Archiwum - Psiaki XIX
Nakasha - Pon Lip 14, 2014 11:51
Niestety nie mam czasu codziennie z nimi chodzić na długie wędrówki, ale staram się jak mogę. A jak są jeszcze inne psy, to jest o wiele fajniej.
W ogóle w weekend chcieliśmy iść z Nemo na obronę i posłuszeństwo, ale odwołali zajęcia bo padała mżawka. Może we wtorek czy środę się nam uda.....
A to moje ulubione zdjęcia z tej sesji - długie jęzory.
wilczek777 - Pon Lip 14, 2014 12:06
Psie uśmiechy dosłownie od ucha do ucha
Zajęcia odwołane bo mżawka... o.0
My mówimy tak
Nakasha - Pon Lip 14, 2014 12:33
Ja też tak powiedziałam. Ale szkoleniowcy i pozorant byli innego zdania....
Ninek - Pon Lip 14, 2014 13:08
Mama przestała być na 'nie' dla psiego barfa
Pomału zaczynam czytać (do tej pory ogarnęłam tylko kociego, psim się mało interesowałam), Foxa muszę przebadać, zachomikować suplementy, zrobić menu i będziemy kombinować
Ebia - Pon Lip 14, 2014 18:56
Rocki mi się posypał. O ile w zeszłym roku jeszcze myślałam o dogtrekkingu (w efekcie miałam zbyt małą mobilizację, ale truchtaliśmy obok siebie) i chodziliśmy na dłuuugie spacery, o tyle teraz miś zostaje w tyle, kładzie się przy pierwszej okazji. Na dniach znowu wet, tylko nie wiem, czego mogę się spodziewać. Obstawiam stawy niestety, bo i do samochodu trzeba mu podsadzić tyłek
monisss - Pon Lip 14, 2014 22:09
Piękne te Wasze potworki, wszystkie bez wyjątku
Barfujemy od jakiś 10 dnich, pasiemy się enzymami trzustkowymi i... efekty są super!!!
Królewna dużo mniej pije, lżej oddycha, poprawiła jej się kondycja. W czwartek pojedziemy na badania kontrolne, mam nadzieję, że potwierdzą moje przeczucia i będą dużo lepsze od poprzednich
Lavi - Pon Lip 14, 2014 22:27
Ciekawe tematycznie zawody na Śląsku:) https://www.facebook.com/...ry_type=regular
wilczek777 - Wto Lip 15, 2014 06:46
Fajne rzeczy Patka pokazuje więc polecam My usilnie staramy się "susła" zrobić dla poprawy mięśni pleców i łapek tylnych ale widać, że to jeszcze poza zasięgiem. Szkoda, że to już bo w ten weekend mamy semi obi.
limomanka - Wto Lip 15, 2014 09:50
Dorzucę i nasze zestawienie :
2 miesiące
5 miesięcy
7-8 miesięcy
Gdyby Masza stosowała się do podstawowych komend, poszłybyśmy. Ale najpierw muszę nad nią zapanować - a do tego trzeba czasu. Na szczęście idę na bezrobocie do września, to mogę jej ten czas poświęcić
wilczek777 - Wto Lip 15, 2014 18:11
limomanka na Maszy pięknie widać jak rozwija się pies Na Nessie jakoś tego nigdy nie widziałam... Suka moich rodziców też tak zabawnie rosła - puchata kulka - pokraka - pies XD
Tess - Śro Lip 16, 2014 21:52
wilczek777, z kim to semi?
wilczek777 - Śro Lip 16, 2014 23:46
Magdalena Łęczycka.
Nakasha - Pon Lip 21, 2014 10:06
No to jeszcze psiaki.
Ze szczególnym uwzględnieniem Nali, żeby nie było, że ją pomijam przy fotkach czy zabawie.
Nala
Udajemy owczarka środkowoazjatyckiego
Mord zabawki!
Nemo
Taaaki ze mnie poważny i dostojny pieseł:
A jednak nie.
Shira
Zadowolona.... zabawka zdobyta
wilczek777 - Pon Lip 21, 2014 15:00
O jakie piesły urokliwe Nala to ma łapy do nieba o.0 super!
My jesteśmy po seminarium z Magdaleną Łęczycką i jestem mega zadowolona. Magda ma same "mocne" psy i pokazała nam jak radzić sobie z naszym potworem. Jest kolejną osobą która mówi mi, że mam szczeniaka i powinnam odpuścić troszkę bo mózgu nabierze po skończeniu roku jak nie później. Z drugiej strony na semi miała dwa swoje psy w tym szczeniora 4 mies BC i był mega ogarnięty jak na swój wiek Największy zachwyt wzbudzał jednak jej kelpie Zuko zrobiony pod A3 obedience. Nigdy obi nie ogarnę bo to dłubanina i masakra ale kocham patrzeć na ładnie zrobione obi. Pies jakby zamieniał się w robota bo bezbłędnie robi wszystko a ogon lata, w oczach 'TAAAK! RÓBMY TO!".
Ebia - Pon Lip 21, 2014 22:56
wilczek777 napisał/a: | Jest kolejną osobą która mówi mi, że mam szczeniaka i powinnam odpuścić troszkę | Stanowczo tak
wilczek777 napisał/a: | Z drugiej strony na semi miała dwa swoje psy w tym szczeniora 4 mies BC i był mega ogarnięty jak na swój wiek | Może Twój pies będzie, a może nie będzie nigdy tak ogarnięty jak jej. I co z tego? Przestań zachwycać się ogarniętymi psami i popatrz, jaka Twoja sucz jest fajna. Może jej urokiem i największą zaletą jest trochę nieogranięcia i fiołków w głowie?
Mój pies nie nadaje się do wielu rzeczy, za to jest cudownym stróżem i przyjacielem. Cóż.. Przygarnięty agresywny 55 kg mieszaniec w typie wilka wymarzonego w tamtych czasach yorka nie przypominał.. Jest terytorialny, dominujący, uparty, leniwy nadal bywa agresywny i ma skłonności do depresji. Jednocześnie jest tak cudowny, że uwierz mi.. wszystkie inne psy są od niego mniej ładne, głupsze i do pięt mu nie dorastają. A przy tym ufa mi i rozumiemy się jakbyśmy byli jednym organizmem
Życzę Ci, żebyś z czasem nauczyła się doceniać Twoją sunię
|
|
|