Archiwum - Psiaki XIX
wilczek777 - Sob Cze 28, 2014 09:21
Ninek prawda Na wystawach często widać na rękach właścicieli charciki włoskie, samojedy albo dobermany
No właśnie nie dużo BC!!! Zgłoszonych było aż 7 nie-borderów! To mega dużo
Sorgen z tego względu właśnie ja lubię psy z "naturalnym" włosem który chroni od zimna. I tak zawsze okrutnie martwię się o swojego psa to kolejne zmartwienie pt. "a może mu zimno?" by mnie przerosło Kocham zimę całym sercem i bardzo chcę żeby mój psiak podzielał tą miłość a nie trząsł się na progu domu
klauduska - Sob Cze 28, 2014 09:35
wilczek777 napisał/a: | samojedy |
z tą kupą futra jeszcze chcą się tulić do ludzi?
wilczek777 - Sob Cze 28, 2014 20:23
klauduska o dziwo za każdym razem trafiam na jakieś przytulaśne samojedy - żar z nieba się leje a te przyklejone o.0
No i trafiłam na zagwozdkę bo ekipa Niemców miała dwa dziwne psy - chyba "pierwotniaki" ale nie miałam zielonego pojecia co to takiego... spać nie będę przez to mogła.
Ogólnie wystawa udana, pełno psiaków - widać na ringach jakie rasy cieszą się popularnością (yorki o dziwo znikają) oczywiście ringi retrieverów pełne cukierkowych goldenów i beczkowatych labików. W końcu zobaczyłam nieco więcej flatów moich ukochanych Z roku na rok husky co raz mniej mi się podobają (przez te 10 lat mega zmiana wg. mnie).
Swoją drogą jak forumowe szczeniaczki? Gdzie PALATINA i pewien wymarzony Astronomiczny szczeniaczek ?
Lavi - Sob Cze 28, 2014 21:42
wilczek777, ja dalej czekam na zdjęcia
Jedyne, jakim dysponuje to te przy cycu razem z rodzeństwem:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/p480x480/10407064_580991382018273_4623286379639646368_n.jpg?oh=18aece9a4254b4501b5bbea19d71c908&oe=541AA65B&__gda__=1412172006_5b9480f6167643e7400c12679ebfa3ee
Hodowczyni teraz nie ma kompletnie czasu i pisała mi, że już niedługo będą zdjęcia. Liczę, że pokażą się w ten weekend
Ach, zapomniałam dodać, że mój maluch to ten pierwszy od lewej Tuż przy pysku mamy <3
wilczek777 - Sob Cze 28, 2014 21:47
Liczę, liczę i liczę... 1 boy +3 girls = 4 a szczeniaków przecie 5
Twojego widać od razu bo goła dupka
A my may na przedszkolu klona Nessie! Mały ozzinek do nas dołączył - włochata urocza kulka 10 tygodni! Sama słodycz!
Lavi - Sob Cze 28, 2014 21:52
wilczek777, babka się walnęła:D W opisie przy zdjęciu jest już pięć szczeniaków podanych:D
agacia - Sob Cze 28, 2014 22:23
wilczek777, husky mam od 97 roku i też widzę tą zmianę na gorsze. Teraz już nie ma takich psów jak kiedyś. Porównując dzisiejsze husky wystawowe z moją pierwszą suką mam wrażenie że są coraz mniejsze, chociaż już trochę bardziej proporcjonalne niż kilka lat temu gdy królowały pieski bardzo puchate i z krótkimi łapami. Azja była w starym czeskim typie i taki najbardziej mi się podoba, a że w hodowlach takich już nie ma, to husky mam i będę miała z adopcji. Rasowy z papierami pies będzie za kilka lat, ale z zupełnie innej bajki
wilczek777 - Sob Cze 28, 2014 23:20
agacia ja pamiętam te czasy jak na parkingu wystawy kotłowały się setki szczeniaków na sprzedaż oczywiście "po rodzicach z papierem" za 400zł heh. Wtedy na ringu były jeszcze proporcjonalne silne psy a teraz takie jakieś - ładne są nie to, że jakieś paskudztwo ale straciły na wyrazie bardzo. Nie umiem ubrać w słowa tej różnicy ale takich husky w jakich się zakochałam parę lat temu już nie ma. Nawet malamuty jakieś takie średnie. Zazwyczaj leciałam zanurzyć się w ich futrze i popatrzeć jak "lokomotywy północy" prężą mięśnie na ringu a tu... kwadratowe, samo futro na całym ciele (zero kryzy czy coś - po prostu misiek zarośnięty i pysk wystaje).
