To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Sugestie zmian regulaminu i funkcjonowania forum

Pyl - Pon Mar 05, 2012 15:02

Mnie przy dostępie z jednego kompa z różnych adresów IP nie wylogowuje (w odróżnieniu od forum SHSRP, tam ewidentnie jest to zależne od IP).
Ale przy logowaniu z jednej sieci przez jeden router z dwóch urządzeń wylogowuje.

tgategav - Pon Mar 05, 2012 15:08

Pyl, shsr ma włączone sprawdzanie ostatniego adresu.

smeg, ja testowalem tak:
1. zalogowalem sie u siebie na 1szym adresie ip
2. zmienilem ip zewn ( bo isp dał taką możliwość )
3. zalogowałem się na drugim kompie z nowym ip
4. wróciłem do poprzedniego ip, na pierwszym i na drugim kompie byłem nadal zalogowany.
5. zmieniłem ip na drugie, na obu kompach byłem zalogowany.

A jak na jednym kompie zalogujesz się na innej przeglądarce, to wyloguje z pierwszej?

Asmena - Pon Mar 05, 2012 19:46

smeg napisał/a:
Może łączysz się cały czas z tego samego adresu IP. Jeśli masz router w domu, to na zewnątrz sieci wszystkie Twoje urządzenia do niego podłączone są widoczne pod tym samym adresem.

W domu owszem, ale na uczelni, czy przy jakichś hotspotach nie. W komórce z kolei nie mam wi-fi, więc to nie kwestia IP.

Hanami - Wto Mar 06, 2012 13:14

Licznik u mnie nie działa.
Wysłałam już chyba trzy albo cztery posty o stałym numerze 516. A nie były to teksty w PW.

Wampiwor - Wto Mar 06, 2012 13:15

Hanami, w offtopiku nie zlicza postów, tak samo jak w paru innych działach :)
pixel - Wto Mar 06, 2012 15:11

Hanami, u mnie też :(
smeg - Śro Mar 07, 2012 19:13

tgategav napisał/a:
Pyl, shsr ma włączone sprawdzanie ostatniego adresu.

smeg, ja testowalem tak:
1. zalogowalem sie u siebie na 1szym adresie ip
2. zmienilem ip zewn ( bo isp dał taką możliwość )
3. zalogowałem się na drugim kompie z nowym ip
4. wróciłem do poprzedniego ip, na pierwszym i na drugim kompie byłem nadal zalogowany.
5. zmieniłem ip na drugie, na obu kompach byłem zalogowany.

A jak na jednym kompie zalogujesz się na innej przeglądarce, to wyloguje z pierwszej?

To nie wylogowuje od razu, bo jedna sesja logowania trochę trwa (godzinę?). Ale po pewnym czasie od zalogowania np. w telefonie, na laptopie poprzednia sesja się kończy i jestem wylogowana.

tgategav - Śro Mar 07, 2012 19:20

sesja trwa 15minut, a za automatyczne logowanie odpowiedzialne są m.in pliki cookie.
Oli - Nie Mar 25, 2012 21:09

w dziale hamaczki i grupowe zamówienia dodałabym jeszcze info o ilości tematów jakie może założyć jedna osoba. w dziale prywatnych bazarków chyba też nie ma tego uwzględnionego.
AngelsDream - Nie Mar 25, 2012 22:59

Oli, jasne, przygotujemy to i dodamy, choć grupowe zamówienia można w teorii prowadzić więcej niż jedno. Dopracujemy, poinformujemy, dzięki!
AngelsDream - Pon Lis 05, 2012 15:34

Dla większego ujednolicenia funkcjonowania tego działu proszę o wypowiadanie się w sprawie pomysłów i sugestii dla forum w tym wątku:

http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=3209

AD