To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. VI

Fauka - Pon Sie 10, 2009 10:32

W przyszłym roku chcę pojechać z Larym do sopotu w ramach wakacji ALE usłyszałam że ta wystawa jest mocno ustawiana :/ np. u labradorów od początku wiedzieli kto dostanie którą lokatę bo wystarczyło popatrzec na wystawiających albo sędzia odebrał psu lokatę i postawił psu koleżanki bo ktoś się zagapił. Czytając takie rzeczy odechciało mi się troche wystawiania na sopockiej :roll:
Szura - Pon Sie 10, 2009 10:49

A ja się pochwalę, że za trzy dni jadę na trzy-cztery dni do hodowli staffików Stawka Większa niż Życie, coby poznać osobiście tę psio-ludzką rodzinkę, abym mogła podjąć decyzję, czy rezerwować szczeniaka (krycie w październiku/listopadzie, ale wolę już teraz się zorientować co i jak). Hodowczyni bardzo sympatyczna i otwarta, zaoferowała mi nocleg i towarzystwo - ma córkę w moim wieku, już z nią rozmawiałam i tym bardziej nie mogę się doczekać, bo wydaje się, że to pokrewna dusza.

Wreszcie poznam osobiście Alfę, sukę, po której zawsze chciałam szczeniaka, niestety ostatni miot już za nią, a także jedną z piękniejszych jej córek, Aykę, która jeśli wszystko pójdzie dobrze, będzie mamą mojego psiaka. Mam trochę stresa, ale przede wszystkim jestem bardzo podekscytowana!

babyduck - Pon Sie 10, 2009 11:03

Szura, super. Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło :kciuki:
sachma - Pon Sie 10, 2009 11:17

Szura, to życzę miłej zabawy ;) stawka ma fajne psiaki :) ale ja i tak mam sentyment do wejherstaffu :P i ich białej suki :DD pierwszy staff w jakim się zakochałam :P
L. - Pon Sie 10, 2009 12:42

Fauka, w większości ras są jakieś ustawki :/ jest nawet lista sędziów do których warto jeździć, a którzy są skorumpowani. taka prywatna lista..
bo niektórzy "hodowcy" są zadziwiająco bardzo zaprzyjaźnieni z niektórymi sędziami i zadziwiająco często ich psy wygrywają pomimo tego, że obok stoją o wiele ładniejsze i o wiele lepiej spełniające wymogi wzorca..

Mangalarga - Pon Sie 10, 2009 12:49

http://www.fotosik.pl/sho...15485354929e72d - o kurczę, śniło mi się kiedyś, ze miałam dokładnie takiego doga, kropka w kropkę :shock:

http://www.fotosik.pl/sho...c790da129a8aa76 - whiiiippeeet! I do tego z niebieskim gałem :serducho: Nie wiedziałam, że bywają whippety z niebieskimi oczami.

Oli - Pon Sie 10, 2009 16:01

Mangalarga napisał/a:
Nie wiedziałam, że bywają whippety z niebieskimi oczami.
to prawdopodobnie od znaczenia jakie ma na głowie. :wink:
nezu - Pon Sie 10, 2009 16:09

Whippety są urocze. ;)
Nie wiem co miało wpływ na kolor jego oczu, ale zwracał uwagę bardzo. ;)

A co do grupy retrieverów.
Przepraszam, ale po prostu mnie nie interesują, poza tym były ich tam dziesiątki i zwyczajnie nie miałam ochoty focić każdego z osobna. Mignął mi jakiś flat, gdybym go dogoniła, pewnie miałby zdjęcie, ale uciekł z właścicielem gdzieś dalej. Tollinga dorwałam tylko tego na focie, w ogóle wrzuciłam tu wszystkie foty jakie udało mi się zrobić na tej wystawie.
Curli nie widziałam. :(

Tak samo nie fotografowałam psów bullowatych...
Tę bulliczkę obfociłam na specjalne życzenie, poza tym była najładniejsza pośród tych białych brzydali dookoła. :P

Yorki były potwornie nieprzewidywalne i niewychowane, pomeraniany szczekliwe, ogólnie starałam się unikać ringu "zabaweczek"....

Mangalarga - Pon Sie 10, 2009 16:27

Oli, możliwe.

Kurka, że też przegapiłam tą wystawę, która była u nas na początku lipca :x

Anonymous - Pon Sie 10, 2009 20:48

Basenji i whippet najboskszi :serducho:

Ja jade na wystawe do Zielonej Gory w polowie wrzesnia. Wybiera sie ktos? Mala zazwyczaj jest, ale co roku jezdzilam, w tamtym roku nei bylam i zalowalam.

agacia - Pon Sie 10, 2009 21:22

A do Wroclawia na wystawe ktos sie wybiera pod koniec wrzesnia? Ja na pewno bede jak zwykle w niedziele, bo wtedy jest wiekszosc interesujacych mnie ras.
Anonymous - Pon Sie 10, 2009 22:10

a to bedzie psio-kocia?
mozliwe ze ja bede :P

agacia - Pon Sie 10, 2009 22:16

Pod koniec wrzesnia jest tylko psia wystawa. Kocia nie wiem kiedy jest we Wroclawiu. chyba tez jakos we wrzesniu,ale na pewno nie w tym samym terminie.
Fauka - Pon Sie 10, 2009 22:18

Ja planuję być we Wrocku bo musimy zaliczyć międzynarodówkę.
Tess - Pon Sie 10, 2009 23:41

To ja też się wreszcie wypowiem po wystawie. Pomimo, że byłam na niej pełne dwa dni, a nawet przed rozpoczęciem i po zakończeniu, zupełnie nie wiem, co się na niej działo. XD Nie widziałam żadnych ringów wystawowych ani nic, krążyłam tylko pomiędzy frisbee, a agility. W jednym startowałam, w drugim oglądałam znajomych.
Dla mnie zawody mega udane, w sobotę Bez w klasyfikacji łącznej 2/14, w niedzielę 1/14. Nagrody świetne, mamy między innymi komplet Rogza, który nota bene chętnie sprzedam, jeśli ktoś jest zainteresowany. :D
Poza tym Bez poznała Sachmę, jej faceta, Nezu i Nezowego. Muszę przyznać, że Sachma i Seba zrobili na niej bardzo dobre wrażenie i w niedzielę cieszyła się do nich z daleka. :mrgreen:
Podsumowując, dotarłam do domu o 2 rano, ale stanowczo było warto!

Dziś za to poszłam z Bezą robić pracę na śladzie. Pierwszy raz w życiu, w Sopocie znajoma zrobiła mi tylko wykład teoretyczny. I, czego się nie spodziewałam, okazało się, że mój pies jednak ma nos, tylko o tym nie wiedział. XD Załapała od razu o co chodzi, szukała moich rzeczy, nawet nie wiedziałam dokładnie, gdzie leżą, a potem dotykała ich nosem, żebym wiedziała, gdzie są. To było niesamowite, przeszła moje najśmielsze oczekiwania, w obi również! :serducho: :mrgreen: