Archiwum - Sugestie zmian regulaminu i funkcjonowania forum
tgategav - Pon Sty 23, 2012 16:22
Oli, czyli dlatego wpierw dajemy po warnie, a dopiero w ostateczności leci banan w twarz
Oli - Pon Sty 23, 2012 16:22
babyduck napisał/a: | Nie minął nawet okres próbny (moim zdaniem 3 miesiące to za krótko), więc może do dyskusji o nowych modach powinniśmy wrócić za jakiś czas? | ale dlaczego, skoro ja np. już teraz widzę, że są niedociągnięcia, że wybrane osoby się nie nadają i sobie nie poradzą z nastawieniem jakie mają teraz.
[ Dodano: Pon Sty 23, 2012 16:23 ]
tgategav napisał/a: | Oli, czyli dlatego wpierw dajemy po warnie, a dopiero w ostateczności leci banan w twarz | niektórym co najwyżej skórką od banana rzucacie, o co były pretensje przy mojej osobie
susurrement - Pon Sty 23, 2012 16:26
Oli, nastawienie także może zmieniać się z biegiem czasu.
to, że ja czy Kluska nie podobamy Ci się na aktualnym stanowisku, nie oznacza, że sobie nie poradzimy. potrzeba czasu, analizowania, uczenia się na błędach i nabywania doświadczenia, aby coś zbudować. czemu chcesz skreślać ludzi w przedbiegach?
no i właśnie.. to modzi są tutaj stronniczy, tak?
poza tym zgadzam się z wypowiedzią babyduck, w kwestii "wykłócaczy". świetnie to ujęłaś.
Niamey - Pon Sty 23, 2012 16:38
Oli napisał/a: | ale dlaczego, skoro ja np. już teraz widzę, że są niedociągnięcia, | bo może ocenianie po dwóch tygodniach jest zupełnie niemiarodajne? Bo może dziewczyny dopiero zaczynają i się uczą, a w dodatku od razu przywitała je niezbyt miła atmosfera?
Bel - Pon Sty 23, 2012 17:38
Ja rozumiem, że nowi modzi są nowi i nie mają rozeznania co i jak. Ale np. Susu jest na forum od 2009 więc chyba nie można tu mówić o niej jak o nowym użytkowniku, który kompletnie nie wie na czym polega moderowanie forum A mnie np. wczoraj poraziła jej wypowiedź susurrement napisał/a: | mogę już przeczyścić temat ze zbędnego offtopu, czy jeszcze zamierzacie się trochę pokłócić?, | . To nam zadajesz pytanie? rób swoje. Na tym polega bycie moderatorem. Kierowanie forum z głową ale i twardą ręką.
Poza tym nie chodzi mi tu głównie o "nowych" tylko o "starych" modów. Chciałabym aby zaistniała ponownie ankieta oceniająca ich pracę.
Kluska - Pon Sty 23, 2012 17:52
Cytat: | ale dlaczego, skoro ja np. już teraz widzę, że są niedociągnięcia, że wybrane osoby się nie nadają i sobie nie poradzą z nastawieniem jakie mają teraz. |
Przyjmuję to do wiadomości, ale chciałabym wiedzieć dlaczego uważasz, że się nie nadaję.
Oli - Pon Sty 23, 2012 18:01
susurrement napisał/a: | to, że ja czy Kluska nie podobamy Ci się na aktualnym stanowisku, nie oznacza, że sobie nie poradzimy. potrzeba czasu, analizowania, uczenia się na błędach i nabywania doświadczenia, aby coś zbudować. czemu chcesz skreślać ludzi w przedbiegach? | bo z doświadczenia wiem, że ludzi się nie zmieniają, dają się co najwyżej poznać z innej strony powiem szczerze, że np. nie podoba mi się nastawienie Kluski, że się zgłosiła, ale się nie pchała. i nawet jeśli bardzo chce zmian i być dobrym modem, to na wstępie wypowiedzi jej dają obraz, że jej nie zależy. Ty z kolei okazałaś się stronnicza i nie zrozum mnie źle, nie mówię, że jesteś, ale Twoje działanie takie dało wrażenie. poza tym znam Cię nie od dziś i choć Cię bardzo lubię i chyba też właśnie przez to, uważam, że na moda się nie nadajesz, bo jesteś zbyt emocjonalna. i nie mam teraz na myśli, że poniosą Cię emocje, raczej obawiam się, że Cię przygniotą po pewnym czasie.
[ Dodano: Pon Sty 23, 2012 18:04 ]
ja mogę na temat każdego moda napisać co uważam, że jest nie tak z mojej perspektywy jako użytkownika i to dość trudnego tylko nie wiem czy a) nie zostanie to mylnie odebrane, b) zostaną wyciągnięte dobre wnioski, c) pisanie tego publicznie ma sens.
babyduck - Pon Sty 23, 2012 18:17
Bel napisał/a: | Ale np. Susu jest na forum od 2009 więc chyba nie można tu mówić o niej jak o nowym użytkowniku, który kompletnie nie wie na czym polega moderowanie forum | A skąd ma wiedzieć, skoro nie była modem? Bel, bycie użytkownikiem a modem to dwie różne rzeczy. To nie staż użytkowania forum wpływa na jakość modowania, ale pewne cechy charakteru.
Bel - Pon Sty 23, 2012 18:19
babyduck, wpływa. I to nie wiesz jak bardzo. Jako użytkownik z pewnym "stażem" znam regulamin. Wiem czego się wymaga od użytkowników, jakie błędy poprawia, gdzie do jakich działów przenosi się posty itd. Nowi tego nie wiedzą Im dłużej siedzi się na forum tym więcej się wie. Wystarczy być spostrzegawczym. No nie róbmy z ludzi idiotów
Oli - Pon Sty 23, 2012 18:20
babyduck napisał/a: | ale pewne cechy charakteru | otóż to i nastawienie pewnym osobom brakuje czy to cech, czy nastawienia i nie mam na myśli teraz tylko Kluski i susu, tylko cały mt, też tę starą jego część.
poza tym trzeba znać specyfikę tego forum i jego użytkowników, charakter wypowiedzi, bo nierzadko można odnieść mylne wrażenie i źle osądzić
magnes - Pon Sty 23, 2012 18:22
Bel napisał/a: | a rozumiem, że nowi modzi są nowi i nie mają rozeznania co i jak. Ale np. Susu jest na forum od 2009 więc chyba nie można tu mówić o niej jak o nowym użytkowniku, który kompletnie nie wie na czym polega moderowanie forum A mnie np. wczoraj poraziła jej wypowiedź | Jednak bycie moderatorem zmienia pogląd na forum, jest też to zupełnie nowa funkcja i od wewnątrz wygląda inaczej. Pewnych rzeczy trzeba się nauczyć w praktyce, inaczej się po prostu nie da. Nie rozumiem Twojej krytyki po zaledwie dwóch tygodniach od wyborów.
Bel - Pon Sty 23, 2012 18:24
magnes, a ja nie rozumiem tego, że nie czytacie ze zrozumieniem. Krytyka tyczy się starych modów. Nowych wpierw nauczcie co tam trzeba i dopiero przyjdzie ich oceniać. Krytyka tyczy się także braku możliwości wyboru moda.
magnes napisał/a: | Jednak bycie moderatorem zmienia pogląd na forum, jest też to zupełnie nowa funkcja i od wewnątrz wygląda inaczej. | ale nie zaprzeczaj, że siedząc dłużej na forum nie ułatwiło Ci to pracy moda. Znasz użytkowników, wiesz czego można się spodziewać i po kim ułatwia to bardzo.
mata - Pon Sty 23, 2012 18:28
co do starych modów to ja jestem ciekawa, o co chodzi z tą całą karolą - ja laski w ogóle nie kojarzyłam (a na forum jestem regularnie od lat i spędzam tu kupę czasu), w ogóle nie zdawałam sobie sprawy, że ktoś taki jest modem, bo pierwszy raz mignęła mi na zielono dopiero w temacie albinosów, który zaczęłam. potem chwilę się pojawiała, a teraz znów wcale jej nie widzę.
ja wszystko rozumiem, że bycie modem nie jest pełnopłatnym etatem i każdy ma swoje życie, sama byłam teraz offline kilka dni z powodów osobistych, ale sorry, dla mnie karola to jest mod widmo. co ona jeszcze robi w modteamie?
Kluska - Pon Sty 23, 2012 18:40
Cytat: | nawet jeśli bardzo chce zmian i być dobrym modem, to na wstępie wypowiedzi jej dają obraz, że jej nie zależy |
Poproszę o odpowiednie cytaty. Post, w którym pisałam o wyluzowaniu się nie wchodzi w grę, ponieważ już pisałam o co mi chodziło. Przyjmę każdą krytykę, ale z odpowiednimi argumentami.
susurrement - Pon Sty 23, 2012 18:51
Oli, nie bez powodu zgłosiłam się do modteamu w takim a nie innym momencie mojego życia; tłumaczyć tego nikomu nie muszę, ale o moje emocje nie musisz się martwić. niezależnie od tego jaka jestem prywatnie - oficjalnie mogę zajmować inne stanowisko, a emocje trzymać głęboko w kieszeni.
Bel, a mnie poraża Twoja reakcja. może nie zauważyłaś, ale to pytanie było ironiczne. umiem zareagować; acz chciałam zacząć od mniej radykalnych środków, dlatego poprosiłam o spokój.
|
|
|