Archiwum - Psiaki XXI
jokada - Pon Lip 13, 2015 15:53
a tam
Tobi po dwóch dniach aportował
szczanie mi nie przeszkadza
Tobi zeżarł playstation, no ale on nie był klatkowany
troche pierdolnika robił, ale bez tragedii
Florka przyzwyczajona do klatki od małego na sumieniu ma tylko dwie pary japonek i kabel od internetu
i tak myślę coraz intensywniej może w przyszłym roku
wilczek777 - Pon Lip 13, 2015 16:50
noovaa moje ogony to by się obsrały po pachy a Nes za żaden kosmos by nie zamoczyła łap w takiej wodzie Zazro
jokada nawet nie o to chodzi. Mi nie przeszkadza samo w sobie, że pies psuje czy leje ale to robienie a piać to samo by osiągnąć efekt który znam, przywykłam. Co chwilę łapie się na tym że wymagam od szczeniaka (albo hotelowych psów) czegoś co umie Nes. Np. staję przed schodami wołam "up up" i zastanawiam się czemu pies nie biegnie do góry. Dopiero po chwili dochodzi do mnie, że pies nie wie w ogóle oco mi chodzi.
cane - Pon Lip 13, 2015 17:03
Noovaa zazdroszczę zdjęć - u mnie Kudłata jest zbyt nieobliczalna, żeby jej na kontakt ze szczurami pozwolić .
Wilczek ja dla odmiany miałam problem przestawić się na inny typ ćwiczeń... W końcu pies aż tak szybko się uczący i chcący pracować jak Kudłata to rzadkość, a przestawianie się "w biegu" z pracoholika na no cóż... olewatorskiego północniaka [bo jakąś tak głównie ten typ u mnie na DT lądował] .
noovaa - Pon Lip 13, 2015 17:15
wilczek777, ale to sucha wanna . Zapoznawałam 2 szczurki ze sobą.
Nakasha - Pon Lip 13, 2015 18:29
A ja bym mogła mieć i 10 szczeniaków takich jak Shira.
noovaa, psio-szczurze stado.
Niektórzy z Was wiedzą, że mamy w domu małą kotkę. Nasze psy od kilku miesięcy nie miały żadnego kontaktu z kotami i myślałam, że będzie duży problem z akceptacją kici - szczególnie u Nemo. Ale jest całkiem dobrze. Nala i Shira ogólnie kota omijają, obserwują z bezpiecznej odległości. Nemo się podnieca, ale nie gania kotki za mocno, za to namiętnie wylizuje (co się kotce średnio podoba i potrafi na niego syczeć i zdzielić go pazurami - wtedy Nemencjusz na chwilę daje jej spokój). Plusem jest to, że kićka nie boi się psów i nasze suki traktuje już całkiem jak powietrze, pilnuje się tylko przy Nemo, bo on na na nią bardzo żywiołowo reaguje.
jokada - Pon Lip 13, 2015 23:03
wilczek777, Mam i tak dwa pieseły na różnym poziomie zaawansowania
Z niektorymi komendami róznymi wprowadzonymi.
A szczenior i tak by szybko się podstawowych zasad nauczył
Sorgen - Wto Lip 14, 2015 15:15
Ja widzę że przy Comie mniej błędów robię z wychowaniem choć zobaczymy czy nadal będę tak uważać jak skończy dwa lata Może mój czwarty lub piąty pies będzie idealny, oczywiście jeśli nie będzie bulterierem
Znalazłam flexi 8 metrów do 50 kg różową Coma będzie taka słitaśna na niej
jokada - Wto Lip 14, 2015 15:26
no więc ja mimo że cavaliery sa miłością mojego zycia
mysle o czymś odrobinę szybszym i bardziej myslącym
noovaa - Wto Lip 14, 2015 16:20
jokada, nie wiedzieć czemu pomyślałam o szczurach
jokada - Wto Lip 14, 2015 16:36
szczury sa i będą
cavlier pojawił sie po śmierci najukochańszego szczura, jako ten co dłużej żyje i jest z nim większy kontakt
teraz w głowie zrodził się pomysł jakiegoś dupelka tylko nie wiem czy średniak czy mały
cane - Wto Lip 14, 2015 17:28
jokada, średniaka bierz, chyba że masz jakąś naprawdę dobrą i sprawdzoną hodowlę .
Ogólnie u maluchów często zdarzają się panikarz i histeryki . U średniaków dużo łatwiej [jak już się znajdzie miot, bo rzadkie są ] o zrównoważonego psiaka...
Interesowałam się bardzo duplami kiedyś, nawet miałam konkretne krycie na oku i byłam wstępnie-wstępnie zapisana na szczeniora . Niestety do krycia nie doszło, a ja skończyłam z moją wredną czarną Kudłatą [co to wygląda jak podróbka podróbki pudla]
babyduck - Wto Lip 14, 2015 20:08
jokada, chyba wiem, co to za dupelki Cię tak oczarowały
jokada - Wto Lip 14, 2015 22:00
Jeszcze przed poznaniem Tych dupelków chodzila mi po glowie ta rasa.
Wiem juz wlasnie że średniaki i to najlepiej czarne są najstabilniejsze.
Co nie zmienia faktu że wolałabym psa poniżej 7-8 kg.
I jasniejsze mi się podobają. Mam czas na rozmyślanie, szukanie
cane - Wto Lip 14, 2015 22:09
jokada, z dodatkowych problemów dodałabym.... a chcesz dupelka wystawowego czy domowego? Bo akurat ten aspekt lepiej przynajmniej pobieżnie przemyśleć - różnice w szacie mimo wszystko są
jokada - Wto Lip 14, 2015 22:17
Zdecydowanie nie wystawowego (od raz w komplecie z maszynką )
Idealnie chcialabym psa do dogoterapi i troche posłuszeństwa
|
|
|