Archiwum - Psiaki XIX
wilczek777 - Pon Cze 30, 2014 10:11
Zgadza się - dwa dorosłe psy Kai - suka i pies i tak w katalogu
agutka84 - Pon Cze 30, 2014 10:29
Nakasza- racja są dość małe ale hmmm ta ich zwinność i potrafią niezłe show zrobić podczas pracy Ja akurat za molosowatymi nie przepadam ale tak u kogoś popatrzeć , pogłaskać to jak najbardziej jestem na tak
wilczek777 - Pon Cze 30, 2014 11:44
Fot mam dosłownie kilka bo z roku na rok coraz bardziej się skupiam na oglądaniu niż foceniu ale jest
https://www.facebook.com/...17842615&type=1
https://www.facebook.com/...17842615&type=3
katasza - Pon Cze 30, 2014 12:52
agutka84 napisał/a: | Nakasza- racja są dość małe ale hmmm ta ich zwinność i potrafią niezłe show zrobić podczas pracy Ja akurat za molosowatymi nie przepadam ale tak u kogoś popatrzeć , pogłaskać to jak najbardziej jestem na tak |
A malina to molos?
agacia - Pon Cze 30, 2014 13:43
Duży pies nie musi od razu oznaczać molosa
Nakasha - Pon Cze 30, 2014 13:49
Ja to bym najbardziej chciała kiedyś długowłosego owczarka niemieckiego, tyle że przerośniętego, ponad 70 cm w kłębie.
Nie wszystkie duże psy to molosy.
Ninek - Pon Cze 30, 2014 14:20
Ostatnio jajko znoszę na dobermany i co? Dzisiaj u weta jednego spotkałam. Obłędny! Przepiękny, duży samiec. Uszy całe, ogon kopiowany.
Podobno strasznie niegrzeczny ale dzisiaj u weta był tak przerażony, że był aniołkiem.
agutka84 - Pon Cze 30, 2014 18:50
Maliniak to molos??? nigdy w życiu psy pasterkie grupa 1 working
katasza - Pon Cze 30, 2014 18:59
agutka84 napisał/a: | Maliniak to molos??? nigdy w życiu psy pasterkie grupa 1 working |
no ja wiem, ale tak napisalas, jakby malina byla molosem to skoro wiesz ze nei jest to nie mam pojecia skad ci sie te molosowate w poscie wziely, chyba ze cos przegapilam
Nakasha - Pon Cze 30, 2014 19:28
Kiedyś na spacerach mieliśmy świetnego rottweilera. Wielki, spokojny, potężny... Nemo go uwielbiał, bo mógł go podgryzać, a rotek nigdy się nie denerwował.
Ninek - Pon Cze 30, 2014 20:18
Mój pies, taki nienormalny
Wyniuchał swojego ulubionego kumpla BC. Nie miał prawa go widzieć a dostał korby i zaciągnął nas do niego więc poszliśmy parkiem żeby je na moment spuścić ze smyczy. Fox oczywiście zaliczył popisową głupawkę (Wiki plus deszcz więc głupawka podwójna) i ganiał po tym parku jak torpeda. Ale w parku jest fosa, na fosie rzęsa wodna a w wodzie kaczki. Dureń pomylił rzęsę z trawą i wbiegł w wodę Później pogonił lecącą kaczkę i pięknie się odwołał. Tym sposobem zaliczyliśmy drugą kąpiel w ciągu dwóch tygodni bo pies śmierdział bajorem.
agutka84 - Pon Cze 30, 2014 20:26
Katasza- pfff sorry Ja też nie wiem co mi przyszło z molosami
się zrobiło zamieszanie
babyduck - Pon Cze 30, 2014 20:49
wilczek777, czy ta entlica z seminarium ma na imię Goja?
wilczek777 - Pon Cze 30, 2014 20:59
babyduck tak
monisss - Wto Lip 01, 2014 19:25
Malinois/ owczarek belgijski to bardzo ciężki pies, niewiele ma wspólnego z obecnym charakterem ON. To zupełnie inny pies pod względem charakterologicznym. Wymaga ogromu konsekwencji, pracy i doświadczonego przewodnika. Na szczęście są mało popularne i jeszcze nie zapanowała na nie moda.
Ja jestem obecnie szczęśliwą posiadaczką belga, to zupełnie nie mój typ psa. Skupiona na człowieku bardzo, wszystko na gesty, słów nie potrzeba. Mocno stróżujący charakter, lekko dominująca w stosunku do psów, ale zupełnie nieagresywna. Mogę do domu wprowadzić absolutnie każdego psa, bez względu na płeć czy charakter. Ale Królewna zupełnie nie potrzebuje fizycznego kontaktu z człowiekiem. Przychodzi żeby ją pogłaskać może raz w tygodniu. Jak ja się uprę, to postoi jak cielę 5min, po czym delikatnie zaczyna się odsuwać i odchodzi.
Ona akurat agresji jest pozbawiona, ale poznałam kilka malinek i wszystkie miały bardzo duży problem z dominacją, która przeradzała się w agresję. To psy pracujące, zarówno umysłowo jak i fizycznie. Nie są psem dla "normalnego" człowieka. Nie zdecydowałabym się z własnej woli na młodego przedstawiciela tej rasy
|
|
|