Archiwum - Koty vol. VI
Cola - Wto Cze 11, 2013 22:51
klauduska i jak to działa?
Devona - Wto Cze 11, 2013 23:07
Ja niczego nie podaję, nie zauważyłam żadnej różnicy po odstawieniu specjalnych preparatów.
Cola - Wto Cze 11, 2013 23:10
wetka powiedziała że powinnam zacząć podawać, zwłaszcza że kastraty się częściej wylizują
Devona - Wto Cze 11, 2013 23:17
Cola, nigdy o takiej teorii nie słyszałam. Jeden z moich kotów (oba kastrowane) nie wylizuje się prawie w ogóle, nawet po jedzeniu machnie kilka razy językiem przednie łapy i na tym koniec. Drugi za to jest amatorem pielęgnacji futra i pazurków, czyści się kilka do kilkunastu razy dziennie, dokładnie myjąc całe futro. Bodźcem do pełnej toalety jest dla niego nawet zjedzenie znalezionego na podłodze okruszka chleba .
nimka - Śro Cze 12, 2013 01:35
Cola napisał/a: | wetka powiedziała że powinnam zacząć podawać, zwłaszcza że kastraty się częściej wylizują |
a wymiotuje kłakami? zatyka się? wydala tyłem dużo sierści?
jeśli nie to moim zdaniem nie ma sensu podawać nic na kłaki
tzn. można, bo nie zaszkodzi, ale to Twoje pieniądze, więc jak chcesz to wydaj
Cola - Śro Cze 12, 2013 01:51
nigdy nic z kłaków nie wydalił, ale wolę zapobiegać.
ja dla tego kota zrobię wszystko, jeśli chodzi o zwierzęta to tylko w ich przypadku kasa nie gra roli.
obszczaniec na moich oczach dziś przymierzył się na łóżku. zareagowałam. ale nie zauważyłam kiedy zlał się na kołdrę współlokatorki
ale widzę że to fan mega czystej kuwetki, więc popróbuję ze zmianą żwirku, może ten mu nie odpowiada.
jesu jak on nie przestanie lać to będę musiała mu pieluchy zakładać...
Ninek - Śro Cze 12, 2013 08:12
Cola, współczuje strasznie...
Mam dwa lejki w domu więc niestety znam to aż za dobrze. Tyle, że nasze na szczęście nie mają dostępu do łóżek. Ale za to w przedpokoju nam wali kocimi szczochami, bo regularnie zalewają szafę.
klauduska - Śro Cze 12, 2013 08:18
Cola, rozbijają kule sierści, które się odkładają. Dopóki nie miałam z długą sierścią kotów, to nie podawałam nigdy, ale niestety teraz muszę, bo bełtają sierścią, jak nie podaję.
Ale teoria wetki, że kastraty się więcej wylizują, jest dla mnie totalnie z kosmosu
L. - Śro Cze 12, 2013 12:51
ja nie podaję, ale jeśli już to tylko w okresach wzmożonej zmiany futra.
natomiast to samo ale regularnie dostaje kot dziadków, czyli Bezo-Pet.
Lux - Śro Cze 12, 2013 16:31
U mnie w domunrodzinnym dostaje kotka z pierdolcem na punkcie wylizywania, naprawde pomaga. A skubana niestety belta potem czym tylko moze, wiec u niej to niezbednik
katasza - Śro Cze 12, 2013 17:14
Nasz koty sa wykastrowane oba i liza sie bardzo malo, tez uwazam ze to jakas teoria z kosmosu. Czym mialoby byc to spowodowane?
Nasze krotkowlose nie dostaja nic. Ale to zalezy od kota, jak widac ze mu cos tam uwiera czy wymiotuje to bym podala. Na zapas nie.
klauduska - Śro Cze 12, 2013 17:25
katasza, co to znaczy na zapas? Skoro koty wymiotują kłakami, to znaczy, że trzeba im podawać, a nie zwymiotują, podam, odkłaczą się i koniec aż do następnego razu.
katasza - Śro Cze 12, 2013 20:13
A umiesz czytac ze zrozumieniem?
Na zapas czyli kot nie wymiotuje, nic mu nie jest i podajemy NA ZAPAS. Jak wymiotuje bez podawania to chyba jest 'leczenie' a nie 'na zapas'?
Cola - Śro Cze 12, 2013 21:36
Carbon ma takie dni że zaczyna się krztusić, zachowuje się jakby miał zwymiotować, ale nigdy nic mu nie poleciało. "połyka" to i jest spoko. nie wiem skąd teoria, może to że są spokojne i więcej uwagi skupiają na sobie. a może miała takie kastraty które się wylizywały.
mój kot zaczyna biegać i miauczeć kiedy słyszy moje kroki pod klatką. współlokatorzy są w szoku a ja jestem nim znowu zachwycona
paullla17 - Śro Cze 12, 2013 23:30
czy mozna brac kota majac szczury? czy jak wezme malego kota i bede przyzwyczajac bede mogla spokojnie je razem trzymac?
wybaczcie ale jestem zielona w temacie kotow a musze znaleźć po prostu jakies zwierze bo branie nowych szczurow w miejsce tych ktore odeszly sie nie spisuje... i mam zepsuta klawiature wiec przepraszam za brak polskich znakow...
i jeszcze jak ktos wie gdzie znaleźć jakis dobry poradnik... na razie same smieci znajduje a nie informacje
|
|
|