To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław

_ogonek_ - Wto Kwi 23, 2013 18:06

katkanna napisał/a:
PS. Tak w ogóle po wcześniejszych uwagach o FB zastanawiam się, czy by nie zrobić generalnego fanpage Adopcja-szczury i tam linkować wszystko, fora, blogi, akcje Vivy, eventy na FB itd. Fanpage są chyba widoczne dla niezalogowanych, bo funkcjonują jako strona, nie?

Ja i Ninek mamy ambicje na taki FP :) Zaczęłam się nawet teraz zabierać za jego tworzenie, przerwałąm tylko bo wstawiam fotki na stronę schroniska.
Chcesz się ewentualnie dołączyć? :)

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 18:08

Jestem 3 razy na tak :) I przy okazji można linkować szczurze fora i strony.
_ogonek_ - Wto Kwi 23, 2013 18:10

katkanna napisał/a:
Jestem 3 razy na tak I przy okazji można linkować szczurze fora i strony.

No właśnie o to chodzi :)
Tworzenie takich właśnie wydarzeń, zdjęcia, itp. itd :)

Dajcie mi z godzinkę, muszę dzisiaj na stronę schronu koniecznie wstawić fotki do galerii, bo miaj drugi m-c ;)

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 18:13

No to montujcie, ja się dołączę.
_ogonek_ - Wto Kwi 23, 2013 18:56

Off-Topic:
katkanna, dodaj Adriannę Ogonka do znajomych ;) Dodam admina.

I taka reklama: www.facebook.com/SzczurzeAdopcje

Akiś - Wto Kwi 23, 2013 19:05

katkanna napisał/a:
Mam ogromną prośbę, czy osoba, która będzie jechała do pani Doroty mogłaby w miarę możliwości odnotować, które samiczki z albumu można już odhaczyć? Miałam zapytanie o albinoskę i nawet nie umiem odpisać, czy ona jest wolna, czy już przez kogoś zabrana.

Jeśli chodzi o tą młodą, to ja ją biorę na DT.

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 19:11

Chodzi o tę:

Akiś - Wto Kwi 23, 2013 19:14

Ta jest chyba wolna. Ja jej przynajmniej nie rezerwowałam.
Bo dobrze rozumiem, że to jest ta roczna z leczonym zapaleniem płuc?

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 19:15

Tak, to ta leczona. Na razie czekam na info, czy pani z FB jest zdecydowana, czy nie. Miała pogadać z mężem, mają już 3 szczurze dziewczynki.

Edit: niestety pani nie chce rocznej szczurzycy :( Staram się ją namówić na młodszą w innym kolorze.

Nakasha - Wto Kwi 23, 2013 19:17

Mam transport Warszawa - Białystok 30 kwietnia lub 1 maja. :jupi: Czyli samiczki musiałyby być w Wawie w DT tylko 2 - 3 dni. :)
Pyl - Wto Kwi 23, 2013 19:33

Nakasha, super :)
maris - Wto Kwi 23, 2013 22:44

Czy ktoś deklarował się, że weźmie tę chorą albinoskę? Byłam dziś u pani Doroty i ta dziewczynka bardzo kiepsko wygląda :( 5 dzień dostaje antybiotyk, ma duszność, mruży oczy i ma nastroszone futerko. Dobrze by było, żeby obejrzał ją jeszcze raz weterynarz. Miałam dzisiaj mega dylemat czy ją wziąć czy nie, ale logistycznie jej pobyt u mnie jest niewykonalny :( Dziewczynka pilnie potrzebuje spokojnego dt, najlepiej we Wrocławiu, żeby nie musiała daleko podróżować w takim złym stanie. Ja nie mogę jej przetrzymać, bo mam na kilka dni mamę z maluszkami w kolejnej zaawansowanej ciąży a potem wyjeżdżam, więc to dla małej też nie byłoby dobre. Mogę wziąć ją jutro do weta i zawieźć do dt. Kto z Wrocławia mógłby bidulkę przygarnąć na jakiś czas?
unipaks - Wto Kwi 23, 2013 22:54

Akiś, czy ktoś odbiera te trzy samiczki dla Ciebie, czy jest dla nich transporter? W razie czego mogę pożyczyć Aladino medium albo kosz piknikowy plastikowy na parę szczurków, odebrać i przekazać Dori na transport
Na samiczki dla Nakashy Starsza Pani wysyła transporter do Wrocka, ale z tymi trzema "Twoimi", i z dwójeczką dla Trzymastki (jeśli aktualne) to nie wiem - i czy ktoś się już zobowiązał, że je przekaże na dworzec?

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 23:02

Maris, niestety pani chętna na albinoskę wycofała się :( więc szukamy dalej.
Sky - Wto Kwi 23, 2013 23:15

Wątek w Oddam:
http://forum.szczury.biz/...p=864910#864910