Archiwum - Koty vol. VI
PALATINA - Wto Cze 25, 2013 12:06
Ninek,
Ja się przyzwyczaiłam, że on takie kupy robi i nawet mi to nie przeszkadza (poddałam się w kwestii szukania przyczyny).
A teraz akurat się nam poprzednia karma skończyła, więc uznałam, że czas się zastosować do rad prof. Lechowskiego i spróbować z z/d.
Gdyby on się źle czuł, to byłoby to bardzo frustrujące. Ale czuje się świetnie. Nawet mi przytył za bardzo i staram się go odchudzić (wyrosła mu paskudna poduszka tłuszczu na brzuchu, a to mały, drobny kot i bardzo się rzuca w oczy. Bardziej niż u masywniejszego Racuszka, który poduchę ma mniejszą!).
Devona - Wto Cze 25, 2013 15:11
PALATINA, wiem, że nie chcesz barfa, ale naprawdę polecam spróbować z wołowiną, to taki rodzaj mięsa, który może pomóc. Kot może być uczulony na niektóre węglowodany albo dodatki do gotowych karm (barwniki, konserwanty), wtedy żadna nie będzie odpowiednia. Wołowina wpływa 'utwardzająco' na kocie kupy, w sensie, że robią się bardziej zbite (nie powoduje zaparć). Jeśli się przyjmie, to naprawdę bardzo łatwo przygotować przepis w oparciu o samą wołowinę lub z jej przewagą, mogę nawet od ręki taki podać, z niewielkim dodatkiem skrzydeł kurzych i podrobów.
PALATINA - Wto Cze 25, 2013 15:28
Devona,
Mogę ją wprowadzić jako pierwszą, ale za 11 tygodni dopiero.
Chyba, że kupy się nie unormują do tego czasu, wtedy niczego nie będę prowokacyjnie wprowadzać i wrócę do 'zwykłych' karm.
nezu - Wto Cze 25, 2013 23:15
Wujek Michał był dziś z aparatem. :}
Ninek - Wto Cze 25, 2013 23:16
nezu, ale masz piękną kotałkę!
nezu - Wto Cze 25, 2013 23:20
Imię też już ma, ze względu na moją słabość do Pożyczalskich od dziś jest Arietta, Arietka, Ari, Eti. Do woli. ;p
mmarcioszka - Wto Cze 25, 2013 23:21
Wcale Ci się nie dziwię, że ją zostawiłaś u siebie
klauduska - Śro Cze 26, 2013 08:41
nezu, słodziak
PALATINA - Śro Cze 26, 2013 09:01
Urocza!
unicorn - Śro Cze 26, 2013 17:22
Uwielbiam takie koty.
limomanka - Czw Cze 27, 2013 01:05
Pamiętam jeszcze jak Solo był taki maleńki - kiedy to kocisko tak urosło?
Mój kochany wypłosz.
A teraz Jaśnie Panicz.
mmarcioszka - Czw Cze 27, 2013 01:43
Z czerwoną kokardką
PALATINA - Czw Cze 27, 2013 11:01
limomanka,
Jak się błyszczy!
Moi panowie:
I kot moich rodziców, Koton (niegdyś Kubełkiem zwany).
Devona - Czw Cze 27, 2013 11:09
PALATINA, przypomnij mi, u kogo szelki dla kotów zamawiasz .
PALATINA - Czw Cze 27, 2013 11:15
Devona,
U Taks z dogomanii (te, które ma Imbir na zdjęciach) albo https://www.facebook.com/ohmypetpl/photos_stream .
|
|
|