To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. VI

Fauka - Pią Lip 31, 2009 20:36

Pic na wodę, to znacvzy z częścią się zgadzam ale...
teoria dominacji, strasznie łatwo przychodzi mu to słowo a dominacja jest bardzo złożona i u większości psów nie ma tego problemu. Zgadzam się co do awersji ale nie wierzę że bez ani jednego krzyknięcia pies był idealnie posłuszny, no nie uwierzę. Ogólnie strona strasznie marketingowo pisana byleby się sprzedało a sądzę że zawiodlabym się na tym. I nie ejdyny szkoli właścicieli nie psów, nigdy nie spotkałam się z szkoleniowcem szkolącym cudzego psa, nie właściciela.

sachma - Pią Lip 31, 2009 22:51

Cytat:
Obecna cena 37.77zł jest TYLKO TESTEM marketingowym jaki przeprowadzam za poradą mojego księgowego. Test jest zaplanowany do godz. 23.59 dnia 31 Lipca, 2009 i zależnie od tego jak wpłynie na sprzedaż może zostać przedłużony, albo cena wróci do starej, stałej ceny 95zł.

yhym..

Asaurus - Sob Sie 01, 2009 15:09

Wystarczy poczytać same nagłówki na tej stronie:

Cytat:
Ja Straciłem Przez To Mojego Wilczura „Nera”

Nie ma to jak znajomość ras... "wilczur" :]

Cytat:
Nie Zatrudniaj „Profesjonalnych Trenerów” - To Są „Profesjonalne Pijawki” Do Pieniędzy Z Zerową Skutecznością

Czyli autor tego superszkolenia nie jest profesjonalistą, czy może jednak pisze o sobie?

Cytat:
Oto Mój Unikalny Schemat Nauki Treningu Psa Który Udoskonalałem Przez 15 Lat Ucząc Go Moich Wszystkich Prywatnych Klientów
... którego nie nauczy Cię ŻADEN INNY TRENER, forum ani ludzie, bo NIKT go po prostu nie zna

"Nikt" czyli ani "prywatni klienci" ani nawet sam autor ?

Cytat:
Musisz Zbudować Pozycję Dominującego Lidera („Samca Alfa”)

Niestety Panie najwyraźniej nie mogą skorzystać z tego super szkolenia.

Cytat:
Słyszałeś Już O Tych 2 NIE DZIAŁAJĄCYCH Technikach Tresury Psa?
Szkolenie Negatywne – Metoda Nagrody I Kary
Tresura Pozytywna – Stosowanie Tylko Nagród

Hmmmm... o takich definicjach to nie słyszałem.

Cytat:
„Posłuszny Pies” Jest STWORZONY Z MYŚLĄ O Osobach Które Nie Mają Bladego Pojęcia O Tresurze Psów

Bo ci co mają chociaż odrobinę pojęcia o szkoleniu psów raczej się nie nabiorą.

Cytat:
Czemu Ryzykuję Z Taką Gwarancją?

Bo i tak przy sprzedaży poza siedzibą firmy można zwrócić towar w ciągu 10 dni, więc i tak każdy mógłby kupić ten kurs i zażądać zwrotu pieniędzy odsyłając maila także ustawowy obowiązek sprytnie obrócono w chwyt marketingowy.

Cytat:
„Szukałam w internecie, próbowałam wszystkiego i nic nie działało. Natomiast po 15 dniach z Twoim programem nie ma już kupy u mnie w kuchni...”

A wystarczyło tylko sprzątnąć kupę :]

Cytat:
Program skonstruowałem tak, że NIE MUSISZ MIEĆ NIC oprócz 15 minut czasu, jednej ręki i swojego głosu, żeby nauczyć/oduczyć dosłownie wszystkiego swojego psa. Natomiast przydatna, aczkolwiek nieobowiązkowa może być... smycz. Jeżeli masz smycz, to masz więcej niż potrzeba żeby wykorzystać 100% potencjału mojego programu.

