Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław
Akiś - Czw Kwi 25, 2013 15:06
Unipaks, to jak w końcu z tymi transporterami? Moje ogoniaste będą jechać w którymś z tych co proponowałaś, czy co innego?
Coś na rodzaj transportera na dworcu mój chłopak będzie miał, więc ciężarne mogą zostać w tym w czym zostaną przywiezione.
Pyl - Czw Kwi 25, 2013 16:22
Licho, jakiego rozmiaru są te Twoje transportery?
unipaks - Czw Kwi 25, 2013 16:31
AKIŚ, myślimy z Pyl, że 3 Paczkowe samiczki i 2 samiczki dla Trzynastki wejdą w jeden kosz, ten od Niny (mam nadzieję, że przejęcie go uda się zgrać), a Twoje 3 i 4 Nakashowe pojadą w drugim koszu,.
Matka i małe w osobnym i samce dla Paczka również w osobnym
Mai-ah - Czw Kwi 25, 2013 17:30
unipaks, to o której w niedzielę? Żebyśmy obie po 3 samiczki dla PACZKA nie wzięły I w niedzielę jeszcze ten stadion muszę ogarnąć z niebieską dla Siouxsie, bo mecz jednak w niedzielę będzie a nie sobotę, tylko jeszcze nie ma info o której właśnie - i o której odjeżdża pociąg z Wrocławia?
notabene w sobotę jadę do Opola, do Opola nie trzeba czegoś wieźć?
unipaks - Czw Kwi 25, 2013 17:45
Ja dla Paczka nie biorę Pociąg odjeżdża o 15.35
PW
Mai-ah - Czw Kwi 25, 2013 18:00
Dobra to ja lecę ogarniać jakieś pojemniki, bo mam 1 dla chłopaków a wyszło, ze potrzebuję 3. Chyba że jest jakaś nadwyżka?
Edit: Dobra, lecę, jak się okaże, że jest nadwyżka to te co dzisiaj ogarnę i tak się przydadzą jak swoje tymczasy będę wydawać.
Edit: pojemniczki są, małe bo małe ale skoro moich 5 w porywach do 6 bab potrafi wcisnąć się do jednego sputnika to maluchy jakoś dadzą radę. W sumie jeśli Ebia zgodzi się komuś je wcisnąć z Wrocławia na wystawie w Łodzi a ktoś z Wrocławia zgodzi się mi je odwieźć to byłoby super - będę miała w czym moje tymczasy wydawać. Jeśli się to nie uda to trudno.
Pyl - Sob Kwi 27, 2013 01:56
Hop, hop, czy coś więcej wiadomo?
Bo dla mnie zostaje niejasne czy Trzynastka bierze szczury i czy i jak je odbiera oraz czy ma transporter na odbiór z dworca w Łodzi.
Poza tym mam w miarę jasność co do szczegółów:
Torba "warszawska":
mamusia z małymi dla Pyl
- transporter aladino large (jest we Wrocławiu u maris),
- dostarcza na dworzec maris,
- odbiera w Warszawie Starsza Pani / Pyl
4 zaciążone samice dla Nakashy + albinoska i 2 młode samiczki dla Akiś
- koszyk piknikowy Unipaks,
- dostarcza na dworzec Unipaks,
- odbiera w Warszawie Starsza Pani / Pyl i chłopak Akiś (posiada transporter)
- wymaga przeładunku w Warszawie (do rozważenia odbiór przez Akiś w poniedziałek wieczorem w PulsVecie - nie będzie ryzyka przepakowywania szczurów na dworcu)
Torba "łódzka":
2 samce dla Paczka
- pojemnik od Mai-ah
- dostarcza na dworzec Mai-ah
- odbiera w Łodzi Ebia
3 samice dla Paczka + 2 samice dla Trzynastki (czy jadą?!?) - tu w ogóle mało wiem
- koszyk piknikowy Ninek (Unipaks, coś się udało przechwycić?) lub transporter Licho (jaki rozmiar?)?
- paczkowe dostarcza Mai-ah (zakładam, że ma w czym), trzynastkowe Unipaks (przeładunek na dworcu?)
- paczkowe odbiera Ebia, trzynastkowe Trzynastka? (przeładunek na dworcu?) - czy Trzynastka ma transporter?
I na wszelki wypadek powtarzam godziny transportu:
Wrocław Główny odjazd 15.35 - Łódź Kaliska przyjazd 20.19, odjazd 21.21, Warszawa Centralna przyjazd 23.20.
I przy okazji mam złą wiadomość - niestety mimo całej baterii leków (antybiotyk, steryd, kroplówki z dokarmianiem) i troskliwej opieki mariska stan tej rocznej, chorej albinoski znacznie się dziś pogorszył i maris pojechała z nią w ostatnią podróż Weci uprzedzali, że ma marne szanse, ale jakoś wierzyłam, że jednak da radę
Sky, można usunąć jej zdjęcie z wątku adopcyjnego
/Edit
Aktualizacja wg danych Dori.
Dori - Sob Kwi 27, 2013 02:19
Pyl, Paczek bierze tych, na kogo się deklarował, dwóch samczyków, trzy samiczki.
Odbiera je ode mnie Ebia.
Jak mi zostaną dwa transportery, to ja się spokojnie załaduję do pociągu
Nic kompletnie nie wiem, co zdecydowała Trzynastka.
