Archiwum - Sugestie zmian regulaminu i funkcjonowania forum
Anonymous - Śro Sty 25, 2012 16:48
Layla napisał/a: | w ankietach bierze udział strasznie mało osób | dlatego warto zrobić nie ankietę a temat gdzie każdy będzie mógł napisać kogo widzi w moderacji. Jeśli mają być wybory, to od podstaw i z możliwością jak najszerszego wyboru, czyli spośród wszystkich userów.
marla, niekoniecznie. Z tego co wiem jest kilka osób zainteresowanych mt tyle, że nie w takiej postaci jak teraz. Nie chcą dołączać do tego co jest.
Kasik, dzięki za sprostowanie.
nezu - Śro Sty 25, 2012 23:06
Osobiście nie mogłam wziąć udziału w ankiecie, byłam w trakcie przeprowadzki i czas miałam na organizację wszystkiego, a nie ślęczenie na forum.
Tak więc wynikiem ostatecznym proszę się nie sugerować, choć mniemam, że modteam podskoczył z radości, że nie wzięlam w tym udziału.
<dopisek>
To co pisze Viss przemawia do mnie jakoś bardziej niż ankiety, może zwiększyć liczbę głosujących.
Martini - Śro Sty 25, 2012 23:21
Chyba dzieliłam się refleksją dotyczącą ostatniej ankiety z Epkee na PW - gorszy moment w roku naprawdę ciężko wybrać: okres przed Świętami - 2 stycznia, czy jakoś tak. Wiele osób wyjeżdża i ma ograniczony dostęp do netu, wiele pod koniec roku ma zapierdziel w pracy, dla wielu z powodów rodzinnych jest to gorący okres. Po prostu.
A poza tym - myślę, że wielu użytkowników nie interesuje, jak działa forum, kto je moderuje i czym się w tym moderowaniu kieruje. Po prostu przychodzą sobie pogadać o szczurkach i tyle.
Kasik - Śro Sty 25, 2012 23:23
nezu napisał/a: | To co pisze Viss przemawia do mnie jakoś bardziej niż ankiety, może zwiększyć liczbę głosujących. |
Ale znowu będzie problem pt. "ja nie chcę publicznie"...
Martini - Śro Sty 25, 2012 23:25
Kasik napisał/a: | Ale znowu będzie problem pt. "ja nie chcę publicznie"... |
I będą niekończące się dyskusje:)
magnes - Śro Sty 25, 2012 23:28
nezu napisał/a: | Osobiście nie mogłam wziąć udziału w ankiecie, byłam w trakcie przeprowadzki i czas miałam na organizację wszystkiego, a nie ślęczenie na forum.
Tak więc wynikiem ostatecznym proszę się nie sugerować, choć mniemam, że modteam podskoczył z radości, że nie wzięlam w tym udziału. | Sądzę, że takie uwagi są zbędne, nie sądzę by ktokolwiek cieszył się z powodu Twojej nieobecności i by miała znaczący wpływ na wyniki ankiety. Niestety zawsze ktoś nie będzie mógł wziąć w niej udziału z różnych przyczyn losowych. Nie ma możliwości ustalenia dat dogodnych dla wszystkich użytkowników, a termin wybraliśmy właśnie licząc na większą frekwencję. Im więcej osób zagłosuje tym bardziej miarodajne są wyniki.
? pisałam równocześnie z Martini. Pomyśleliśmy, że własnie w święta ludzie mają więcej czasu i wejdą choć na chwilę na forum. Możliwe, że nasze założenia były błędne.
Oli - Śro Sty 25, 2012 23:31
magnes napisał/a: | a termin wybraliśmy właśnie licząc na większą frekwencję | ale Martini słusznie ukazała, że był to najgorszy z możliwych momentów
Martini - Śro Sty 25, 2012 23:35
Przyznaję bez bicia, że nie wypełniłam Miałam szczery zamiar, ale takie natężenie różnych spraw, że po prostu wyleciało mi to z głowy, a potem dzielnie postanowiłam się sprężyć ostatniego dnia - wchodzę wieczorkiem, a tam info, że już zamknięte. No wzburzenie w mojej głowie, co to za pomysł, żeby zamykać ankietę po południu???
Anonymous - Czw Sty 26, 2012 09:39
Kasik napisał/a: | Ale znowu będzie problem pt. "ja nie chcę publicznie"... | na to jest jedna odpowiedź, jak publicznie możesz narzekac na konkretnych modów, to miej także odwagę publicznie głosowac na konkretne osoby. To jest kwestia odpowiedzialności za swoje słowa i czyny a także swoje wybory.
Asmena - Czw Sty 26, 2012 10:12
A czy to głosowanie musi być publiczne? Nie można też zrobić w formie ankiety?
Bel - Czw Sty 26, 2012 10:24
a co szkodzi publiczne? no chyba nikt nie powinien się obrażać? takie anonimowe są bez sensu. Z kilku różnych IP można głosować więc jaki to ma sens? a tak przynajmniej będzie wiadomo, że i my uczciwie do tego podchodzimy i moderacja.
Asmena - Czw Sty 26, 2012 11:13
Bel, mi to różnicy nie robi, ale komuś może tak. Ale w sumie racja z tym IP, więc chyba po prostu ci, którzy chcą anonimowo, będą musieli zrezygnować.
pszczoła - Czw Sty 26, 2012 11:15
Bel napisał/a: | Z kilku różnych IP można głosować więc jaki to ma sens? |
ale to jest przecież niezgodne z regulaminem. Ktoś będzie zakładał nowe konta żeby zagłosować? Nie sądzę
edit/
sorry, nie pomyślałam że ankiety są na innej stronie niż forum
Bel - Czw Sty 26, 2012 13:18
pszczółka napisał/a: | ale to jest przecież niezgodne z regulaminem. Ktoś będzie zakładał nowe konta żeby zagłosować? Nie sądzę | a ja już jestem w stanie we wszystko uwierzyć.
Anonymous - Czw Lut 02, 2012 09:33
Minął tydzień. Na coś czekacie?
|
|
|