To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław

Akiś - Czw Kwi 25, 2013 15:06

Unipaks, to jak w końcu z tymi transporterami? Moje ogoniaste będą jechać w którymś z tych co proponowałaś, czy co innego?

Coś na rodzaj transportera na dworcu mój chłopak będzie miał, więc ciężarne mogą zostać w tym w czym zostaną przywiezione.

Pyl - Czw Kwi 25, 2013 16:22

Licho, jakiego rozmiaru są te Twoje transportery?
unipaks - Czw Kwi 25, 2013 16:31

AKIŚ, myślimy z Pyl, że 3 Paczkowe samiczki i 2 samiczki dla Trzynastki wejdą w jeden kosz, ten od Niny (mam nadzieję, że przejęcie go uda się zgrać), a Twoje 3 i 4 Nakashowe pojadą w drugim koszu,.
Matka i małe w osobnym i samce dla Paczka również w osobnym

Mai-ah - Czw Kwi 25, 2013 17:30

unipaks, to o której w niedzielę? Żebyśmy obie po 3 samiczki dla PACZKA nie wzięły :D I w niedzielę jeszcze ten stadion muszę ogarnąć z niebieską dla Siouxsie, bo mecz jednak w niedzielę będzie a nie sobotę, tylko jeszcze nie ma info o której :/ właśnie - i o której odjeżdża pociąg z Wrocławia?

notabene w sobotę jadę do Opola, do Opola nie trzeba czegoś wieźć?

unipaks - Czw Kwi 25, 2013 17:45

Ja dla Paczka nie biorę :P Pociąg odjeżdża o 15.35
PW

Mai-ah - Czw Kwi 25, 2013 18:00

Dobra to ja lecę ogarniać jakieś pojemniki, bo mam 1 dla chłopaków a wyszło, ze potrzebuję 3. Chyba że jest jakaś nadwyżka?

Edit: Dobra, lecę, jak się okaże, że jest nadwyżka to te co dzisiaj ogarnę i tak się przydadzą jak swoje tymczasy będę wydawać.

Edit: pojemniczki są, małe bo małe ale skoro moich 5 w porywach do 6 bab potrafi wcisnąć się do jednego sputnika to maluchy jakoś dadzą radę. W sumie jeśli Ebia zgodzi się komuś je wcisnąć z Wrocławia na wystawie w Łodzi a ktoś z Wrocławia zgodzi się mi je odwieźć to byłoby super - będę miała w czym moje tymczasy wydawać. Jeśli się to nie uda to trudno.

Pyl - Sob Kwi 27, 2013 01:56

Hop, hop, czy coś więcej wiadomo?

Bo dla mnie zostaje niejasne czy Trzynastka bierze szczury i czy i jak je odbiera oraz czy ma transporter na odbiór z dworca w Łodzi.

Poza tym mam w miarę jasność co do szczegółów:

Torba "warszawska":
:lapa: mamusia z małymi dla Pyl
- transporter aladino large (jest we Wrocławiu u maris),
- dostarcza na dworzec maris,
- odbiera w Warszawie Starsza Pani / Pyl
:lapa: 4 zaciążone samice dla Nakashy + albinoska i 2 młode samiczki dla Akiś
- koszyk piknikowy Unipaks,
- dostarcza na dworzec Unipaks,
- odbiera w Warszawie Starsza Pani / Pyl i chłopak Akiś (posiada transporter)
- wymaga przeładunku w Warszawie (do rozważenia odbiór przez Akiś w poniedziałek wieczorem w PulsVecie - nie będzie ryzyka przepakowywania szczurów na dworcu)

Torba "łódzka":
:lapa: 2 samce dla Paczka
- pojemnik od Mai-ah
- dostarcza na dworzec Mai-ah
- odbiera w Łodzi Ebia
:lapa: 3 samice dla Paczka + 2 samice dla Trzynastki (czy jadą?!?) - tu w ogóle mało wiem
- koszyk piknikowy Ninek (Unipaks, coś się udało przechwycić?) lub transporter Licho (jaki rozmiar?)?
- paczkowe dostarcza Mai-ah (zakładam, że ma w czym), trzynastkowe Unipaks (przeładunek na dworcu?)
- paczkowe odbiera Ebia, trzynastkowe Trzynastka? (przeładunek na dworcu?) - czy Trzynastka ma transporter?

I na wszelki wypadek powtarzam godziny transportu:
Wrocław Główny odjazd 15.35 - Łódź Kaliska przyjazd 20.19, odjazd 21.21, Warszawa Centralna przyjazd 23.20.

I przy okazji mam złą wiadomość - niestety mimo całej baterii leków (antybiotyk, steryd, kroplówki z dokarmianiem) i troskliwej opieki mariska stan tej rocznej, chorej albinoski znacznie się dziś pogorszył i maris pojechała z nią w ostatnią podróż :( Weci uprzedzali, że ma marne szanse, ale jakoś wierzyłam, że jednak da radę :|
Sky, można usunąć jej zdjęcie z wątku adopcyjnego :(

/Edit
Aktualizacja wg danych Dori.

Dori - Sob Kwi 27, 2013 02:19

Pyl, Paczek bierze tych, na kogo się deklarował, dwóch samczyków, trzy samiczki.
Odbiera je ode mnie Ebia.
Jak mi zostaną dwa transportery, to ja się spokojnie załaduję do pociągu ;-)

Nic kompletnie nie wiem, co zdecydowała Trzynastka.

