To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro

Nisia - Czw Lis 18, 2010 12:26

Nie byłam tam, ale ferma szczurów jest chyba grubszą sprawą niz jedno pudło?
Skoro nie TOZ, nie SdZ, to co? Sanepid? I dziennikarze?

Iganezka - Czw Lis 18, 2010 12:27
Temat postu: odp
Pomyślę co się da zrobić, bo szkoda tych zwierząt
Nisia - Czw Lis 18, 2010 12:30

Iganezka, ja bym dzwoniła i pisała, gdzie się da. Może nie wszyscy zareagują, ale może choć jedna instytucja się zainteresuje? jedna instytucja może wystarczyć do rozpętania wielkiej akcji...
Skoro pani Ciebie zaprowadziła i pokazał pudła - czy możesz jeszcze raz tam pojechać i nagrać? Tylko nagrać ;)

Martuha - Czw Lis 18, 2010 12:31

Hmmm a jest jeszcze gdzieś ogłoszenie tej pani ? Mogłabym opisać to na różnych forach i wspólnie może by się udało gdzieś dotrzeć
Iganezka - Czw Lis 18, 2010 12:32
[ Komentarz dodany przez: babyduck: Czw Lis 18, 2010 12:36 ]
adres oferty dostępny u moderacji

[ Dodano: Czw Lis 18, 2010 12:46 ]
Co oznacza że adres oferty dostępny u moderacji?

Bel - Czw Lis 18, 2010 12:50

Iganezka, oznacza to,że danych nie można udostępniać bez zgody osoby,która coś oferuje ;)
Nisia - Czw Lis 18, 2010 12:56

A dla mnie to brzmi jak zapobieżenie wykorzystania adresu w niestosownym celu (tj. w celu krzywdzącym jakkolwiek same szczury). I dlatego jeśli ktoś potrzebuje adres, może zapytac u moderacji. A nie publicznie.
Martuha - Czw Lis 18, 2010 12:59

Ja już dostałam adres na PW także spokojnie ;)
Iganezka - Czw Lis 18, 2010 13:03
Temat postu: jeżeli ktoś zechce pisać na gg
można pisać do mnie a gg 2096002
babyduck - Czw Lis 18, 2010 13:58

Iganezka, umieszczanie takich ofert nawet w słusznym celu może zachęcić przypadkowe osoby do skorzystania z niej. Jeśli ktoś jest zainteresowany sprawą może zgłosić się do moderacji - wtedy udostępnimy mu link.
Iganezka - Czw Lis 18, 2010 14:32
Zrozumiałam, racja
Dori - Wto Lis 23, 2010 23:10

Iganezka, sprzedajesz szczura z pseudohodowli na gumtree?
agacia - Wto Lis 23, 2010 23:32

I to za jaką cenę. Pomijając już fakt, że zdjęcia ściągniete z jakiejś strony :roll:
Oli - Wto Lis 23, 2010 23:47

agacia napisał/a:
że zdjęcia ściągniete z jakiejś strony :roll:
nie jakiejś, tylko ostatnio wrzucanej do tematu ze szczurzymi fotami :] to jest kradzież
harpoonka - Śro Lis 24, 2010 22:31

Jak ja słyszę, czy widzę takie rzeczy to mi się dosłownie nóż w kieszeni otwiera :evil:
Czego to ludzie nie zrobią dla pieniędzy. No nie mogę!
W Anglii miałam do czynienia z taką pseudohodowlą. Nie wiedziałam jeszcze wtedy za wiele o hodowlach i nawet mam od nich szczura. Kochany jest, ale chorowity strasznie i bardzo dużo czasu zajęło mi oswojenie go.

Warunki też nie były tam najlepsze. Szczury siedziały w ciasnych klatkach, w których praktycznie nic nie było oprócz misek z jedzeniem. I szczury tej osoby mają największe wzięcie, bo są tańsze niż rodowodowe i kobieta ogłasza się jako właścicielka "renomowanej hodowli szczurów". Przeciętny człowiek nie ma pojęcia, że bierze szczurka z hodowli, która tak naprawdę jest pseudohodowlą :roll: