To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław

Pyl - Wto Kwi 23, 2013 23:21

Sky, dzięki :kwiatek:

Jakby co to możesz matkę bez oczka wraz z małymi usunąć z tamtego wątku - ma już DT, będzie miała osobny wątek jak już odkarmi kogo trzeba. Jeśli oczywiście chcesz, bo wiem, że nie ma szans na stałą aktualność wątku.

Sky - Wto Kwi 23, 2013 23:37

Nie ma sprawy, już wycięłam jej zdjęcie. Aktualizacja jest zawsze możliwa, tylko zanim bym pozbierała do kupy informację z tylu postów i źródeł... :P
Pyl - Śro Kwi 24, 2013 00:02

Sky, jeszcze raz dzięki :)
Akiś - Śro Kwi 24, 2013 06:46

unipaks napisał/a:
Akiś, czy ktoś odbiera te trzy samiczki dla Ciebie, czy jest dla nich transporter? W razie czego mogę pożyczyć Aladino medium albo kosz piknikowy plastikowy na parę szczurków, odebrać i przekazać Dori na transport
Na samiczki dla Nakashy Starsza Pani wysyła transporter do Wrocka, ale z tymi trzema "Twoimi", i z dwójeczką dla Trzymastki (jeśli aktualne) to nie wiem - i czy ktoś się już zobowiązał, że je przekaże na dworzec?

Mój chłopak odbierze te "moje". Każda rzecz nadająca się jako transporter się przyda

unipaks - Śro Kwi 24, 2013 06:48

Wezmę więc :)
Czekam jeszcze na odpowiedź od Trzymastki

Akiś - Śro Kwi 24, 2013 07:11

Tzn weźmie je z dworca w Warszawie.
Dori - Śro Kwi 24, 2013 08:25

O ile to możliwe, chciałabym mieć maksymalnie trzy transporterki - oddzielny na samce do Łodzi i o ile się orientuję, to ze dwa na samiczki.
Pyl - Śro Kwi 24, 2013 08:33

Dori, obawiam się, że matka w ciąży i z małymi raczej nie powinna być łączona z innymi. Przynajmniej taką mam prośbę.
Akiś - Śro Kwi 24, 2013 08:39

Nie jestem pewna czy wyjdą wtedy trzy transportery. Możliwe, że cztery
unipaks - Śro Kwi 24, 2013 09:03

Musiałyby do jednego transportera pójść: 4 dorosłe potencjalnie zaciążone dla Nakashy, 3 dla Akiś (albinoska 4 miesięczna + dwie spokojne młode) oraz 2 nieagresywne dla Trzynastki, wiek obojętny. Czyli razem 9 samic. Nie wiem, czy się uda i w czym mogłyby się zmieścić...
Trzynastka jeszcze nie potwierdziła, czy podtrzymuje i co z odbiorem w Łodzi

Bel - Śro Kwi 24, 2013 09:07

bierzcie pod uwagę, że Dori jedzie pociągiem nie samochodem więc już 3 transportery do noszenia plus swoje bagaże to przegięcie ;)
katkanna - Śro Kwi 24, 2013 09:23

unipaks napisał/a:
Musiałyby do jednego transportera pójść: 4 dorosłe potencjalnie zaciążone dla Nakashy, 3 dla Akiś (albinoska 4 miesięczna + dwie spokojne młode) oraz 2 nieagresywne dla Trzynastki, wiek obojętny. Czyli razem 9 samic. Nie wiem, czy się uda i w czym mogłyby się zmieścić...

Ile z tych dziewczyn jedzie na DS? Zaktualizowałabym FB...

Dori - Śro Kwi 24, 2013 09:24

Niestety samochodu się nie dorobiłam :P
Ja z bagaży tylko swój plecak, niemalże pusty, więc źle nie będzie ;-)
Nawet jak wyjdą 4 transportery to spoko. Jakby się dało zapakować je po dwa w większe torby, to też byłoby dobrze :-)

BTW o ile pamiętam, miałam wieźć dwóch chłopaków dla Paczka, póki co nie kontaktował się ze mną.

Ebia - Śro Kwi 24, 2013 09:26

Bel, jeśli znajdą się życzliwe osoby, to najlepiej byłoby pomóc zanieść Dori wszystko do samego pociągu i na miejscu w W-wie również jej pomóc, sama dziewczyna nie udźwignie.. a i w pociągu ludzie będą się burzyć chociażby na miejsce i ewentualny zapach

EDIT:
Jeśli osoby z Łodzi nie będą mogły w niedzielę o danej godzinie odebrać ogonów od Dori z dworca, to mogę pomóc w odbiorze i przetrzymaniu kilka godzin, ew. 2-3 dni. Do dyspozycji mam transporterek i plastikowe pudełko z Leroy Merlin - zamykane, z dziurkami w suficie. W transporterze i pudełku zmieszczą się po 3 ogony (4 na duży ścisk)

Dori - Śro Kwi 24, 2013 09:46

Ebia, może nie będzie tragicznie z zapachem :P Wszak ani ciepło nie będzie, a podróż rozbita jest na dwie tury, więc są szanse, że przedział nie przesiąknie szczurem ;)
Sprawdzałam zestawienia, ale nie ma wagonów, w którym można przewozić rower/większy bagaż. Ewentualnie część bagaży zostanie w korytarzu.

To raczej nie są pociągi, w których jest duża frekwencja, no i mimo majowego weekendu nie jadą docelowo w atrakcyjne miejsca, więc mam nadzieję, że sobie poradzimy ;)