Pyl - Sob Kwi 27, 2013 03:05

Dori, to zaktualizowałam mój wpis informacjami od Ciebie.

Trzynastka, pilnie prosimy o informacje. Od tego zależy czy i jaki transporter będą załatwiać dziewczyny we Wrocławiu. I czy w ogóle mają brać dla Ciebie szczury.

Dori - Sob Kwi 27, 2013 03:32

Pyl, oki, dzięki :-)
Gdyby coś się zmieniło, poproszę sms. Wybywam z domu, nie będzie mnie na forum, a dzwoniącego telefonu mogę nie usłyszeć.

Wczoraj rozmawiałam z kobitką z okolic Koluszek, była zainteresowana czarną samiczką, pozwoliłam sobie podać namiary do unipaks, ale skoro sytuacja się nie zmieniła to chyba nie było już wolnych czarnych dziewczynek.

Pyl - Sob Kwi 27, 2013 03:33

Dori, OK :)
unipaks - Sob Kwi 27, 2013 08:34

Skoro Trzynastka nie potwierdza (do piątku miała dać znać), to w takim razie do Łodzi jadą 3 samiczki dla Paczka + 1 dla Ajli.

Trzynastka, w razie czego Ajli będzie 9 maja wziąć dla Ciebie do Łodzi te dwie samiczki, jeśli jeszcze jakieś będą

Z kosza piknikowego od Niny raczej nici, jedyna koleżanka która dojeżdża z Brzegu, teraz miała wolne, a konduktorką wołali od dziewczyny za dużo. W razie, jakby jakoś dała radę, to będzie, ale wolę się nastawić, że te 4 samiczki pojadą w transporterze od Licho, jeśli jest dostatecznie duży i uniemożliwiający ucieczkę. Swojego wolałabym się nie wyzbywać, jak jest zapas.
Licho, możesz mi na PW dać numer? Wysłałam PW w sprawie tego transportera
A może ktoś ma numer Licho i dałby mi na PW lub sms, bo nie wiem, kiedy ona będzie na forum.
Za jakieś pół godziny wybywam, będę po południu - mogłabym zahaczyć do Licho po transporter jadąc lub wracając

AngelsDream - Sob Kwi 27, 2013 09:59

Cytat:
W imieniu moderacji chciałabym poinformować, że w związku z naruszeniem regulaminu forum i wykorzystaniem PW w celu dalszego prowokowania oraz obrażania użytkowniczki anyk1, w dniu dzisiejszym użytkownikowi PACZEK zostaje zablokowana możliwość wysyłania wiadomości prywatnych.

Osobom, które chciałyby się z PACZKIEM skontaktować, polecamy kontakt mailowy.

Blokada potrwa trzy miesiące, zostanie zdjęta 27 lipca.

AD

Sytuacja w ogóle nie miała związku z adopcjami wrocławskich szczurów. Niestety PACZEK najwyraźniej nie wziął pod uwagę, że jego zachowanie, a raczej jego konsekwencje, mogą utrudnić mu z Wami kontakt. Przykro mi. Wklejam ogłoszenie tutaj, żeby osoby zainteresowane zostały poinformowane. Wszelkie odnoszące się do tego wpisy, komentujące lub prowokujące niepotrzebną dyskusję, zostaną usunięte.

Nakasha - Sob Kwi 27, 2013 13:23

Kochani.

Znalazłam transport Warszawa - Białystok dla tych 4 samiczek. Jest tylko jeden problem.

Poszukuję kogoś, kto 1 maja o godzinie 5:30 rano dostarczy transporter z dziewczynkami do polskiegobusa - przystanek merto wilanowska. Córka mojej kociej znajomej będzie jechać do domu, ale właśnie o tej niebotycznej godzinie...

Czy znajdzie się ktoś, kto się poświęci o tej okropnej, niemożliwej godzinie i podrzuci jej samiczki?....

Nie wiem, kiedy znalazłby się inny transport... 4 potrzebujęce panny i ja będziemy tej osobie dozgonnie wdzięczni!

[ Dodano: Sob Kwi 27, 2013 18:09 ]
Znalazła się osoba, która je zawiezie. :) Dziękuję wszystkim za odzew. :)

Starsza Pani - Sob Kwi 27, 2013 19:02

Nakasha napisał/a:
Kochani.

Znalazłam transport Warszawa - Białystok dla tych 4 samiczek. Jest tylko jeden problem.

Poszukuję kogoś, kto 1 maja o godzinie 5:30 rano dostarczy transporter z dziewczynkami do polskiegobusa - przystanek merto wilanowska. Córka mojej kociej znajomej będzie jechać do domu, ale właśnie o tej niebotycznej godzinie...

Czy znajdzie się ktoś, kto się poświęci o tej okropnej, niemożliwej godzinie i podrzuci jej samiczki?....

Nie wiem, kiedy znalazłby się inny transport... 4 potrzebujęce panny i ja będziemy tej osobie dozgonnie wdzięczni!

[ Dodano: Sob Kwi 27, 2013 18:09Znalazła się osoba, która je zawiezie. :) Dziękuję wszystkim za odzew. :) ]

W Polskim Busie nie wolno przewozić zwierząt - czy przewoźniczka ma jakieś doświadczenie w przemycie? Nie chciałabym, żeby przewoźniczka + zwierzaki zostały wystawione w lesie. Ja mogę poczekać na odjazd busa, żeby sprawdzić, czy panny się zabrały.