Nakasha - Nie Cze 29, 2014 06:58
wilczek777, ja wczoraj widziałam 2 czarne flat coated retrievery Były wspaniałe
Nasza tymczaska Wiedźma ma minimalny podszerstek (właściwie go nie ma) i trzęsie się z zimna. Moje psiaki przy -20 C zasuwają w lesie, jakby w ogóle nie czuły zimna.
Lavi, mój Zbyszek jest zakochany w corgi. Śliczne psiaki.
Ninek - Nie Cze 29, 2014 10:06
Te 'nowe husky' są brzydkie. Ja widuje tylko takie małe, chude wypłosze. Zwalałam to na fakt, że u mnie w mieście to zwyczajne kundle za 300zł ale pooglądałam teraz zdjęcia rodowodowych i też nie zachwycają. Szkoda, kiedyś mi się wizualnie podobały.
Coraz bardziej zakochuję się w dobermanach. I o ile jestem przeciwniczką kopiowania (ogólnie ze względów humanitarnych ale wiele ras zwyczajnie mi się nie podoba kopiowanych) tak ta rasa w wersji kopiowanej wygląda obłędnie.
Szkoda, że pewnie nigdy nie będę mogła takiego mieć
katasza - Nie Cze 29, 2014 10:44
Ninek napisał/a: | Ja się zakochuje głównie w chorowitych psach Buldożki, bullterriery.
No i dobermany, która na szczęście są dość zdrowe.
I co pies to inna kategoria pod względem wszystkiego |
Zdrowe dobermany? Gdzie takie znalazlas?
Devona, wlasciciele musieli robic cos zle. Pies mogl miec malo zajec ruchowo-umyslowych , lek separacyjny. Itd
Sorgen - Nie Cze 29, 2014 10:53
Eee nie przesadzaj doby wcale jakieś chorowite nie są. Rasa mi sie szalenie podobała w wersji kopiowanej, ewentualnie z calymi uszami. Niestety hodowcy maja zakaz w dupie i w przeciwieństwie do hodowcow bokserów czy rotkow nie pracują nad ladnym uchem calym i fajnym ogonem. Doby najgorzej sobie radzą z zakazem, sędziowie na wystawach maja zakaz w nosie bo na ringu mada mlodych psów z kopiowanym wszystkim. Przez to pewnie dlugo dlugo nie będę brala doba pod uwagę.
Ninek - Nie Cze 29, 2014 12:25
katasza napisał/a: | Ninek napisał/a: | Ja się zakochuje głównie w chorowitych psach Buldożki, bullterriery.
No i dobermany, która na szczęście są dość zdrowe.
I co pies to inna kategoria pod względem wszystkiego |
Zdrowe dobermany? Gdzie takie znalazlas?
|
Każda rasa choruje ale akurat ta jest dość dobra w tej kwestii.
Ja tej rasy raczej nie w ogóle nie będę mogła wziąć pod uwagę. Chyba, że wymienię chłopa Bo mój psów nie lubi (lubi poszczególne egzemplarze ale to nie oznacza, że miałby zamiar cokolwiek z psem robić, poza wysikaniem od czasu do czasu) a przy tego typu rasach potrzebna jest współpraca wszystkich domowników i chociaż minimum wysiłku włożone w ułożenie go.
Ebia - Nie Cze 29, 2014 12:58
Ło matko matko.. Zakochałam się w ogarze polskim.. Czytam o jego charakterze i to jest to.. Aktywny, ale nie za bardzo.. Czujny, ale nie agresywny.. Szkoda tylko, że nie są większe..
I odkryłam też polskie gończe.. Ło jejuniu.. Charakterem bardzo dla mnie
Ech.. może kiedyś
aleksandrossa - Nie Cze 29, 2014 13:47
A ja po raz kolejny pochwalę się filmikiem z pudelsonem
https://www.youtube.com/w...E2Ap-I0Kfu8_PVg
A co, trzeba pokazywać ludziom że nie są one takie beee
|
|
|