Obroża też by się przydała, no chyba że smycz ma być używana tak jak w napiętnowanych "metodach negatywnych" :twisted:

Wiem że się czepiam ale nie mogłem się powstrzymać jak to przeczytałem. Na allegro jest mnóstwo wszelkiego rodzaju poradników i kursów w formie e-booków i oczywiście w każdym przeczytasz że opisuje jedyną słuszną metodę a wszystkie inne stosowane od lat są do niczego.

Prosta zasada: jeżeli coś jest dobre to samo się obroni i nie trzeba do reklamowania oczerniać konkurencji.

LunacyFringe - Sob Sie 01, 2009 15:13

Hehe tak właśnie myślałam ;) No nic, tak tylko mnie to zaciekawiło , poki co jestem fanką klikera :D
satanka666 - Nie Sie 02, 2009 11:28

babyduck, i co taaaaam? :mrgreen:
Fauka - Nie Sie 02, 2009 12:05

satanka666 napisał/a:

babyduck, i co taaaaam?

Dołączam się, maluch już u ciebie? :mrgreen:

Znalazłam 84 minutowy film o klikaniu, ktoś chętny? ;)

sachma - Nie Sie 02, 2009 22:31

powiedzcie mi co wiecie o dogach niemieckich, po za tym że są duże i się ślinią? Ja znałam dwa i były to psy idealne, ale były to psiaki męża kuzynki, który od maleńkości wychowywał się wśród dogów i każdy jego pies był zadbany i bardzo dobrze wychowywany..
jak z ich zdrowiem?

satanka666 - Nie Sie 02, 2009 22:38

Fauka napisał/a:
Znalazłam 84 minutowy film o klikaniu, ktoś chętny? ;)

po polllskuuu? jak tak to ja ja! ;]

LunacyFringe - Nie Sie 02, 2009 22:42

sachma, ja wiem tyle, że jako bardzo duże psy mają problemy z dyspazją tak samo jak owczarki. Slyszałam też , ze są dość wrażliwe i chorowite. Jednak nie jestem na 100 % pewna. Duuużo jedzą ;) Charakter podobno przespokojny, potrafią przekimać cały dzień w jednym miejscu. Zawsze był moim marzeniem ,ale chyba za drogie jest utrzymanie tak ogromnego psa dla mnie...
babyduck - Nie Sie 02, 2009 22:44

My już w domu. Negra jest wspaniała. Jesteśmy z niej totalnie zakochani. Czeka nas dużo pracy, ale ona łapie w lot. Póki co jest bardzo spokojna, ale pewnie jeszcze się rozkręci.
na razie musi Wam wystarczyć tyle wieści, bo padamy po dłuuugiej podróży.
Kilka fotek:

Z mamusią, Bilą Brabusz:

Pierwsze chwile w samochodzie:

Pierwszy spacer naręczny:

W drodze powrotnej – tak Negra się chłodzi:

nutaka - Nie Sie 02, 2009 22:47

uchi :serducho:
Mangalarga - Nie Sie 02, 2009 22:52

sachma, słyszałam, że wielkie rasy, takie jak dogi, są podatne na skręt żołądka. Podobno nierzadkie są u tej rasy problemy z sercem i oczywiście dysplazje.

http://s301.photobucket.c...t=aP8023237.jpg - ojjj :serducho:

AngelsDream - Nie Sie 02, 2009 23:00

babyduck, sama słodycz. :D
Anonymous - Nie Sie 02, 2009 23:28

http://i301.photobucket.c...h_aP8023138.jpg - aaaaaaaaaaaaaaaaaaa! zacałuję ci ją :D :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: Jest przepiękna. :serducho:
babyduck - Nie Sie 02, 2009 23:36

Powiem Wam jeszcze jedną rzecz. Negra już daje się poznać jako entlebucher. Na ulicy, kiedy pakowaliśmy się po południu do samochodu, Negrę zaczepiły jakieś dwie laski. zaczęły cmokać i głaskać. Zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć Negra odwróciła się, olała dziewczyny i odeszła na bok. Tak samo było na parkingu w drodze powrotnej. Zaczepiały ją dzieci, wołały i cmokały. A ona NIC :shock: Pamiętając o tym, co robiła Majka, Negra to ucieleśnienie spokoju. :mrgreen: