Archiwum - Psiaki XIX
agutka84 - Wto Lip 01, 2014 20:48
moniss-Także słyszałam takie opinie Sąsiad ma dwa samce tej rasy, stróże idealne bo nawet muchy nie wpuszczą , jeden starszy po obronie drugi raczej pozostawiony sam sobie . Opiekują się fajnie ich synem no ale na tym bariera nieagresywności się kończy
katasza - Wto Lip 01, 2014 21:23
Kupowal ktos karme bosch soft plus?
przyciagaja mnie te polwilgotne granulki i fajny sklad. Myslicie ze jak jest 60% swiezego miesa to w rzeczywistosci jest go o polowe mniej? Bo jesli wyjdzie 30% to jeszcze fajnie, ale mniej to juz nie za ciekawie jak na te cene.
monisss - Wto Lip 01, 2014 21:58
agutka84, najgorsze, że stróżują też w najmniej odpowiednich momentach
Wszystkie moje psy i te, które miałam pod opieką były raczej cielakami. W mocniejszych sytuacjach reagowały, ale ogólnie do ludzi były ok.
Natomiast Królewna jest inna, o ile z koloru bardziej przypomina wilka, a nie belga (poza czarną maską), to charakter typowo malinowy.
Kiedyś na spacerze zaatakowała biegacza, który był za nami dobrych kilka/kilkanaście metrów, ja go nawet nie zauważyłam. Zauważyłam brak psa przy nodze. Jak się odwróciłam ona do niego już dobiegała. Całe szczęście, że facet wiedział jak się zachować, nie sprowokował jej ruchem, po prostu zamarł. A ona tylko czekała aż się poruszy, stała napięta, gotowa do ataku. Byłam w takim szoku, że jedyne co zrobiłam, to podbiegłam i złapałam za obrożę. Do teraz dziękuję, że facet wiedział, co robić. Bo skończyłoby się to naprawdę źle dla niego.
agutka84 - Wto Lip 01, 2014 22:38
do czegoś były w końcu stworzone Taki pies ma coś zakodowane tylko nie wie co z tym zrobić dopóki nie zacznie treningów.
A wy coś trenujecie z nią czy tylko "kanapa"
wrzuć jej fotkę
monisss - Wto Lip 01, 2014 23:18
Niestety ze względu na jej wiek i stan zdrowia tylko kanapa.
agacia - Wto Lip 01, 2014 23:29
Fajna Na pierwszym zdjęciu wygląda jak kangur
Sorgen - Śro Lip 02, 2014 00:53
katasza samej karmy nie znam ale co do zawartości mięsa to szalu w niej nie ma
Mieso zawiera średnio 60-78% wody. Obstawiam że to w karmie jest bliżej tej górnej wartości bo mogą jako mięso liczyć podroby a wtedy ponad 80% wody w nich może być. Czemu Ci zależy na miękkich kulkach?
Nakasha - Śro Lip 02, 2014 09:22
monisss, piękna!
Lavi - Śro Lip 02, 2014 09:37
Moja znajoma ma malinoisa. Piękny pies, jednak energii ma tyle, że o matko. Ciągle nakręcona, po sporym wysiłku wystarczy jej 10 min na regenerację i już jest gotowa do dalszej pracy
Mam zdjęcie z ogniska jak wlazła na bele drewna i zeskakiwała z nich w dół. Komiczny to był widok, Ola mówiła, że ma to codziennie i ten pies nie umie sobie nie robić krzywdy swoimi wybrykami, dlatego też ją ubezpieczyła
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10516687_905163766182177_4303447272071335379_n.jpg
Tu maliniak siedzący na kłodach:)
katasza - Śro Lip 02, 2014 09:56
Sorgen napisał/a: | katasza samej karmy nie znam ale co do zawartości mięsa to szalu w niej nie ma
Mieso zawiera średnio 60-78% wody. Obstawiam że to w karmie jest bliżej tej górnej wartości bo mogą jako mięso liczyć podroby a wtedy ponad 80% wody w nich może być. Czemu Ci zależy na miękkich kulkach? |
ogolnie bosch to chyba niezbyt dobra karma. Ta nowa linia wydawala mi sie fajniejsza, ale myslalam ze wody w miescie jest z 30-50% to wtedy byloby calkiem ok. Jesli jest nawet do 80% to za taka cene sklad zenujacy.
Frodo jest strasznie wybrzydzajacy, zeby zjadl cala dzienna porcje (a raczej mu sie to nigdy nie zdarza) to albo musi byc naprawde baaaardzo glodny, wtedy zje sucha a jak nie to musze mu dosmaczac.
Za taka sama cene jest TOTW wiec chyba im wezme tego worek. TOTW nie jest miekki, ale wiecie moze czy jest przynajmniej tlusty?
monisss, piekna. I te uchole
Pacyfka - Śro Lip 02, 2014 10:34
katasza, Jeśli chcesz karmę z dobrym składem, w przystępnej cenie, wilgotną i smakowitą, to polecam Lukullus - Brownie da się za nią pokroić, dlatego u nas jest jako smaczki
jokada - Śro Lip 02, 2014 10:35
Lavi, o Szantrapa
po dogu można poznać
katasza - Śro Lip 02, 2014 10:51
Pacyfka napisał/a: | katasza, Jeśli chcesz karmę z dobrym składem, w przystępnej cenie, wilgotną i smakowitą, to polecam Lukullus - Brownie da się za nią pokroić, dlatego u nas jest jako smaczki |
faktycznie, cos sobie ubzduralam ze lukullus jest strasznie drogi. A teraz jeszcze promocja jest na niego w zooplusie. Chyba sie skusze.
A moglabys mi powiedziec jaka wielkosc granulek ma? Frodo woli wieksze, mlody tez raczej powinien jesc wieksze, bo male lyka bez gryzienia
edit/ znalazlam na dogo zdjecie lukullusa i niestety odpada... z tego co widze jest prasowana na zimno czy jak to sie zwie tak jak markus muhle. Chlopaki kiedys dostaly natur plus ktora wygladala tak samo i puszczaly pawie jak z fontanny.
monisss - Śro Lip 02, 2014 11:06
Dziękujemy
Wygląda jak kangur nie tylko na tym zdjęciu Ogólnie mogłabym ją wystawiać jako zwierzę egzotyczne
Malinki to piękne psy, pełne gracji i elegancji. Moja ani gracji, ani elegancji nie ma Ale ma około 9, a może 11-12 lat, więc można jej wybaczyć
A tak wyglądała jak do mnie trafiła:
Pacyfka - Śro Lip 02, 2014 12:00
katasza napisał/a: | edit/ znalazlam na dogo zdjecie lukullusa i niestety odpada... z tego co widze jest prasowana na zimno czy jak to sie zwie tak jak markus muhle. Chlopaki kiedys dostaly natur plus ktora wygladala tak samo i puszczaly pawie jak z fontanny. |
Wydaje mi się, że to raczej zależy od składu karmy, a nie wyglądu granulek.
|
|
|