Archiwum - [Szczecin/Wrocław/Poznań/Warszawa] 4 szczury PILNIE na DT!
smeg - Wto Maj 22, 2012 14:03
Zmieniłam tytuł tematu, dodałam miasta do których Mai-ah oferuje transport. Bardzo proszę, aby ktoś z tych okolic wziął szczury do siebie na DT. Zagrożona ciąża i cudze szczury na głowie to nie przelewki. Sama bym się zastanawiała nad oddaniem ich gdziekolwiek w takiej sytuacji, gdybym nie była fanką gryzoni. Dzięki tymczasowi być może uda się tego uniknąć.
ezma - Wto Maj 22, 2012 16:38
dziękuje smeg !
PACZEK - Wto Maj 22, 2012 18:41
Ponieważ nie widzę tu tłumów chętnych do adopcji a sytuacja naprawdę jest poważna to jeśli ktoś pomoże w transporcie mogę dać DT lub DS w zależności od decyzji obecnej właścicielki ogonków. Myślę że była właścicielka szczurków nie chciała aby je rozdzielać.
Martini - Wto Maj 22, 2012 18:45
Jeśli ktoś do czwartku przewiezie je do Gdańska, mogę coś załatwić z transportem do Warszawy - grzecznościowo, ale da radę. Nie mogę ich wziąć ani na DS, ani na DT. Mogę pomóc w adopcjach.
smeg - Wto Maj 22, 2012 18:52
Może przesyłka konduktorska do Gdańska? Mogłabym je odebrać z dworca i przetrzymać kilka dni do czasu transportu do Wawy, a ze Szczecina jest bezpośrednie połączenie. Tylko że dobrze byłoby dogadać się z konduktorem i powiedzieć mu, że to szczury, żeby stały gdzieś w cieniu (oficjalnie jest zakaz wysyłania zwierząt konduktorką, więc trzeba byłoby bardzo ładnie prosić). No i musiałyby mieć odpowiednio duży transporter, bo nie chciałabym odebrać czterech martwych ogonów.
Noxa - Wto Maj 22, 2012 19:23
Moim zdaniem przesyłka konduktorska jest kiepskim pomysłem przy ostatnich temperaturach a pewnie będzie jeszcze cieplej...
PACZEK, wybacz ale nie orientuję się, w jakich okolicach mieszkasz? Bo jakoś kojarzę że nie jest to jakieś duże miasto... Jakby co do dokąd trzeba by szukać transportu ?
Ebia - Wto Maj 22, 2012 19:34
Noxa, jeśli będą jechać do PACZKA, to można szukać do Łodzi. Ja dalej mogłabym dać transport bliżej Piotrkowa samochodem, a może nawet do samego Piotrkowa podjadę busem, jeśli będzie trzeba
PACZEK - Wto Maj 22, 2012 19:35
Noxa, Tak masz rację to niezbyt duża miejscowość pomiędzy Radomskiem a Piotrkowem. Ogonki mogę odebrać z Piotrkowa, Radomska,Koluszek i ewentualnie z Łodzi.
ezma - Wto Maj 22, 2012 19:46
Przesyłka konduktorska? Nie widzę tego.. Nawet bym nie chciała, szczurki musiałyby się okropnie męczyć Sama mogłabym je dowieźć do Koszalina bądź Poznania ...
ezma - Wto Maj 22, 2012 19:50
Jednego szczurka weźmie moja znajoma, która ma już szczurki. Nie chciałam ich rozdzielać, ale może tak będzie łatwiej. Weźmie czarno-białego kapturka.
Został husky, mały czarny i ten drugi kapturek ...
Ebia - Wto Maj 22, 2012 20:00
ezma, wklej miniaturki z fotosika do pierwszego postu, bo link do zdjęć jest słabo widoczny. Spróbuj też coś napisać o każdym ze szczurków, to często zachęca do adopcji. Może komuś wpadną w oko
ezma - Wto Maj 22, 2012 20:10
nie wiem jak je wkleić
EDIT: juz sobie poradzilam
ziew - Wto Maj 22, 2012 20:12
Hej, widzę że sytuacja podbramkowa. Mógłbym wziąć chłopaków, ale są problemy. Jestem z Krakowa i nie mam możliwości zorganizowania transportu. Mam dziewczyny, więc tylko opcja DT. No i klatkę mam w kategorii "chomiczówek" dość dużą (nasze w niej nie mieszkają), ale jednak za małą na dłuższe zamieszkanie dwóch dorosłych i jednego malucha. Gdyby jednak nie było innego wyjścia i dało się przeskoczyć problemy logistyczne, to DT.
Noxa - Wto Maj 22, 2012 20:49
Mai-ah, ezma, mam nadzieję że nie będziecie złe za to że pozwoliłam sobie zaktualizować i jednocześnie podbić ogłoszenie o chłopakach na orgach i SPSie? (;
mata - Wto Maj 22, 2012 21:02
ja ze swojej strony mam jeszcze jedną propozycję - jeśli PACZEK jest 100% zdecydowany dać ogonom DT/DS, macie transport do Poznania (Mai-ah) i znalazłby się w Poznaniu ktoś, kto przetrzymałby ogony przez kilka dni, to na początku czerwca (najprawdopodobniej gdzieś w okolicach 3-4.06) mój mąż będzie jechał samochodem z Poznania przez Piotrków (bo mówimy o Piotrkowie Trybunalskim, rozumiem?) i tam mógłby je odebrać PACZEK (ale musiałby się stawić o konkretnie umówionej porze, bo mąż będzie w Piotrkowie przejazdem!).
PACZEK, a gdzie ty dokładnie mieszkasz? możesz mi na pw podrzucić, jeśli nie chcesz na forum podawać bo może dało by radę podwieźć ci ogony jeszcze bliżej, jeśli twoja miejscowość okaże się mężowi po drodze
my niestety nie możemy przetrzymać ogonów u siebie, też jestem w ciąży no i mamy koty...
|
|
|