To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. VI

babyduck - Śro Lip 31, 2013 11:13

mikanek, nie wiem, to nie mój kot. Znajomy szuka.
PALATINA - Czw Sie 01, 2013 20:19

Czy ktoś ma/miał taką torbę?

http://www.zooplus.pl/sho..._kolkach/170599

Zastanawiam się, czy sobie takiej nie kupić. Plastikowy transporter mamy wieeeelki (Marchioro Aran3); na dwa koty. Do noszenia koszmarny. Ale b.wygodny na dłuższe wyjazdy samochodowe (tak go użytkujemy).
Mam też mały plastikowy transporterek, w którym przyjechał do nas Imbir jako kocię.
Niby jest ok, ale brzydki i go nie lubię. Chętnie oddałabym go bratu, który właśnie bierze sobie kota, a w jego miejsce kupiłabym wygodną torbę (taką na jednego kota, bo nie zawsze oba na raz wozimy).

A może polecanie inne torby? :>

edit

A może takie coś (to raczej na Imbira):
http://allegro.pl/profesj...3418501550.html ?

limomanka - Czw Sie 01, 2013 22:03

Przez jakiś czas używaliśmy podobnej do tej z pierwszego linku - pożyczonej od mojej przyjaciółki - była mega wygodna. Nie wiem czy są takie na 2 koty, ale kupiłabym natychmiast, bo noszenie transportera załadowanego ponad 8 kg kota (mamy Marchioro Clipper 2 - jest świetny) w wyciągniętej ręce jest ponad moje siły. A często jeżdżę z nimi autobusem :roll:
PALATINA - Czw Sie 01, 2013 22:24

Ja z dwoma kotami autobusem jeszcze nigdy nie jechałam (pewnie bym nie dała rady).
Ale z jednym się zdarza czasem (Imbira czasem po wetach ciągam).
Myślę, że mając wygodną torbę mogłabym rudzielca zabierać też na dłuższe spacerki, np. do parku, a nie tylko po osiedlu (i weekendowo na działkę). Dlatego najbardziej zależy mi na tym, żeby była odpowiednia dla Imbira (Racuch nie musi się zmieścić, choć w sumie też by było fajnie, gdyby i jego dało się w niej przewieźć).
Racuszek waży jakieś 6 kg (może niecałe). Imbir 4,5 kg.

Myślicie, żeby brać rozmiar L (tej zooplusowej torby)?
M chyba za mała?

susurrement - Pią Sie 02, 2013 12:30

kotka zaczęła mi sikać po kątach. wybiera sobie miękkie miejsca. trafi mnie coś :(
quagmire - Pią Sie 02, 2013 12:31

susurrement, istnieje możliwość, że coś ją boli?
To takie na Dafnowe.

susurrement - Pią Sie 02, 2013 12:33

quagmire, no właśnie obawiam się, że coś jej jest, bo ona jest zupełnie inna niż Toby..
spróbuję ją wcisnąć do Agaty dziś. eh.

klauduska - Pią Sie 02, 2013 15:12

www.pievamore.eu - polska wersja już działa :)

zapraszamy na naszą stronę internetową :) !

Nashi - Pią Sie 02, 2013 16:35

klauduska, tak czytam warunki zakupu - widzę, że zmiksowałaś zadatek i zaliczkę - konsultowałaś to z prawnikiem? Bo z tego co wiem to taki zapis jest sprzeczny z prawem i nieważny - albo zadatek tracony przez kupującego przy rezygnacji i zwracany w kwocie podwójnej jeśli rezygnuje sprzedający, albo zaliczka zwracana przez obie strony w takiej samej kwocie, która była wpłacana.
mmarcioszka - Pią Sie 02, 2013 16:47

klauduska, super strona :)
FaerielDeVille - Pią Sie 02, 2013 17:11

Och, a ja się ostatnio zachwycałam nad kotami tej rasy w jakiejś książce. Jak nie będę mieć maine coona to postawię na norweskiego leśnego. :wink:
klauduska - Pią Sie 02, 2013 17:30

mmarcioszka, dzięki :)

PaniCiurowa, mnie się bardziej NFO podobają :) . Jakoś dostojniejsze są dla mnie ;) No i przede wszystkim nie lubię mean look'a u MCO :P

edit:
dzisiaj zważyłam Reę kolejny raz i jest 1,5kg na plusie :D Już dosłownie kilka dn i maluszki będą na świecie :serducho:

NinaWi - Nie Sie 04, 2013 14:23

klauduska, ładna strona :)

Cytat:
dzisiaj zważyłam Reę kolejny raz i jest 1,5kg na plusie

Coś mi się wydaje, że będzie więcej niż 4 kociaczki ;)

klauduska - Nie Sie 04, 2013 14:30

NinaWi, dziękuję :)

NinaWi napisał/a:
Coś mi się wydaje, że będzie więcej niż 4 kociaczki

Założyłam się o to z L :lol: dr. Marciński podobno nigdy się nie myli, więc ja dalej mówię, że będą 4, ale L. twierdzi, że conajmniej 5. Zobaczymy już bardzo niedługo, bo Rea ma już małe rozwarcie :serducho: :mrgreen:

Devona - Pon Sie 05, 2013 10:56

PALATINA, ta torba z zooplusa jest genialna. Niestety kupiłam rozmiar M i mój chudszy kot (dłuższy i wyższy, waży ok. 4.5-5 kg) nie wchodzi do niej na długość, grubasek (prawie 8 kg) za to po upchnięciu chwilę w środku wytrzymuje. Nie używamy i próbuję sprzedać, żeby nabyć coś większego, ale raczej na ten sam model w rozmiarze L się nie zdecyduję, bo widzę wizualnie, że moim chłopakom i tak będzie ciasno.