To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

wilczek777 - Czw Sie 13, 2015 18:43

Pućka jest kretynką i wali mordą w zabawki jak się zjara jakimś bodźcem. Zbieg okoliczności - gonił ją szczeniak, wleciała do łazienki, rzuciła zabawką, ja akurat robiłam porządki - mocny dźwięk - złapała zabawkę - jedynki łupnęły o kafelki. To mały ubytek ale ja zawsze rozpaczam nad takimi 'nieodwracalnymi' szkodami. Znam sporo psów którym brak ząbków całych ale inaczej brzmi " mój pies jest debilem" a "mój pies nie dał się baranowi ale ząbka stracił".

Lama nie wiem którym royalem ale zmieniaj... jakościowo same składniki są słabe a większość karm taki skład, że :roll: Zwłaszcza, że w cenie royala są lepsze składnikowo żarełka.

Pućka - Czw Sie 13, 2015 23:27

Lama, ja w przychodni zamawiam i wychodzi trochę taniej, ale i tak cena niezła jak na bezzbożówkę:)

wilczek777, przez chwile się zastanawiałam dla czego wyzywasz mnie od kretynek:D Ale po chwili ogarnęłam:D Też się kiedyś bałam ze w ten sposób Remus straci siekacze, ale z ziemi podnosi rzeczy bardzo delikatnie..

Sorgen - Pią Sie 14, 2015 06:14

Zabiję to małe suczydło :evil: Przyszły wczoraj legowiska do klatek, dzisiaj rano już jest jedno legowisko. Będzie Coma spała na gołej klatce :evil:
Layla - Pią Sie 14, 2015 08:42

Off-Topic:
wilczek777 napisał/a:
Pućka jest kretynką
Jednak niestosowanie przecinków robi różnicę :lol: :lol:

wilczek777 - Pią Sie 14, 2015 12:31

Pućka bardzo przepraszam! Ile to zależy od małego przecinka :D Nes będzie po prostu szczerbata i tyle. Zakładam, że jak zaczniemy robić metalowy aport to będzie masakra -.-'

Sorgen wielkie zaufanie musiałabym mieć do szczyla żeby do klatki włożyć legowisko - aż się prosi żeby zeżreć :twisted:

Lama - Pią Sie 14, 2015 12:43

Pućka napisał/a:
Lama, ja w przychodni zamawiam i wychodzi trochę taniej, ale i tak cena niezła jak na bezzbożówkę:)

Zdaję sobie z tego sprawę, ale przy dwóch psach musiałabym wydawać około 500 złotych miesięcznie na karmę, a to dla mnie "ciut" za dużo. Mój budżet przewiduje tylko 300 zł na suchą (+ padlina przemycona w "ludzkich" zakupach;)).
Od września/października powinno być lepiej, wtedy porozglądam się za karmą bezzbożową. Teraz priorytetem jest dla mnie szkolenie psiurów, na które poszła mi reszta oszczędności.;)

Uszy Drakula mnie wykończą - raz stoją, raz powiewają na wszystkie strony. Nie mogę mu zdjąć przylepca na dłużej niż godzinę. Do tego traci mleczaki i praktycznie wszystko próbuje pogryźć. Leje też gdzie chce - potrafi nie posikać się w domu przez dwa dni, a np. dzisiaj zlał się już 3 razy. Posiedziałabym z gnomem na wsi aż go ogarnę, ale za tydzień muszę wracać do pracy...

wilczek777 - Pią Sie 14, 2015 15:34

Lama pilnuj uszu przy wymianie zębów bo jak teraz coś pójdzie nie tak to będzie ciężko to uratować.

Pućka ten mi się podoba http://www.supermarket-zo...ng-12-5-kg.html - gdzie można zdobyć zniżkę :D

Ebia - Pią Sie 14, 2015 22:29

Moj pies mieszka w piwnicy.. od tygodnia.. Ciężko oczekiwać, że 55 kg z niedowładem tylnych łap wejdzie 4x dziennie na 2 piętro na łapach 3 ... W efekcie schodzi tylko 8 schodków w dół i w górę, a na noc.. pomagam mu nieść jego szanowny tyłek na górę, do domu. O dziwo dziwnie radosny jest.. wszyscy go w piwnicy odwiedzają, a on śpi, chrzani upały (piwnica w bloku, wkopana w ziemię, idą tam rury z zimną wodą), a w noc radośnie kuśtyka budząc mnie i iście zadowoloną miną :|

A wet masakra.. droooogiiii że aż mnie nie stać. Postanowiłam zawieźć dziada do Łodzi.. na operację jąder.. od razu zrobią mi przegląd całości majestatu, łącznie z krwią, oczami i rentgenem.. tu za samo zbadanie zaćmy.. no.. przyjemność minimum 100 zł.. każdy czynność liczona oddzielnie :/

wilczek777 - Pią Sie 14, 2015 23:47

Ebia nie najgorszy motyw z tą piwnicą - upały potrafią mocno dokuczyć więc się nie dziwię, że pies zadowolony.
Ten konkretnie wet drogi czy po prostu kwestia badań samych w sobie?

Ja się stresuję koszmarnie jak zwykle bo jutro jedziemy do Kołobrzegu i sieję panikę z pakowaniem. Mam zwyczaj pakować się na zapas "bo lepiej nosić niż się prosić" ale z powrotem jedziemy pociągiem - dwa psy, multum bagażu... nie widzę tego. Oczywiście milion rzeczy potrzebne...

Ebia - Sob Sie 15, 2015 08:49

wilczek777, z tą piwnicą to tak, że w domu można się ugotować.. a tam jest przyjemny chłód. Mamy małe okna, jest w miarę widno. Przyznam się, że w ramach solidarności z psem i jego zepsutą łapą wybieram się dzisiaj z nim do tejże piwnicy i planuję czytać... książkę :D :D To taka piwnica - pokój (dawny zakład pracowniczy mojego taty, ok 10m kwadratowych, z rowerem, wygodnym fotelem i teraz - mega wielkim legowiskiem dla sierścia)

A wet drogi sam w sobie. Średnio mam tu wybór - albo rzeźnik, albo w czymś się nie specjalizują, albo jak się specjalizują to drogo.. no i szczerze - po szczurach znam łódzkich wetów - znam i ufam - w jednym miejscu dobry sprzęt, diagnosta, chirurg; z Bełchatowskich, po 7 latach od wyprowadzki - wypadłam z wiedzą.. A Rocki do tej pory był zdrowy (szczepienia, czasami rozwalona łapa - i już). Czas jednak nie oszczędza nawet jego, chorób coraz więcej

Tuś - Sob Sie 15, 2015 12:00

Poleci ktoś coś na stawy?
Dream ma zwyrodnienie stawów. Jesteśmy przy końcu lekarstw przeciwbólowych i przeciwzapalnych, w poniedziałek kontrola. Po podleczeniu przyjdzie czas na profilaktyczne dbanie o stawy. No i tu się robi problem-co wybrać? Niby wet ma nam coś polecić ale ten sam wet poleca przy każdej okazji royal canina, więc tak średnio ufam. Znacie jakieś preparaty godne uwagi, które naprawdę działają?

cane - Sob Sie 15, 2015 19:20

Tuś, po moich doświadczeniach - wyłącznie leki końskie.... Kudłata na psich w ogóle chodzić nie umiała, dopiero końskie ją na nogi postawiły.

Powiedziała mi o tym [żeby spróbować końskich suplementów] znajoma hodująca dogi niemieckie od lat.

wilczek777 - Sob Sie 15, 2015 20:11

Tuś tak samo jak cane polecam suplementy dla koni - dawka jest dużo mniejsza więc warto kupić z kimś na spółkę cały syrop i 3 miesięczna terapia. Na prawdę fajne efekty są.
Lama - Nie Sie 16, 2015 22:33

Moje wieśniaki:

Musimy popracować nad prawym ucholem Drakula...

wilczek777 - Pon Sie 17, 2015 11:16

Lama ale para :D Jak Drakul urośnie będzie + 10 do efektu wow na spacerach i +5 do unikania durnych burków na spacerach. Zazdro :)

Sklej mojej młodej uszka żeby się trzymały! Mają teraz ładniejszy kształt ale lewe ucho robi jeszcze jakieś dziwne kombinacje. Nadal są takie zwisłe.

Wczoraj byliśmy z młodą pierwszy raz nad wodą i nie zawiodła nas ;) Od zobaczenia wody do pływania jak rybka dosłownie chwila moment. Latała za zabawkami, pływała, rozchlapywała wodę na płyciźnie. Mam nadzieję, że pokocha wodę jak Nes tylko nie tak autystycznie :P