Archiwum - Psiaki vol. VI
AngelsDream - Czw Lip 30, 2009 15:06
Fauka, sprawdź sobie przepisy dla twojego miasta - być może wystarczy, żeby pies miał kaganiec.
Fauka - Czw Lip 30, 2009 15:30
AngelsDream, ale w przepisach jest napisane:
W miejscach, gdzie nie stwarza to zagrożenia, pies może znajdować się bez uwięzi tylko wówczas, gdy opiekun psa ma możliwość sprawowania bezpośredniej kontroli nad jego zachowaniem,
AngelsDream - Czw Lip 30, 2009 15:46
Fauka, i to są konkretne przepisy dla Łodzi?
Wiesz - parku nie nazwałabym miejscem odpowiednim dla wybiegiwania psa, ale to dlatego, że patrzę pod kątem Baaja. Prawda jest taka, że możesz dostać mandat - jeśli nie za brak smyczy czy kagańca, to za niesprzątanie.
sachma - Czw Lip 30, 2009 16:34
gdzie wy takie przepisy znajdujecie? o.O' ja szukam info o Pruszczu i nic nie ma o.O'
Fauka - Czw Lip 30, 2009 16:39
Na stronie straży miejskiej.
Napisałam do nich z prośbą o wyjaśnienie, mam nad Larym pełną kontrolę bez smyczy, nie podchodzi do ludzi nawet na wołanie, nie ucieka do psów, wraca bez problemu.
AngelsDream - Czw Lip 30, 2009 17:36
Fauka, więc teoretycznie nikt nie powinien się przyczepić - szczególnie, że labki mają raczej dobrą opinię. To czy wszystkie i słusznie, to inna sprawa.
satanka666 - Czw Lip 30, 2009 23:53
helpmi.
jutro o 9 mamy być na szkoleniu. dili dostaje jeść po 8 i nie wiem teraz czy go przegłodzić i będzie na smakołykach, czy dać mu normalnie jeść
LunacyFringe - Czw Lip 30, 2009 23:56
satanka666, przegłodzić Będzie chętniej na smaczki pracował.
Oli - Pią Lip 31, 2009 00:13
albo daj mu połowę porcji
Fauka - Pią Lip 31, 2009 08:40
Ja głodzę, pies od tego nie umrze a pracować będzie chętniej
satanka666 - Pią Lip 31, 2009 10:20
przegłodziłam
już wróciliśmy
mam taki głupi odruch, że sięgam po smakołyk zanim pies coś zrobi
Fauka - Pią Lip 31, 2009 10:53
satanka666, nie tylko ty
satanka666 - Pią Lip 31, 2009 14:20
Fauka, o jak dobrze ;D
to samo z ruszaniem z lewej nogi
dzisiejszy spacer:
idziemy, dobre idziemy, dobry pies itd.
Dili pociągnął mnie tylko dwa razy... w tym raz do psa.
no i odkryłam, że działa na niego stanowcze 'nie', bez szarpania, bez krzyku, wystarczy stanąć i powiedzieć 'nie'... dziwne, ale fajnie ;d
no i jak zaczynaliśmy ćwiczyć to się nie mógł skupić, po 10 minutach cały czas na mnie patrzył
sachma - Pią Lip 31, 2009 16:53
Napisałam do Urzędu miasta, bo byłam ciekawa jak to jest w Pruszczu i cóż.. nie jest za ciekawie.. pies musi być ciągle w kagańcu.. do tego spuścić go mogę tylko w wyznaczonym miejscu - czyli w parku dla psów, są u nas dwa, małe i nie zbyt interesujące.. ale cóż zrobić. (jeden jest mniejszy od mojego podwórka, a drugi ma dziurę w siatce jest fajniejszy, ale przy ulicy, bałabym się że przez tą sporą dziurę - 2m długości - pies mi wleci pod samochód )
http://www.pruszcz-gdanski.pl/x.node?id=263
LunacyFringe - Pią Lip 31, 2009 17:41
Słyszałyście kiedyś o tym : http://www.poslusznypies....m_campaign=mhtp ?
Podobno cholernie skuteczne , ale mnie jakoś nie do końca przekonuje, co myślicie?
|
|
|