O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro
quagmire - Wto Wrz 28, 2010 11:40
Szczególnie, że po drugim pokoleniu to można już wszystko wiedzieć.
Irytuje mnie to strasznie
baradwys - Wto Wrz 28, 2010 11:44
po raz kolejny zgłaszam
agacia - Wto Wrz 28, 2010 12:14
ciekawe czy chociaz te 2miesieczne młode ma porozdzielane płciami
Anka. - Wto Wrz 28, 2010 18:29
paranoja, no ale jest popyt , jest podaż...
Bel - Nie Paź 03, 2010 23:54
Ehh.. Pan jest terrarystą.. w każdej aukcji widnieje napis,że rodzice są z linii bez wad genetycznych.. to jakim cudem urodził się szczurek bez oczu?Przykre
http://allegro.onet.pl/sz...1257495116.html
quagmire - Pon Paź 04, 2010 00:09
No to ja nic już nie rozumiem
Jest terrarystą, ale nie odda na karmę, rozmnaża jak popadnie, ale niepełnosprawnemu maluchowi poświęcił więcej uwagi. O co mu w ogóle chodzi w tej hodowli?
greenfreak - Pon Paź 04, 2010 00:16
Też nie pojmuję, ale może skoro pisze, że chce sprawdzić nabywcę, to uda się komuś z forum zabrać szczurka od niego za darmo? Biedny maluch, niby wzrok nie taki ważny, ale jednak, czort wie, jak z jego dalszym zdrowiem...
baradwys - Pon Paź 04, 2010 08:57
Jeśli nie wykształciły Mu się oczy to znaczy, że ma coś nie tak z układem nerwowym (jeśli dobrze pamiętam to właśnie tak tłumaczyła mi to wetka w przypadku Lary) i szczurek będzie prawdopodobnie potrzebował stałej opieki wet.
Jest "odrzutem" więc tak jak moja Lara nie nadaje się do skarmienia czy sprzedaży. Koleś może i ma karmówkę ale serce również.
Azi - Śro Paź 06, 2010 11:49
believe_86 napisał/a: | Jest terrarystą, ale nie odda na karmę, rozmnaża jak popadnie, ale niepełnosprawnemu maluchowi poświęcił więcej uwagi. O co mu w ogóle chodzi w tej hodowli? |
a ja go "rozumiem". Poświęcił w "wiecej" uwagi, czyli zapewne poświęcił mu jakąkolwiek uwagę. Troszczył się o niego i zwyczajnie nie jest to już dla niego karmówka, a "Niko" i nie chce, aby młody skończył w paszczy węża. Jak dla mnie zrozumiały, ludzki odruch.
co do czystości linii - info o tym nie widzę. Zresztą... samiec ma już ponad 5 tyg, powinien być i tak oddzielony od matki. No ale. Nie ma też wspomniane czy maluch stracił wzrok, czy urodził sie ślepy.
baradwys - Śro Paź 06, 2010 11:50
Azi, urodził się z niewykształconymi gałkami, samiec jest oddzielony od matki.
Iskrunia - Czw Paź 07, 2010 11:05
http://allegro.pl/szczur-...1260950747.html szok SFINKSY??? ta osoba totalnie nie ma pojęcia co sprzedaje i jeszcze pisze głupoty typu że lepiej żeby szczurek goły był z innymi bo będzie mu cieplej a to że jest zwierzęciem stadnym i potrzebuje kompana to już zapomniał dodać
Sysa - Czw Paź 07, 2010 11:11
Lepiej taki argument niż żaden... Zawsze to o tyle dobrze, że większa szansa na stadne życie tych szczurów...
A w mej kochanej sieci zoologicznej z kolei jako "rasowe fuzzy" sprzedają double rexy...
quagmire - Czw Paź 07, 2010 11:30
A widzieliście to: http://allegro.pl/szczur-...1263434714.html
szczurek husky ze specjalistycznej hodowli ,,Arctic Rat"
idealny material na reproduktora mogacego stanowic podwaliny nowej hodowli
baradwys - Czw Paź 07, 2010 11:33
quagmire, to bierz, założymy hodowlę
Sysa - Czw Paź 07, 2010 11:34
No, no, za tą cenę to chyba z genami niesmiertelności haszczur
|
|
|