Pyl - Sob Kwi 27, 2013 03:05
Dori, to zaktualizowałam mój wpis informacjami od Ciebie.
Trzynastka, pilnie prosimy o informacje. Od tego zależy czy i jaki transporter będą załatwiać dziewczyny we Wrocławiu. I czy w ogóle mają brać dla Ciebie szczury.
Dori - Sob Kwi 27, 2013 03:32
Pyl, oki, dzięki
Gdyby coś się zmieniło, poproszę sms. Wybywam z domu, nie będzie mnie na forum, a dzwoniącego telefonu mogę nie usłyszeć.
Wczoraj rozmawiałam z kobitką z okolic Koluszek, była zainteresowana czarną samiczką, pozwoliłam sobie podać namiary do unipaks, ale skoro sytuacja się nie zmieniła to chyba nie było już wolnych czarnych dziewczynek.
Pyl - Sob Kwi 27, 2013 03:33
Dori, OK
unipaks - Sob Kwi 27, 2013 08:34
Skoro Trzynastka nie potwierdza (do piątku miała dać znać), to w takim razie do Łodzi jadą 3 samiczki dla Paczka + 1 dla Ajli.
Trzynastka, w razie czego Ajli będzie 9 maja wziąć dla Ciebie do Łodzi te dwie samiczki, jeśli jeszcze jakieś będą
Z kosza piknikowego od Niny raczej nici, jedyna koleżanka która dojeżdża z Brzegu, teraz miała wolne, a konduktorką wołali od dziewczyny za dużo. W razie, jakby jakoś dała radę, to będzie, ale wolę się nastawić, że te 4 samiczki pojadą w transporterze od Licho, jeśli jest dostatecznie duży i uniemożliwiający ucieczkę. Swojego wolałabym się nie wyzbywać, jak jest zapas.
Licho, możesz mi na PW dać numer? Wysłałam PW w sprawie tego transportera
A może ktoś ma numer Licho i dałby mi na PW lub sms, bo nie wiem, kiedy ona będzie na forum.
Za jakieś pół godziny wybywam, będę po południu - mogłabym zahaczyć do Licho po transporter jadąc lub wracając
AngelsDream - Sob Kwi 27, 2013 09:59
Cytat: | W imieniu moderacji chciałabym poinformować, że w związku z naruszeniem regulaminu forum i wykorzystaniem PW w celu dalszego prowokowania oraz obrażania użytkowniczki anyk1, w dniu dzisiejszym użytkownikowi PACZEK zostaje zablokowana możliwość wysyłania wiadomości prywatnych.
Osobom, które chciałyby się z PACZKIEM skontaktować, polecamy kontakt mailowy.
Blokada potrwa trzy miesiące, zostanie zdjęta 27 lipca.
AD |
Sytuacja w ogóle nie miała związku z adopcjami wrocławskich szczurów. Niestety PACZEK najwyraźniej nie wziął pod uwagę, że jego zachowanie, a raczej jego konsekwencje, mogą utrudnić mu z Wami kontakt. Przykro mi. Wklejam ogłoszenie tutaj, żeby osoby zainteresowane zostały poinformowane. Wszelkie odnoszące się do tego wpisy, komentujące lub prowokujące niepotrzebną dyskusję, zostaną usunięte.
Nakasha - Sob Kwi 27, 2013 13:23
Kochani.
Znalazłam transport Warszawa - Białystok dla tych 4 samiczek. Jest tylko jeden problem.
Poszukuję kogoś, kto 1 maja o godzinie 5:30 rano dostarczy transporter z dziewczynkami do polskiegobusa - przystanek merto wilanowska. Córka mojej kociej znajomej będzie jechać do domu, ale właśnie o tej niebotycznej godzinie...
Czy znajdzie się ktoś, kto się poświęci o tej okropnej, niemożliwej godzinie i podrzuci jej samiczki?....
Nie wiem, kiedy znalazłby się inny transport... 4 potrzebujęce panny i ja będziemy tej osobie dozgonnie wdzięczni!
[ Dodano: Sob Kwi 27, 2013 18:09 ]
Znalazła się osoba, która je zawiezie. Dziękuję wszystkim za odzew.
Starsza Pani - Sob Kwi 27, 2013 19:02
Nakasha napisał/a: | Kochani.
Znalazłam transport Warszawa - Białystok dla tych 4 samiczek. Jest tylko jeden problem.
Poszukuję kogoś, kto 1 maja o godzinie 5:30 rano dostarczy transporter z dziewczynkami do polskiegobusa - przystanek merto wilanowska. Córka mojej kociej znajomej będzie jechać do domu, ale właśnie o tej niebotycznej godzinie...
Czy znajdzie się ktoś, kto się poświęci o tej okropnej, niemożliwej godzinie i podrzuci jej samiczki?....
Nie wiem, kiedy znalazłby się inny transport... 4 potrzebujęce panny i ja będziemy tej osobie dozgonnie wdzięczni!
[ Dodano: Sob Kwi 27, 2013 18:09Znalazła się osoba, która je zawiezie. Dziękuję wszystkim za odzew. ] |
W Polskim Busie nie wolno przewozić zwierząt - czy przewoźniczka ma jakieś doświadczenie w przemycie? Nie chciałabym, żeby przewoźniczka + zwierzaki zostały wystawione w lesie. Ja mogę poczekać na odjazd busa, żeby sprawdzić, czy panny się zabrały.
|
|
|