Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław
jusjan11@wp.pl - Czw Maj 02, 2013 08:40
Moge przygarnać jedna samiczke na stałe
No i w Wawce teraz jestem
Mai-ah - Czw Maj 02, 2013 11:58
Czy ma ktoś na zbyciu ivermektynę/ insectin do odsprzedania? Przed chwilą rozmawiałam z panią Dorotą, po ostatnim zakropieniu jej się skończyła, pojechała do weta, ale okazało się że dziś jest zamknięte. Dzisiaj szczury powinny być zakropione
mmarcioszka - Czw Maj 02, 2013 12:00
Mai-ah, jeśli nikt nie będzie miał, to przecież we Wrocławiu jest sporo wetów, na pewno jakiś jest otwarty i Wam sprzeda.
Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:00
nimka napisał/a: |
Ninek, mogłabyś ją przejąć ewentualnie?
|
Ja mogłabym przejąć samice, ale miotu nie uśpie bo to nie na moją psychike. Zwłaszcza, że maluchy mają już kilka dni.
nimka - Czw Maj 02, 2013 14:02
Kto przejmie dziś lub jutro szczurzycę we Wrocławiu, do czasu transportu do DT w Warszawie?
Mai-ah? Dasz radę?
Mamy już nawet osobę która jej miot uśpi, tylko nie ma kto jej potem odebrać - osoby te mają koty i zero szczurów. Nawet klatki nie mają, nie mówiąc już o jakiejś wiedzy na temat szczurów.
[ Dodano: Czw Maj 02, 2013 15:02 ]
Ninek napisał/a: | nimka napisał/a: |
Ninek, mogłabyś ją przejąć ewentualnie?
|
Ja mogłabym przejąć samice, ale miotu nie uśpie bo to nie na moją psychike. Zwłaszcza, że maluchy mają już kilka dni. |
Dzięki!
Daj na pw nr tel do siebie, podam osobie która może uśpić młode.
Ok?
Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:33
Mógłby mi ktoś na pw podać dokładny adres tego sklepu?
To jest numer do osoby, u której obecnie są szczury? 791 383 338
nimka - Czw Maj 02, 2013 14:46
Ninek napisał/a: |
To jest numer do osoby, u której obecnie są szczury? 791 383 338 |
tak
Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:49
Adres już sobie znalazłam.
Jak mam jutro odbierać samiczke to pomyślałam, że od razu wpadne do sklepu i jeszcze raz sprawdze obecny stan inwentarza.
Ile ogonów teorycznie ma tam jeszcze być? Nie ogarniam tego tematu, za dużo sie tu dzieje.
Pyl - Czw Maj 02, 2013 14:55
Ninek, ale jak to ma być organizacyjnie? Dziewczynkę odbierasz ze sklepu? A nie od tej osoby z kociego forum? Zgubiłam się.
Nie wiem ile ma być tam samców.
Samiczki powinny być dwie - jedna z miotem ok. 10 dni czy coś i ta jedna, która rodziła 3 dni temu.
Możesz przy okazji obmacać tę ze starszym miotem czy nie czuć kolejnej ciąży?
Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:59
Pyl, od tamtych 'kocich ludzi' będe odbierała.
Ale jade pociągiem a sklep jest tuż obok dworca
A co z tą samicą od starszego miotu? Jest dla niej jakiś dt? Jeśli pani Dorota sie zgodzi moge zabrać ją i młode do siebie na dt.
Pyl - Czw Maj 02, 2013 15:13
Ninek, nie, dla starszego miotu nie ma. Jeśli Ci się chce i możesz to byłby "posprzątany" temat samic Tylko będzie trudno z domami dla maluchów, bo jest już dużo malców we Wrocławiu, ale to wiesz. Możemy Cię wspierać, ale jak zwykle gwarancji nikt nie daje.
No i mam jeszcze super informację - dr Ania jedzie za tydzień do Wrocławia i obiecała nam przywieźć małą
W związku z tym jest możliwość, żeby zachować małej 2 maluchy, żeby nie było kłopotów z laktacją. Transport najlepszy z możliwych, więc 14 dniowe maluchy spokojnie dadzą radę.
Alternatywą jest podanie Galastopu w małych dawkach na wstrzymanie laktacji (pewnie trzeba by dziś kupić, bo jutro, w święto będzie problem), ale to jest nieco ryzykowne ze względu na kolejną ciążę, w której mała prawdopodobnie już jest.
nimka - Czw Maj 02, 2013 15:25
No dobra, to jak chcecie zrobić?
Mam powiedzieć osobie, która zgodziła się uśpić miot że ma zostawić 2 młode? Czy nie? - na razie wie o wersji "cały miot", bo przecież do tej pory nie było żadnego chętnego który by wziął samicę z młodymi (prócz Ninek, ale to się okazało przed chwilą ). I jakiej płci/koloru? Teraz to już raczej widać... czy bez znaczenia? Albo dwa największe/najsilniejsze?
Pytanie drugie: Ninek, czy bierzesz samicę ze starszym czy z młodszym miotem, a może obie? - tzn. tą od młodszego miotu na tydzień?
Dajcie znać szybko, bo nie wiem co odpisać osobie z kociego forum. Chyba że ta osoba już do Ninek dzwoniła?
edit: Ninek, daj znać czy w takim razie możesz wziąć i samicę ze starszym miotem i tą z 3-dniowym miotem, ale po zostawieniu 2 sztuk? Czy zabrać jej wszystkie i będziesz podawać leki?
Pyl - Czw Maj 02, 2013 15:32
Dla mnie bez znaczenia - jak Ninek będzie wygodniej - czy martwić się o leki i zahamowanie laktacji (mogę na PW wysłać szczegóły od wetki) czy o dwa młode. Dla dwóch dom się w Warszawie znajdzie.
Jeśli zostają to najsilniejsze. Chętnie samiczki, bo będą mogły zostać dłużej z matką. Ale to nie krytyczne. Reszta totalnie bez znaczenia.
Nakasha - Czw Maj 02, 2013 16:19
5 panien u mnie już po zabiegach. Sterylki aborcyjne kosztowały po 80 zł, czyli za całość 400 zł. Panny dostały też p-bólowe i antybiotyk. Wybudziły się bez problemów i na razie nie żrą szwów.
Chyba już pisałam, 6-ta mała panna może nie być w ciąży, czekamy na rujkę albo brzuch. [ta zostanie u mnie, nie wraca do Wawy]
Koszt wyszedł mniejszy niż zakładany, ale dług u weta jest, więc prosimy o cegiełki! Później wrzucę skan rachunku i opis wizyty.
Ninek - Czw Maj 02, 2013 16:43
Musiałam wyjść z domu a z telefonu nie mogłam wysłać wiadomości...
Podejmuje sie wzięcia samicy ze starszym miotem na dt. Mogą u mnie pobyć troche, ale jakby był problem z ds to będe sie uśmiechała o późniejsze dt dla samczyków (od ok 10 tygodnia zaczynają mnie uczulać a szczury mieszkają ze mną w pokoju...).
Samiczke po uśpieniu miotu też moge przetrzymać ale nadal utrzymuje, że lepiej by było aby ktoś z Wrocławia ją przetrzymał, bo ja musze później dojeżdżać żeby ją na transport dostarczyć, a jakąkolwiek kase będe miała dopiero za miesiąc...
|
|
|