To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

jokada - Pią Lip 11, 2014 22:22

To i moje :)

11 tygodniowy Tobiaszek

i maluśka (jeszcze u hodowcy - Florka

i moje ulubione zdjęcia z ostatniego wyjazdu w Góry Stołowe :)

Trzynastka - Pią Lip 11, 2014 22:45

jokada, cudni są!
Pacyfka - Sob Lip 12, 2014 12:37

A to mojego Browniaka metamorfoza :)

wilczek777 - Sob Lip 12, 2014 14:00

Pacyfka z czekolady w latte!
Nakasha - Sob Lip 12, 2014 18:06

Jakie słodziaki! :serducho:
jokada - Sob Lip 12, 2014 18:23

Pacyfka,
twój czekoladowy jest przepiękny :serducho:

Lavi - Sob Lip 12, 2014 19:06

Cudowności :serducho: Rozpłynąć się tu można z zachwytu :mrgreen:
wilczek777 - Sob Lip 12, 2014 21:34

Weekend pod znakiem piesła. Przy dobrych wiatrach będę miała jakieś foto :P
Jak to jest, że w tygodniu jak z pracy wyjść nie mogę to jest upał który topi beton a dzisiaj jak umówieni na spacer z psami, jezioro i atrakcje to LEJE DESZCZ!?!?! Mimo wszystko spacerek fantastyczny i pływania dużo i upewniłam się, że w tym psie siedzi wydra.
Namówiłam też TŻ na spacer po polach ze znajomą więc pieseł pożarł nam 6 godzin weekendu - nogi w d... mi wlazły ale happy :mrgreen:

Zawsze myślałam, że to mit ale rzeczywiście bordery są szowinistyczne! Nessie mając do wyboru kilka różnych psów wybiera zawsze bordery. Widać to było dzisiaj świetnie ponieważ towarzystwo było mieszane i Nes wybierała sobie towarzystwo sama. Pewnie ma w tym ogromny udział podobny potencjał energetyczny i styl zabawy ale widok "przyklejonych" do siebie psiaków jednej rasy jest zabawny :)

Ktoś coś takiego widział u innych piesłów? ON z ON? Spaniel z spanielem tylko? Wiadomo, że piesła bawi się z każdym ale na takich grupowych spacerach widać, że "on jest jak ja więc biegnę!".

mmarcioszka - Sob Lip 12, 2014 21:48

wilczek777, u nas dokładnie tak jest. Czarek ma kilka znajomych psów różnych ras, ale zawsze kiedy ma wybór lgie tylko do innych haszczaków i to z nimi najlepiej się bawi.
Ninek - Sob Lip 12, 2014 21:52

wilczek777, kwestia energii i sposobu zabawy ;)

Fox ma wiele cech bc (co uświadomił mi właściciel jego najlepszego kumpla, bc) i z borderami dogaduje się super. Nie przepada za ONkami, są dla niego za poważne. Ogólnie woli psy swojej wielkości albo mniejsze. Większych się boi, poza tym zazwyczaj są za wolne. Większość dużych psów, które spotykamy próbuje go delikatnie 'zdominować psychicznie' - wąchają go z góry, itp a on tego nie toleruje w żadnym stopniu więc to kolejny minus dużych ras (albo raczej osobników jakie spotykamy). Sam Fox nie jest dominujący w ogóle i żadnego przejawu dominacji nie akceptuje - do tego stopnia, że może delikwenta odganiać zębami. Psy pozytywnie nastawione momentalnie się z nim bawią, te neutralne potrafi szybko rozruszać - 90% poddaje się jego urokowi durnia ;)

Nakasha - Nie Lip 13, 2014 11:54

To kwestia stylu zabawy, wysyłanych sygnałów i reagowania na nie. :)

Większość ONków lubi bawić się "mocno" - skaczą na siebie, podgryzają się, szaleją, odbijają się od siebie, ganiają się, itp. Większość innych psów tego nie lubi. :P Boją się i uciekają lub reagują agresywnie.

Nasze psiaki nie preferują psów tej samej rasy - tylko te, które zachowują się tak samo jak one i nie boją się "siły stada". :D Nieważne, czy to inny ONek, pitbull, mastif, malamut, czy kundelek sięgający mi do kostki, itp. Jeśli ten inny pies również skacze, zaczepia, nie jest lękliwy, to można go lubić i z nim szaleć. :D

noovaa - Pon Lip 14, 2014 09:24

Nakasha, moja Lilo mimo że kurdupel, bawi się tak jak opisujesz :)

Na szczęście ma kompana, narzeczonego, którego może sponiewierać na wszystkie strony a on dalej będzie za nią szalał :)

Na szczęście też w przypadku innych psów, szczególnie mniejszych, umie przystopować ;) . Większość jej kumpli jest od niej mniejsza, więc uznała że całkiem fajną zabawą jest podbiec, zdeptać, odbić się od kumpla i wyskoczyć w górę :P ( to ta delikatniejsza zabawa ).

Nakasha - Pon Lip 14, 2014 09:28

Spacer w Tatarowcach, 5 km od nas. :)

agutka84 - Pon Lip 14, 2014 10:38

Wszystkie te Wasze pieski piękne :mrgreen:
hekatomba - Pon Lip 14, 2014 11:41

Nakasha, jakkolwiek to zabrzmi, chciałabym być Waszym psem :DD