To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław

jusjan11@wp.pl - Czw Maj 02, 2013 08:40

Moge przygarnać jedna samiczke na stałe :P
No i w Wawce teraz jestem :)

Mai-ah - Czw Maj 02, 2013 11:58

Czy ma ktoś na zbyciu ivermektynę/ insectin do odsprzedania? Przed chwilą rozmawiałam z panią Dorotą, po ostatnim zakropieniu jej się skończyła, pojechała do weta, ale okazało się że dziś jest zamknięte. Dzisiaj szczury powinny być zakropione :/
mmarcioszka - Czw Maj 02, 2013 12:00

Mai-ah, jeśli nikt nie będzie miał, to przecież we Wrocławiu jest sporo wetów, na pewno jakiś jest otwarty i Wam sprzeda.
Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:00

nimka napisał/a:

Ninek, mogłabyś ją przejąć ewentualnie?

Ja mogłabym przejąć samice, ale miotu nie uśpie bo to nie na moją psychike. Zwłaszcza, że maluchy mają już kilka dni.

nimka - Czw Maj 02, 2013 14:02

Kto przejmie dziś lub jutro szczurzycę we Wrocławiu, do czasu transportu do DT w Warszawie?
Mai-ah? Dasz radę?

Mamy już nawet osobę która jej miot uśpi, tylko nie ma kto jej potem odebrać - osoby te mają koty i zero szczurów. Nawet klatki nie mają, nie mówiąc już o jakiejś wiedzy na temat szczurów.

[ Dodano: Czw Maj 02, 2013 15:02 ]
Ninek napisał/a:
nimka napisał/a:

Ninek, mogłabyś ją przejąć ewentualnie?

Ja mogłabym przejąć samice, ale miotu nie uśpie bo to nie na moją psychike. Zwłaszcza, że maluchy mają już kilka dni.

Dzięki!

Daj na pw nr tel do siebie, podam osobie która może uśpić młode.
Ok?

Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:33

Mógłby mi ktoś na pw podać dokładny adres tego sklepu?
To jest numer do osoby, u której obecnie są szczury? 791 383 338

nimka - Czw Maj 02, 2013 14:46

Ninek napisał/a:

To jest numer do osoby, u której obecnie są szczury? 791 383 338

tak

Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:49

Adres już sobie znalazłam.
Jak mam jutro odbierać samiczke to pomyślałam, że od razu wpadne do sklepu i jeszcze raz sprawdze obecny stan inwentarza.

Ile ogonów teorycznie ma tam jeszcze być? Nie ogarniam tego tematu, za dużo sie tu dzieje.

Pyl - Czw Maj 02, 2013 14:55

Ninek, ale jak to ma być organizacyjnie? Dziewczynkę odbierasz ze sklepu? A nie od tej osoby z kociego forum? Zgubiłam się.

Nie wiem ile ma być tam samców.
Samiczki powinny być dwie - jedna z miotem ok. 10 dni czy coś i ta jedna, która rodziła 3 dni temu.
Możesz przy okazji obmacać tę ze starszym miotem czy nie czuć kolejnej ciąży?

Ninek - Czw Maj 02, 2013 14:59

Pyl, od tamtych 'kocich ludzi' będe odbierała.
Ale jade pociągiem a sklep jest tuż obok dworca ;)

A co z tą samicą od starszego miotu? Jest dla niej jakiś dt? Jeśli pani Dorota sie zgodzi moge zabrać ją i młode do siebie na dt.

Pyl - Czw Maj 02, 2013 15:13

Ninek, nie, dla starszego miotu nie ma. Jeśli Ci się chce i możesz to byłby "posprzątany" temat samic :serducho: Tylko będzie trudno z domami dla maluchów, bo jest już dużo malców we Wrocławiu, ale to wiesz. Możemy Cię wspierać, ale jak zwykle gwarancji nikt nie daje.

No i mam jeszcze super informację - dr Ania jedzie za tydzień do Wrocławia i obiecała nam przywieźć małą :serducho:
W związku z tym jest możliwość, żeby zachować małej 2 maluchy, żeby nie było kłopotów z laktacją. Transport najlepszy z możliwych, więc 14 dniowe maluchy spokojnie dadzą radę.
Alternatywą jest podanie Galastopu w małych dawkach na wstrzymanie laktacji (pewnie trzeba by dziś kupić, bo jutro, w święto będzie problem), ale to jest nieco ryzykowne ze względu na kolejną ciążę, w której mała prawdopodobnie już jest.

nimka - Czw Maj 02, 2013 15:25

No dobra, to jak chcecie zrobić?

Mam powiedzieć osobie, która zgodziła się uśpić miot że ma zostawić 2 młode? Czy nie? - na razie wie o wersji "cały miot", bo przecież do tej pory nie było żadnego chętnego który by wziął samicę z młodymi (prócz Ninek, ale to się okazało przed chwilą ;) ). I jakiej płci/koloru? Teraz to już raczej widać... czy bez znaczenia? Albo dwa największe/najsilniejsze?

Pytanie drugie: Ninek, czy bierzesz samicę ze starszym czy z młodszym miotem, a może obie? - tzn. tą od młodszego miotu na tydzień?
Dajcie znać szybko, bo nie wiem co odpisać osobie z kociego forum. Chyba że ta osoba już do Ninek dzwoniła?

edit: Ninek, daj znać czy w takim razie możesz wziąć i samicę ze starszym miotem i tą z 3-dniowym miotem, ale po zostawieniu 2 sztuk? Czy zabrać jej wszystkie i będziesz podawać leki?

Pyl - Czw Maj 02, 2013 15:32

Dla mnie bez znaczenia - jak Ninek będzie wygodniej - czy martwić się o leki i zahamowanie laktacji (mogę na PW wysłać szczegóły od wetki) czy o dwa młode. Dla dwóch dom się w Warszawie znajdzie.
Jeśli zostają to najsilniejsze. Chętnie samiczki, bo będą mogły zostać dłużej z matką. Ale to nie krytyczne. Reszta totalnie bez znaczenia.

Nakasha - Czw Maj 02, 2013 16:19

5 panien u mnie już po zabiegach. Sterylki aborcyjne kosztowały po 80 zł, czyli za całość 400 zł. Panny dostały też p-bólowe i antybiotyk. Wybudziły się bez problemów i na razie nie żrą szwów. ;)

Chyba już pisałam, 6-ta mała panna może nie być w ciąży, czekamy na rujkę albo brzuch. [ta zostanie u mnie, nie wraca do Wawy]

Koszt wyszedł mniejszy niż zakładany, ale dług u weta jest, więc prosimy o cegiełki! Później wrzucę skan rachunku i opis wizyty.

Ninek - Czw Maj 02, 2013 16:43

Musiałam wyjść z domu a z telefonu nie mogłam wysłać wiadomości...

Podejmuje sie wzięcia samicy ze starszym miotem na dt. Mogą u mnie pobyć troche, ale jakby był problem z ds to będe sie uśmiechała o późniejsze dt dla samczyków (od ok 10 tygodnia zaczynają mnie uczulać a szczury mieszkają ze mną w pokoju...).
Samiczke po uśpieniu miotu też moge przetrzymać ale nadal utrzymuje, że lepiej by było aby ktoś z Wrocławia ją przetrzymał, bo ja musze później dojeżdżać żeby ją na transport dostarczyć, a jakąkolwiek kase będe miała dopiero za miesiąc...