To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. VI

Szura - Wto Sie 11, 2009 16:48

A ja to rozumiem, nie chciałabym się przed każdym mocniejszym klepnięciem psa, czy przepychaniem (lubię dość ostre zabawy) zastanawiać się, czy kręgosłup mu połamię teraz, czy też dopiero przy wspólnym turlaniu się po podłodze. Pewnie, wszystko z wyczuciem, ale nie można zaprzeczyć, że to "wyczucie" jest gdzie indziej dla Yorka, a gdzie indziej dla bulla.

EDYTA: Albo takie przeciąganie się - z bullem to zabawa! A z Bezą, Szetlandem Tess? Zaaaasnąć można...

sachma - Wto Sie 11, 2009 17:46

ok, zbieram informacje o owczarkach belgijskich - jak ktoś ma jakieś artykuły linki itd, będę wdzięczna :)
L. - Wto Sie 11, 2009 17:59

w googlane, bo musiałam zobaczyć jak to wygląda ;d
http://owczarkibelgijskie.pl/

Anonymous - Wto Sie 11, 2009 18:07

sachma, a którą odmianę byś chciała? na jutubie widziałam parę filmików o maliniakach na treningach do policji.
sachma - Wto Sie 11, 2009 18:13

L., tą stronkę akurat mam :P ale mało tam jakiś praktycznych informacji :( mam też nr PP z belgami.

Interesuje mnie Tervueren :)

Anonymous - Wto Sie 11, 2009 19:01

Szura napisał/a:
A ja to rozumiem, nie chciałabym się przed każdym mocniejszym klepnięciem psa, czy przepychaniem (lubię dość ostre zabawy) zastanawiać się, czy kręgosłup mu połamię teraz, czy też dopiero przy wspólnym turlaniu się po podłodze.

Szura, dokladnie. Ja lubie z psem sie bawic tak wlasnie jak piszesz. Klepac go, tarmosic itd. Moja ciotka miala rottwailera to dopiero byla zabawa. Targanie za to cielsko, turlanie sie, lapanie za uszy itd. itd. a pies to uwielbial. Jako male dziecko nawet go ujezdzalam :P hehe

Moj ojciec ma malego kundelka i lekko go potarmosisz a juz to to szczerzy zeby, piska itd.

Hmm jak juz bedzie blisko zakupu to chyba przejde sie na ten spacer.

Staffiki nie bardzo mi sie podobaja z wygladu. Ulozyc psa raczej potrafie. Calkiem niezle mi poszlo ostatnim razem.

A co jesli chodzi o gryzienie przedmiotow przez bulle? Jakies doswiadczenia?

LunacyFringe - Wto Sie 11, 2009 19:33

Mi się podobają charciki włoskie :D
Fauka - Wto Sie 11, 2009 19:45

sachma, ostatnio szukałaś psa mało nakręconego na zabawę z tego co pamiętam, one potrzebują dużo pracy, uwielbiają ją, poznałam fajną tervuerenkę i wybieramy się niedługo z nią na spacer ;)
Za za kilka lat chcę tollera lub bordera, typ bardziej sportowy i by Lary mógł normalnie się z psem pobawić :roll:

sachma - Wto Sie 11, 2009 20:25

Fauka, bo u mnie to się zmienia jak w kalejdoskopie :P poradzimy sobie ;) martwi mnie tylko że to pies delikatny psychicznie.. a ja do tej pory psy musiałam łamać żeby coś z nich wyciągnąć.. już szukamy dobrej szkoły.. dobre przedszkole dla psów już mamy. mamy też już klub agility do którego planujemy się zapisać i miejsce na kilka hopek i slalom. no i wreszcie mamy zgodność co do rasy! :jupi: i zgodność co do tego że kupujemy pod koniec przyszłego roku szczylka :D
Szura - Wto Sie 11, 2009 21:44

tamiska,
Cytat:
Hmm jak juz bedzie blisko zakupu to chyba przejde sie na ten spacer.

Lepiej wcześniej, niż później. ;)

Fauka - Wto Sie 11, 2009 21:52

Ja z bulli najbardziej lubię bullteriery, mają super pyski i są takie radosne. Jak mieszkalam na innej dzielnicy to taki pan miał suczkę o imieniu Zośka, jak dorwała Ajsa to tak go przegonila że biedak po krzakach się chował ze zmęczenia kiedy ona go szukała z pyskiem pełnym jego sierści :twisted:
Zawsze się ze mną tak fajnie, brutalnie witała i musiałam uważać by nie złamala mi nosa :mrgreen:

AngelsDream - Śro Sie 12, 2009 00:15

To będzie wyjąkowo głupi wpis. Ostrzegam.

Buahahahahahahha! :twisted: :twisted: :twisted:

Noga! Podniósł nogę! Kto jest mistrzem?! Baaj!

Anonymous - Śro Sie 12, 2009 08:44

Fauka napisał/a:
Zawsze się ze mną tak fajnie, brutalnie witała i musiałam uważać by nie złamala mi nosa :mrgreen:

No mi sie wlasnie takie cos podoba :P I te mordki ktore sprawiaja, ze one sa karykatura samych siebie. Jak z kreskowki :D

Fauka - Śro Sie 12, 2009 10:17

AngelsDream, gratuluję, mój zadarł w 10 miesiącu a już miałam go za homo 8)
Lama - Śro Sie 12, 2009 10:24

Moja suka zadziera odkąd skończyła rok...