Archiwum - Koty vol. VI
klauduska - Pią Cze 14, 2013 13:09
L., chciałabym umieć wyczytać czemu Rea [już nie znacząc nigdzie] dalej sika nam na jedynie biały dywanik przyklopowy w łazience Kolor widocznie nie odpowiada, bo czerwony w czasie znaczenia, też obsikiwała, a teraz jej nie przeszkadza [ufff].
PALATINA, nie wszystkie rasy [i osobniki danej rasy] potrzebują kontaktu z ludźmi.
Rea śpi na mnie i ciągle koło mnie, a Tora nigdy na nas, tylko koło nas (ale dając się miziać i od razu traktora załączając], no chyba, że jest 5 rano i wtedy włącza się jej lizanie nas po wszystkim na całego, mruczenie i ugniatanie.
PALATINA - Pią Cze 14, 2013 13:11
klauduska napisał/a: | PALATINA, nie wszystkie rasy [i osobniki danej rasy] potrzebują kontaktu z ludźmi. |
Zdaję sobie z tego sprawę.
Ale ja bardzo potrzebowałam tego kontaktu i dopóki Imbir mi go nie dał (sam z siebie - widocznie on też potrzebuje ), to usiłowałam "wymusić" go na Racuszku (a on nie lubi i już!).
klauduska - Pią Cze 14, 2013 13:13
PALATINA, doskonale to rozumiem, bo ja wolę bardziej kontaktowe koty [patrz moja dachówka Socia i nasza Rea], niż takie, które pociapciasz, ale wolą być obok. Ja najchętniej cała bym spała obłożona kotami
Prawie 2 tyg od krycia. Cała chodzę. Ja chcę JUŻ wiedzieć nooo
Devona - Pią Cze 14, 2013 13:37
Gizmo też sika na dywanik w łazience, dlatego zamykamy drzwi, chociaż lubi siedzieć w wannie i wcześniej mu pozwalałam bez problemów. Zaczął jakiś czas temu. Jak nie ma dywanika, to nie sika , oprócz dwóch akcji z ostrym zapaleniem pęcherza. Wtedy chodził do łazienki i zostawiał krople moczu w wannie lub zaraz obok, ale nie na dywaniku. W każdym razie u nas kolor czy rodzaj nie ma znaczenia. Jeśli łazienka jest odpowiednio długo otwarta, to na pewno tam pójdzie, zrobi, a później ładnie dywanik zwinie . To pewnie odreagowanie stresów (mniejszych lub większych), bo pierwszy raz tak zrobił, jak do byłej współlokatorki przyjechała w odwiedziny rodzina, przeważnie sami rodzice się zjawiali, ale tym razem zabrali taką nieco wredną babcię, która wszystko zaczęła przestawiać i poprawiać, sprawdzać, czy mamy kurz na ramach okien, czy szyby umyte itp. Rozwinęła też ten zasikany przez kota dywanik, więc nie od razu się zorientowałam z istniejącej niespodzianki, dopiero jak nadepnęłam na morką plamę .
klauduska - Pią Cze 14, 2013 14:36
Moje dziewczyny i ja
PALATINA - Pią Cze 14, 2013 14:40
klauduska,
Każda z Was piękna!
mmarcioszka - Pią Cze 14, 2013 16:29
A Socia gdzie ?
Off-Topic: | Śliczna sukienka |
klauduska - Pią Cze 14, 2013 18:10
PALATINA, dziękujemy
mmarcioszka, jest i Socia
Off-Topic: | dziękuję kupiłam za całe 20zł na jakimś targu ciuchów |
mmarcioszka - Pią Cze 14, 2013 21:05
Niezmiennie Socia jest moją faworytą, mimo że wszystkie śliczne
susurrement - Pią Cze 14, 2013 23:47
klauduska, piękne koty i piękna Ty
klauduska - Sob Cze 15, 2013 07:28
mmarcioszka, moją też Ale ciii
susurrement, dziękujemy
mikanek - Śro Cze 19, 2013 18:54
i my się dopisujemy do grona zakoconych
Mefciula
limomanka - Śro Cze 19, 2013 20:32
mikanek, przepiękna
nimka - Śro Cze 19, 2013 21:15
mikanek napisał/a: | i my się dopisujemy do grona zakoconych |
a od kiedy?
uwielbiam bure koty
ale żadnego burego nie mam
w zasadzie dlatego, że żadnego z moich kotów specjalnie nie wybierałam
same się napatoczyły...
mikanek - Śro Cze 19, 2013 21:19
Od 28.05
Zobaczyłam ogłoszenie Mefki na alloszczurze i się zakochałam Nie obchodziło mnie czy biała, szara czy w cętki...nie mogłam oderwać się od jej oczu...Następnego dnia Wuwuna mi ją przywiozła i wierzyć mi się nie chce, że to dopiero 3 tygodnie. Mefcik szybko się zadomowiła, nabrała śmiałości, zechciała wreszcie wygłupiać się, polować na pluszaki. Weszła w naszą rodzinę, jakby była tu od zawsze...ze szczurami w zgodzie, z królikiem wielka miłość
|
|
|