Archiwum - Sugestie zmian regulaminu i funkcjonowania forum
Pyl - Pon Mar 05, 2012 15:02
Mnie przy dostępie z jednego kompa z różnych adresów IP nie wylogowuje (w odróżnieniu od forum SHSRP, tam ewidentnie jest to zależne od IP).
Ale przy logowaniu z jednej sieci przez jeden router z dwóch urządzeń wylogowuje.
tgategav - Pon Mar 05, 2012 15:08
Pyl, shsr ma włączone sprawdzanie ostatniego adresu.
smeg, ja testowalem tak:
1. zalogowalem sie u siebie na 1szym adresie ip
2. zmienilem ip zewn ( bo isp dał taką możliwość )
3. zalogowałem się na drugim kompie z nowym ip
4. wróciłem do poprzedniego ip, na pierwszym i na drugim kompie byłem nadal zalogowany.
5. zmieniłem ip na drugie, na obu kompach byłem zalogowany.
A jak na jednym kompie zalogujesz się na innej przeglądarce, to wyloguje z pierwszej?
Asmena - Pon Mar 05, 2012 19:46
smeg napisał/a: | Może łączysz się cały czas z tego samego adresu IP. Jeśli masz router w domu, to na zewnątrz sieci wszystkie Twoje urządzenia do niego podłączone są widoczne pod tym samym adresem. |
W domu owszem, ale na uczelni, czy przy jakichś hotspotach nie. W komórce z kolei nie mam wi-fi, więc to nie kwestia IP.
Hanami - Wto Mar 06, 2012 13:14
Licznik u mnie nie działa.
Wysłałam już chyba trzy albo cztery posty o stałym numerze 516. A nie były to teksty w PW.
Wampiwor - Wto Mar 06, 2012 13:15
Hanami, w offtopiku nie zlicza postów, tak samo jak w paru innych działach
pixel - Wto Mar 06, 2012 15:11
Hanami, u mnie też
smeg - Śro Mar 07, 2012 19:13
tgategav napisał/a: | Pyl, shsr ma włączone sprawdzanie ostatniego adresu.
smeg, ja testowalem tak:
1. zalogowalem sie u siebie na 1szym adresie ip
2. zmienilem ip zewn ( bo isp dał taką możliwość )
3. zalogowałem się na drugim kompie z nowym ip
4. wróciłem do poprzedniego ip, na pierwszym i na drugim kompie byłem nadal zalogowany.
5. zmieniłem ip na drugie, na obu kompach byłem zalogowany.
A jak na jednym kompie zalogujesz się na innej przeglądarce, to wyloguje z pierwszej? |
To nie wylogowuje od razu, bo jedna sesja logowania trochę trwa (godzinę?). Ale po pewnym czasie od zalogowania np. w telefonie, na laptopie poprzednia sesja się kończy i jestem wylogowana.
tgategav - Śro Mar 07, 2012 19:20
sesja trwa 15minut, a za automatyczne logowanie odpowiedzialne są m.in pliki cookie.
Oli - Nie Mar 25, 2012 21:09
w dziale hamaczki i grupowe zamówienia dodałabym jeszcze info o ilości tematów jakie może założyć jedna osoba. w dziale prywatnych bazarków chyba też nie ma tego uwzględnionego.
AngelsDream - Nie Mar 25, 2012 22:59
Oli, jasne, przygotujemy to i dodamy, choć grupowe zamówienia można w teorii prowadzić więcej niż jedno. Dopracujemy, poinformujemy, dzięki!
AngelsDream - Pon Lis 05, 2012 15:34
|
|
|