To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. VI

klauduska - Pią Cze 14, 2013 13:09

L., chciałabym umieć wyczytać czemu Rea [już nie znacząc nigdzie] dalej sika nam na jedynie biały dywanik przyklopowy w łazience :lol: Kolor widocznie nie odpowiada, bo czerwony w czasie znaczenia, też obsikiwała, a teraz jej nie przeszkadza [ufff].

PALATINA, nie wszystkie rasy [i osobniki danej rasy] potrzebują kontaktu z ludźmi.
Rea śpi na mnie i ciągle koło mnie, a Tora nigdy na nas, tylko koło nas (ale dając się miziać i od razu traktora załączając], no chyba, że jest 5 rano i wtedy włącza się jej lizanie nas po wszystkim na całego, mruczenie i ugniatanie.

PALATINA - Pią Cze 14, 2013 13:11

klauduska napisał/a:
PALATINA, nie wszystkie rasy [i osobniki danej rasy] potrzebują kontaktu z ludźmi.

Zdaję sobie z tego sprawę. ;)
Ale ja bardzo potrzebowałam tego kontaktu i dopóki Imbir mi go nie dał (sam z siebie - widocznie on też potrzebuje :D ), to usiłowałam "wymusić" go na Racuszku (a on nie lubi i już!).

klauduska - Pią Cze 14, 2013 13:13

PALATINA, doskonale to rozumiem, bo ja wolę bardziej kontaktowe koty [patrz moja dachówka Socia i nasza Rea], niż takie, które pociapciasz, ale wolą być obok. Ja najchętniej cała bym spała obłożona kotami :lol:

Prawie 2 tyg od krycia. Cała chodzę. Ja chcę JUŻ wiedzieć nooo ;(

Devona - Pią Cze 14, 2013 13:37

Gizmo też sika na dywanik w łazience, dlatego zamykamy drzwi, chociaż lubi siedzieć w wannie i wcześniej mu pozwalałam bez problemów. Zaczął jakiś czas temu. Jak nie ma dywanika, to nie sika :twisted: , oprócz dwóch akcji z ostrym zapaleniem pęcherza. Wtedy chodził do łazienki i zostawiał krople moczu w wannie lub zaraz obok, ale nie na dywaniku. W każdym razie u nas kolor czy rodzaj nie ma znaczenia. Jeśli łazienka jest odpowiednio długo otwarta, to na pewno tam pójdzie, zrobi, a później ładnie dywanik zwinie :P . To pewnie odreagowanie stresów (mniejszych lub większych), bo pierwszy raz tak zrobił, jak do byłej współlokatorki przyjechała w odwiedziny rodzina, przeważnie sami rodzice się zjawiali, ale tym razem zabrali taką nieco wredną babcię, która wszystko zaczęła przestawiać i poprawiać, sprawdzać, czy mamy kurz na ramach okien, czy szyby umyte itp. Rozwinęła też ten zasikany przez kota dywanik, więc nie od razu się zorientowałam z istniejącej niespodzianki, dopiero jak nadepnęłam na morką plamę :lol: .
klauduska - Pią Cze 14, 2013 14:36

Moje dziewczyny i ja :mrgreen:

PALATINA - Pią Cze 14, 2013 14:40

klauduska,
Każda z Was piękna! :serducho: :serducho: :serducho:

mmarcioszka - Pią Cze 14, 2013 16:29

A Socia gdzie :( ?

Off-Topic:
Śliczna sukienka :serducho:

klauduska - Pią Cze 14, 2013 18:10

PALATINA, dziękujemy :oops:

mmarcioszka, jest i Socia :mrgreen:

Off-Topic:
dziękuję :) kupiłam za całe 20zł na jakimś targu ciuchów :mrgreen:

mmarcioszka - Pią Cze 14, 2013 21:05

Niezmiennie Socia jest moją faworytą, mimo że wszystkie śliczne :serducho: :serducho:
susurrement - Pią Cze 14, 2013 23:47

klauduska, piękne koty i piękna Ty :serce:
klauduska - Sob Cze 15, 2013 07:28

mmarcioszka, moją też :mrgreen: Ale ciii ;)

susurrement, dziękujemy :oops: :serducho:

mikanek - Śro Cze 19, 2013 18:54

i my się dopisujemy do grona zakoconych :mrgreen:

Mefciula

limomanka - Śro Cze 19, 2013 20:32

mikanek, przepiękna :serducho: :serducho:
nimka - Śro Cze 19, 2013 21:15

mikanek napisał/a:
i my się dopisujemy do grona zakoconych :mrgreen:

a od kiedy? :)

uwielbiam bure koty :serducho:
ale żadnego burego nie mam :twisted:
w zasadzie dlatego, że żadnego z moich kotów specjalnie nie wybierałam :roll:
same się napatoczyły...

mikanek - Śro Cze 19, 2013 21:19

Od 28.05 :wink:

Zobaczyłam ogłoszenie Mefki na alloszczurze i się zakochałam :lol: Nie obchodziło mnie czy biała, szara czy w cętki...nie mogłam oderwać się od jej oczu...Następnego dnia Wuwuna mi ją przywiozła i wierzyć mi się nie chce, że to dopiero 3 tygodnie. Mefcik szybko się zadomowiła, nabrała śmiałości, zechciała wreszcie wygłupiać się, polować na pluszaki. Weszła w naszą rodzinę, jakby była tu od zawsze...ze szczurami w zgodzie, z królikiem wielka miłość :lol: