam, żeby używać klatki w domu...

Niby czemu? Przecież psy uwielbiają mieć swoją budę. O ile nie są do niej wciskane na siłę.
Fox sam znajduje sobie swoje kąty, im ciaśniej i ciemniej tym lepiej. Z klatką byłby przeszczęśliwy.

jokada - Pon Lip 28, 2014 10:48

ok, sorki - niedoczytałam
na rzygi w aucie - no to chyba jedynie plastikowy :roll: :wink:

( a szmaciak zabezpiecza - o tyle że pies nie przemieszcza się niekontrolowanie w samochodzie)