Archiwum - Koty vol. VI
NinaWi - Pon Lip 22, 2013 19:04
Mój kot ma złe wyniki wątroby + podejrzenie cukrzycy (wczoraj miał 300, dziś 160, być może wczoraj jednak coś zjadł w nocy, stąd przekłamany wynik)+ za dużo białych krwinek+ żółtaczkę i został w szpitalu
Będą badać i nawadniać.
PALATINA - Pon Lip 22, 2013 20:37
katasza napisał/a: | Kot byl kupowany w Niemczech bo tam ciocia mieszka, tam nie ma obowiazku rozmnazania z rodowodem. |
U nas nie tak dawno też nie było obowiązku i co to zmienia?
Kupuje się rodowodowe dla bezpieczeństwa/większej pewności tego, co się kupuje/, nie z przymusu.
katasza - Pon Lip 22, 2013 21:29
Nie wiem. Nie prosilam tutaj o pojazd tylko o zdjecie. To nie ja kupilam tego kota i nie zamierzam sie z tego tlumaczyc.
klauduska - Pon Lip 22, 2013 21:29
katasza napisał/a: | Kot byl kupowany w Niemczech bo tam ciocia mieszka, tam nie ma obowiazku rozmnazania z rodowodem. |
Twierdzę dokładnie tak samo, jak PALATINA. Nauczka, że pseudo się nie wspiera, a rodowód MA znaczenie (w większości przypadków, bo i zarejestrowani źli hodowcy się przecież zdarzają).
edit:
Wystarczyło pogadać z ciotką PRZED zakupem, a nie po fakcie szukać dowodów
katasza - Pon Lip 22, 2013 21:31
No dawajcie dawajcie
Ja o tym doskonale wiem. I co to zmienia? Mam ciotke ukrzyzowac czy co?
O matko. To jest dorosly czlowiek. Wszyscy u mnie w rodzinie i wsrod znajomych wiedza jakie mam zdanie na temat pseuduchow. Ale ja za innych decyzji nie podejme i nie zamierzam latac za kazdym z rodziny.
Ja psa bede kupwoac z hodowli, inni jak chca to niech kupuja i na bazarze.
katasza - Pon Lip 22, 2013 21:34
A dowodow szukam bo okazalo sie na miescu sa nie tylko koty rozmnaza i chcemy na nia naslac (wlascicie ja chce) jakas straz dla zwierzat, no ale macie racje juz za pozno
PALATINA - Pon Lip 22, 2013 21:48
katasza,
Napisz prośbę do hodowców MCO (maile do hodowli lub post na jakimś kocim forum, pewnie są fora dla MCO). Tam prędzej dostaniesz zdjęcie.
katasza - Pon Lip 22, 2013 21:57
Juz dostalam
Babka miala tez w domu bialego owczarka niemieckiego, boston terriera, mopsice ze szczeniakami, drugi mops siedzial zamkniety w transporterze podobno tylko dlatego ze oni mieli przyjsc (no bo wiekszosc mopsow to faktycznie pogryzla by ich po nogach), dwa norweskie lesne w klatkach (kotka z mlodymi i kocur). A tego kociaka dla mojej ciotki przyniosla jej skads, tak ze nie wiadomo gdzie byl. Masakra jakas.
PALATINA - Pon Lip 22, 2013 22:01
Masakra.. Szkoda, że ciotka kupiła kota z takiego źródła, tym samym pokazując pseuduchowi, że chętny się znajdzie nawet, jeśli nie będzie urywała, że coś jest nie tak.
P.S.
A kotek może być starszy, tylko zabiedzony. Jeśli był źle żywiony, to ma prawo wyglądać na młodszego.
katasza - Pon Lip 22, 2013 22:03
Nie wiem czy uda sie cos babce zrobic, bo ciocia mowila ze zwierzeta wygladaly na zdrowe i zadbane. wogole nie bylo ich czuc w mieszkaniu (co tez dla mnie troche dziwne bo u nas przy dwoch kotach cos tam z kuwety czuc). Jesli nie ma jeszcze jakiegos pomieszczenia w piwnicy np. to raczej nic nie zdzialamy.
klauduska - Śro Lip 24, 2013 18:14
http://cat-bounce.com/
babyduck - Wto Lip 30, 2013 10:21
Znacie jakiegoś wartego polecenia kociego behawiorystę w Warszawie?
nezu - Śro Lip 31, 2013 03:31
Eti, czyli 1200 gramów kudłatego kota z ADHD...
Ten sam kot miesiąc i ponad pół kilo temu...
mikanek - Śro Lip 31, 2013 07:25
Babyduck a z czym jest problem?
susurrement - Śro Lip 31, 2013 11:05
babyduck, też Małgorzata Dziubińska w Medicavecie, jest też behawiorystą
|
|
|